Nicolaescu despre stenogramele USL: Unele pasaje sunt autentice, inregistrarea n-am facut-o noi. USL recunoaste anumite "teme de discutii si pasaje" din stenogramele aparute astazi in mass-media, dar spune ca acestea contin si "intoxicari" si afirma, oarecum contradictoriu, ca acestea sunt probabil rezultatul unor interceptari ilegale. "Nu exista stenograme. De asemenea, anumite teme de discutie si pasaje din pretinsele stenograme noi putem sa le recunoastem ca fiind autentice, dar in transcrierile dupa interceptarile care au avut loc apar multe modificari, intoxicari, neadevaruri, toate menite sa gireze temele de propaganda lansate de Traian Basescu. Suspiciunea noastra este ca avem de-a face cu o operatiune ilegala de supraveghere si interceptare. Transcrierea acestor operatiuni ilegale include multe neadevaruri si reprezinta o diversiune clara de la tema referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu", a declarat Nicolaescu intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Partidele mici se ascund in spatele electoratului. Atat UDMR, cat si PRM ezita sa transmita un mesaj clar electoratului, in vederea participarii la referendumul de duminica, si lasa deschisa o viitoare colaborare cu Traian Basescu. Pana la referendumul care va decide scaunul de presedinte al lui Traian Basescu au mai ramas doar trei zile, iar partidele importante si-au cristalizat pozitia in ceea ce priveste maniera de a vota. Daca pentru USL si PDL lucrurile sunt clare, celelalte formatiuni politice dau frau liber simpatizantilor in vederea votului la referendum. Fosta partenera de guvernare a democrat-liberalilor, UDMR, care a pus umarul la suspendarea presedintelui, a fost printre primele partide care au anuntat ca nu-si vor indemna alegatorii sa voteze intr-o anumita directie, ci le va oferi libertate totala pentru a decide daca Traian Basescu trebuie demis, anunta Adevarul.

Monica Macovei: Ponta si USL pregatesc o mare frauda. Nu trebuie sa mergem la vot. Europarlamentarul Monica Macovei argumenteaza pe blogul ei de ce PDL isi roaga sustinatorii sa nu merga la vot. Stim acum de ce Ponta a refuzat sa abroge OUG 41 privind referendumul, desi Comisia Europeana i-a cerut in mod expres acest lucru. Ponta a refuzat abrogarea OUG 41 pentru ca aceasta ajuta USL sa fure la referendum. Iata cateva exemple din modificarile aduse legii referendumului: a. Ponta si USL au desfiintat birourile electorale din comune, orase si municipii (cu exceptia municipiului Bucuresti) Riscuri: Se elimina astfel posibilitatea de a contesta posibile nereguli sau ilegalitati in timpul procesului de vot; caci nu poti sa le ceri oamenilor sa mearga in capitala judetului ca sa faca o sesizare. b. Ponta si USL au eliminat din procesele-verbale obligativitatea scrierii numarului alegatorilor care au votat pe listele suplimentare si al alegatorilor care au folosit urnele mobile de vot, informeaza Romania Libera.

Doua calcule foarte amanuntite despre cati romani vor veni la referendum. Cate voturi lipsesc acum celor de la USL Cele mai recente sondaje arata ca prezenta la vot ar putea sa nu treaca de 50% la referendumul din 29 iulie. Intr-un scenariu minimalist, o mobilizare relativ slaba in randul celor care voteaza DA la referendum, prezenta abia ar putea ajunge la 23,1%, conform studiilor Avangarde si CCSB citate de sociollogica.blogspot.ro. Scenariu minimalist (mobilizare relativ slaba in randul celor care voteaza DA, boicot aproape perfect in randul celor care intentioneaza sa voteze NU), scrie EVZ.

Grupul operativ, arma secreta a PDL. Democrat-liberalii vor posta intre doi si cinci oameni in fata fiecarei sectii de votare pentru a supraveghea scrutinul. Strategia PDL pentru referendumul din 29 iulie vizeaza atat supravegherea corectitudinii scrutinului, cat si convingerea propriilor alegatori sa nu se prezinte la vot. "Vom supraveghea corectitudinea referendumului atat de la sediul partidului, cei care avem atributii, in sectiile de vot vom avea oamenii nostri", a explicat vicepresedintele PDL Cristian Boureanu. Reprezentantii PDL din sectiile de votare au cerut deja copii dupa listele electorale suplimentare, pentru a putea verifica votul multiplu, anunta Adevarul.

Ce scrie senatorul Urban despre scenariul de rezerva al USL, daca referendumul nu va fi validat. USL neaga. Senatorul independent Iulian Urban scrie pe pagina sa de socializare ca a descoperit "ce golanie coace coalitia USL" in urma unei discutii cu un parlamentar al Uniunii, potrivit Realitatea.net. "Am discutat cu un parlamentar USL care imi spunea ca ei sunt linistiti pentru ca musiu Crin va ramane la Cotroceni pentru ca "avem un plan beton", care spune asa: Traian Basescu o sa cada in capcana USL, dupa ce impreuna cu PDL a decis marti boicotarea referendumului pentru demiterea presedintelui din 29 iulie 2012. Daca referendum-ul nu e valid ("cvorum" de jumatate plus unu din numarul de persoane de pe listele electorale), nu poate produce efecte juridice si nu schimba nimic situatia actuala, adica se mentine suspendarea lui Traian Basescu printr-o hotarare pe care o va vota actuala majoritate USL din Parlament! Asta pana se va hotari cu DA sau NU asupra demiterii, demitere care nu poate opera in lipsa unui NOU referendum se va organiza odata cu alegerile parlamentare...", scrie Urban, citat de Romania Libera.