Duvaz, saracul PSD-ist cu bloc de milioane de euro. Deputatul construieste un imobil de lux in zona exclusivista "Aviatorilor - Herastrau". Tara arde si baba se piaptana! Cam asa s-ar putea traduce activitatea socialdemocratului Bogdan Niculescu Duvaz care, preocupat nevoie-mare de binele tarii, s-a apucat sa-si construiasca nu o vila, ci un bloc intreg, cu patru etaje si 3 niveluri la subsol, in chiar "buricul targului", langa Bulevardul Aviatorilor. Anul trecut, in plina criza economica, cand romanii se chinuiau dupa disponibilizari si taieri salariale, cand euro luase avant fata de leu, dupa cum el insusi spunea la TV, Bogdan Niculescu Duvaz s-a apucat de ridicarea unui imobil care, la valoarea de pe piata, intr- o zona exclusivista a Bucurestilor, depaseste 3 milioane de euro. Panoul obligatoriu, care trebuie montat la loc vizibil in fata oricarei constructii in lucru, stipuleaza cu litere mari ca beneficiarii blocului sunt deputatul pesedist si fiica cea mica a acestuia, Catinca Duvaz, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Adriana Saftoiu: "Meciul va fi mult mai dur in USL fara Traian Basescu". Adriana Saftoiu, 45 de ani, consultant politic si fosta purtatoare de cuvant a presedintelui Traian Basescu, spune ca multi romani se vor folosi la referendum de USL pentru plecarea presedintelui suspendat, "dar nu neaparat pentru ramanerea celor care il suspenda acum". In acelasi timp insa, Adriana Saftoiu crede ca Traian Basescu a contribuit "foarte mult" la "situatia imposibila" in care se afla acum, avertizand insa USL ca ar putea pierde o parte din electorat la alegerile parlamentare daca vor continua criticile din exterior. In plus, in cazul in care dupa referendum Traian Basescu va fi nevoit sa plece, in interiorul USL lucrurile se vor complica, fiindca atat PSD, cat si PNL vor vrea sa candideze pentru fotoliul de presedinte al Romaniei, de aceea "meciul va fi mult mai dur in USL fara Traian Basescu". Integral in Romania Libera.

Sotia sefului RAAPPS va candida din partea PNL pentru un loc in Camera Deputatilor. Raluca Surdu, sotia sefului Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, cel care a emis o adresa potrivit careia vila Dante urma sa fie repartizata in 2014 unui fost sef de stat, va candida la toamna pentru un loc in Camera Deputatilor, din partea USL. Este vorba despre colegiul 5 din Calarasi, loc ce a fost atribuit PNL, conform distribuirii efectuate in interiorul USL. Raluca Sandu este vicepresedinta a organizatiei PNL Calarasi, organizatie ce s-a trezit ca cei de la Centru (Bucuresti) i-au trimis-o in 2010 pentru a-i pregati un loc in vederea alegerilor parlamentare din aceasta toamna. Directorul Georgian Surdu este seful Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) inca din 2007, iar sotia sa este consilier juridic la aceeasi institutie, potrivit declaratiilor de avere, informeaza Adevarul.

Andronescu, pusa pe schimbari majore. Ministrul va schimba Legea Educatiei pentru a mentine clasa a IX-a la gimnaziu si pentru a muta pregatitoarea la gradinita. Ecaterina Andronescu a anuntat ieri cateva schimbari pe care intentioneaza sa le faca in viitorul apropiat si pentru care se impune schimbarea Legii Educatiei. Din 2013, conform legii mentionate, clasa a IX-a ar fi urmat sa treaca la gimnaziu, iar masura viza reducerea abandonului scolar. Andronescu a explicat ca mentinerea in gimnaziu a elevilor pentru inca un an i-ar dezavantaja pe cei de la tara, care ar fi obligati sa ramana in scoli neperformante in loc sa mearga la oras la liceu. Mai mult, spune Andronescu, in gimnaziu nu exista infrastructura pentru o astfel de masura. "Ne-am pune intr-o mare dificultate, pentru ca anul acesta scolile gimnaziale au avut mari dificultati sa asimileze clasa pregatitoare. Daca infrastructura scolara a asimilat cu dificultate clasa pregatitoare, iar in multe spatii s-au facut improvizatii, atunci si mai mare ar fi dificultatea pe care am aseza-o pe umerii scolilor gimnaziale trimitand si clasa a IX-a in aceste scoli", a spus ministrul, scrie EVZ.

Paleologu: Ponta si-a facut harcea-parcea viitorul. Trist, foarte trist. Deputatul PDL Theodor Paleologu marturiseste, pe pagina personala de Facebook, ca ii pare rau ca premierul Victor Ponta, desi "simpatic" si cu "minte agera", si-a facut harcea-parcea viitorul si cariera politica. "Mie imi pare foarte rau de Victor Ponta. Imi era simpatic si am avut intotdeauna o relatie mai mult decat cordiala cu el. Are umor, o minte agera, iar in unele situatii chiar l-am admirat (de exemplu, discursul la investirea guvernului Ungureanu)", scrie Theodor Paleologu intr-un mesaj postat joi. Liderul PDL spune ca vedea in Victor Ponta sansa modernizarioi PSD: "Vedeam in el sansa modernizarii PSD, un partener de dialog in relatiile trans-partinice. Din pacate, si-a facut harcea-parcea viitorul si cariera politica. Trist, foarte trist...", anunta Romania Libera.