Amendamentul depus de PNL referitor la eliminarea pragului de 50% plus 1 pentru referendum ar fi putut fi eliminat in ultima sedinta extraordinara a Parlamentului, insa acest a fost respins de atat de PDL, cat si de PSD, a declarat democrat-liberalul Cristian Radulescu la Digi24.

"Au existat niste incercari in ultima sedinta din sesiunea extraordinara a Parlamentului, in care chiar si aceasta chestiune (n.n.- modificarea pragului electoral) a fost pusa sub semnul intrebarii. Am discutat cu liderii de grup, am facut declaratia publica de la tribuna principala a Parlamentului. Am spus ca, daca se revine la aceasta chestiune, n-o vom accepta si ne retragem. PNL a votat pentru modificarea acestor norme de 50% plus unu. PSD a inteles s-o respecte. In cele dinn urma a fost respectata cu votul PSD si al nostru¬, a precizat Radulescu.

Curtea Constitutionala urmeaza sa decida joi asupra validarii referendumului, sedinta reluandu-se joi dimineata.

Conform procedurilor, CCR urmeaza sa se pronunte, cu o majoritate de doua treimi (6 din 9 judecatori), asupra valabilitatii referendumului, judecatorii constitutionali luand in discutie si eventualele contestatii.