Paranoia lui Crin Antonescu. VEZI ce pericole interne si externe invoca presedintele interimar. Presedintele interimar Crin Antonescu a sustinut ca imaginea Romaniei a fost distrusa in doua saptamani printr-o actiune organizata, coordonata si finantata de SIE. Mai mult, Antonescu a spus ca, daca suspendarea lui Traian Basescu si referendumul pentru demiterea acestuia nu ar fi avut loc, Romania ar fi riscat ca in toamna sa aiba violente sociale, mai mari decat cele de la inceputul anului. "Sa vedem ce se poate face pentru relatiile si imaginea afectate ale acestei tari, pentru ca ele au un rol sau il pot avea. Sa vedem ce se intampla - ca ma intrebati de un anumit serviciu (SIE, n.r.) - trebuie sa intelegem totusi mecanismul prin care imaginea unei tari a fost distrusa in doua saptamani intr-o actiune evident organizata, coordonata, finantata", scrie EVZ.ro

Politic ShowFoto: Colaj foto

Basescu: Mizez pe o crestere cu 300.000 de electori a listelor de alegatori. Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, sambata, ca mizeaza nu pe o reducere, ci pe o crestere cu cel putin 300.000 a numarului cetatenilor cu drept de vot la data de 29 iulie, daca Guvernul va face corect si legal actualizarea listelor electorale. "Paradoxul este ca va fi un numar de electori mai mare. Datorita celor care au implinit 18 ani, sunt mai multi decat cei care au decedat in acest interval. Bun, deci surprizele vor fi mari daca actualizarea se face corect. Eu mizez pe o crestere a numarului de electori, cetateni romani cu drept de vot, indiferent unde s-ar afla ei, cu cel putin 300.000", a afirmat Basescu, sambata, intr-o conferinta de presa la sediul sau de campanie, adaugand ca aceasta ar insemna un procent si mai mic de participare la referendum, scrie Romania Libera.

Cezar Preda: Antonescu sa-i spuna lui Ponta daca ii e frica de tensiuni sociale. Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat ca presedintele interimar Crin Antonescu trebuie sa-i spuna premierului Victor Ponta daca ii este frica de tensiuni sociale si nu Opozitiei sau presedintelui suspendat, Traian Basescu. "De tensiuni sociale nu se poate face responsabil un om care nu are prin atributiile de serviciu parghii si putere sa schimbe viata romanilor. Aceasta e atributia Executivului. Domnul Antonescu, daca ii e frica de tensiuni sociale, sa i-o spuna lui Ponta, nu noua si nu presedintelui ales, Traian Basescu", a spus Cezar Preda, citat de EVZ.ro

PDL cere demisia ministrului de Interne Ioan Rus. Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat ca formatiunea sa cere demisia ministrului de Interne Ioan Rus pe care il considera descalificat de "mascarada" pe care a facut-o in legatura cu organizarea mini-recensamantului. "Cerem ca ministrul Ioan Rus sa demisioneze imediat. A fost in afara oricarui profil de ministru de Interne al UE cu ce a spus public in fata a 22 de milioane romani, ca mini-recensamantul in mediul rural se rezuma la primari si la 2-3 oameni vajnici care o intreaba pe tata Maria daca Vasile e acasa, iar daca tata Maria spune ca nu e acasa si e plecat in strainatate, acest cetatean european isi pierde dreptul de vot. Asta este atitudine de ministru de Interne? Noi spunem ca nu si domnul ministru Rus trebuie sa plece", a precizat Cezar Preda, conform Adevarul.

Basescu: Analisti TV vorbesc despre listele electorale inspirati de Vocea Rusiei. Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, duminica, ca a observat ca la posturile tv sunt analisti care intoxica populatia vorbind despre referendumul din 29 iulie si despre listele electorale din instructiunile primite prin radio de la Vocea Rusiei, nu raportandu-se la legile romanesti. "Observ ca pe televiziuni am vazut foarte multi analisti, unii chiar profesori pe la SNSPA altii pe unde au putut si ei foarte multi jurnalisti care preiau insistent instructiunile pe care le primesc prin postul de radio Vocea Rusiei. Este lamentabil, dar in acelasi timp educativ (...) Nu vreau sa imi imaginez unde va ajunge credibilitatea Romaniei pe pietele financiare internationale si pe piata interna daca se va continua acest proces de intoxicare, care imi pare rau, are foarte multe mesaje preluate de la Vocea Rusiei, informeaza Gandul.