Andronescu- Funeriu: meciul clasificarii universitatilor. Actualul si fostul ministru al Educatiei se acuza reciproc de meschinarii. Ecaterina Andronescu, dusman declarat al reformei lui Daniel Funeriu, sustine ca fostul ministru a facut ilegal clasificarea universitatilor. Drept dovada, sustine ea, sta faptul ca din ministerul pe care il conduce lipsesc documente oficiale privind acest procedeu. Fara aceste acte, spune ea, institutia nu se poate apara in procesul intentat de Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, nemultumita ca in urma clasificarii a fost incadrata in ultima categorie. "Noi eram o universitate peste mijloc si am ajuns pe ultimele locuri, desi avem programe de studiu mai bune decat multe universitati aflate in categorie mai buna", justifica rectorul Valentin Popa actionarea in instanta. Universitatea a cerut ministerului si plata a 4,6 milioane de lei, considerat prejudiciu adus de clasificare, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Crin si Iliescu ii ataca furibund pe "dusmanii poporului". Desi se inmultesc semnele de ingrijorare ale partenerilor occidentali si cererile lor ca actorii politici de la Bucuresti sa respecte regulile jocului democratic in razboiul pe care-l poarta, liderii USL nu dau nici un semn ca inteleg apropourile. Ba din contra, reactioneaza furibund si ii acuza pe toti cei care indraznesc sa fie ingrijorati de ce se intampla in Romania ca ar fi dezinformati sau, si mai rau, aserviti presedintelui suspendat Traian Basescu. Reactii fara precedent au venit, la interval de doar cateva ore, de la presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, dar si de la presedintele interimar Crin Antonescu. Cine au fost "dusmanii" vizati? Pai, nimeni altii decat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, si subsecretarul de stat al SUA, Philip Gordon, sosit la Bucuresti pentru a vedea in ce masura actiunile din ultima vreme ale guvernului USL au amenintat separarea democratica a puterilor in stat si au slabit independenta institutiilor statului, anunta Romania Libera.

Presedintele PSD Olt vede "intimidare" in ancheta DNA privind referendumul. Actiunile procurorilor DNA, care pun intrebari localnicilor din mediul rural privind desfasurarea referendumului, sunt unele menite sa 'intimideze', a declarat marti presedintele PSD Olt, Paul Stanescu. Pe de alta parte, cea mai mare prezenta la urne din tara a fost inregistrata in judetul Olt, fiind 20 de localitati cu prezenta de peste 100%. 'Am auzit de la primari ca procurorii fac verificari in judet, in special in mediul rural. Am mai auzit ca oamenii sunt pusi sa raspunda avand in fata o cruce si mi se pare o chestiune de intimidare si presiune sa pui zeci de oameni din mediul rural sa jure pe cruce. De la primari am aflat ca ieri (n.r.) au fost procurorii in localitatile Colonesti, Tatulesti, Barasti si astazi (n.r. marti, 14 august) la Cezieni, Vitomiresti, Samburesti, Piatra-Olt, dupa ce mai inainte s-au prezentat la Prefectura de unde au solicitat informatii privind presedintii sectiilor de votare. Cu mine n-au avut discutii', a afirmat Paul Stanescu, informeaza Puterea.ro.

Crin Antonescu, in razboi cu americanii. Presedintele interimar s-a gudurat pe langa Philip Gordon si "l-a muscat" pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. Dupa ce s-a intalnit cu presedintele suspendat Traian Basescu, cu presedintele interimar Crin Antonescu si cu premierul Victor Ponta, asistentul secretarului de Stat al SUA, Philip Gordon, a parasit Romania nu inainte de a-si exprima anumite ingrijorari. "Au existat acuzatii credibile privind numeroase cazuri de vot ilegal la referendum. S-au facut eforturi de schimbare a listelor de alegatori care ar influenta cvorumul si aparent au existat incercari de a constrange CCR sa valideze referendumul. Daca se confirma, toate aceste lucruri ar ridica semne de intrebare privind legitimitatea rezultatului, indiferent care va fi acesta. Toti acesti pasi ar contrazice principiile care unesc comunitatea europeana si transatlantica si nu ne-ar placea sa vedem acest lucru la un aliat NATO, membru al UE", a spus Gordon, care a subliniat ca tara sa sustine pe deplin cele 11 solicitari ale Comisiei Europene pentru Romania, scrie EVZ.

De ce s-au dus procurorii in comuna condusa de Vili Pasare. Procurorii anticoruptie desfasoara investigatii in 15 judete controlate de politicieni USL. Investigatiile procurorilor cu privire la posibilele fraude de la referendumul pentru demiterea presedintelui si asupra modului cum sunt reactualizate listele electorale iau amploare. Parchetul General si Directia Nationala Anticoruptie au inceput fiecare cate o ancheta, iar cercetarile sunt extinse in toata tara. "Procurorii din cadrul DNA efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta acestei institutii in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie 2012. Avand in vedere stadiul cercetarilor, date suplimentare nu putem furniza in acest moment", se arata intr-un comunicat al institutiei remis ieri, anunta Romania Libera.