Biografia neromantata a lui Crin Antonescu. Si-a falsificat trecutul de revolutionar! Conform propriilor marturisiri postate de domnul Crin Antonescu pe blog, inceputurile sale revolutionare coincid cu primele zile ale Revolutiei din 1989. Fals! Niciunul dintre cei care au format primul Consiliu Judetean Tulcea al Frontului Salvarii Nationale nu l-au vazut in locurile fierbinti, in acele zile de rascruce ale istoriei. Istorie pe care domnia sa ar trebui sa o predea elevilor. Tentativa de a-i contacta pe toti cei trecuti pe lista primului Consiliu al Frontului Salvarii Nationale din Tulcea, 26 de persoane daca e sa scoatem numele unui preot sters cu pixul de pe foaia dactilografiata, s-a dovedit destul de anevoioasa. Unii au emigrat in Africa de Sud sau Canada, altii si-au pierdut urma si, nu putini, au refuzat dialogul cu presa din motive personale. Unii mult prea personale... Cu toate acestea, nici unul dintre cei care au acceptat sa-si impartaseasca amintirile nu si-a adus aminte ca ilustrul necunoscut, pe vremea aceea, Crin Antonescu, sa fi captat atentia a peste 25.000 de persoane, daca e vorba sa luam de buna ceea ce isi aminteste actualul presedinte interimar, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Oprisan si Dragnea, in vizorul procurorilor DNA in dosarul fraudelor la referendum. Liderii USL, Marian Oprisan si Liviu Dragnea, au intrat in vizorul procurorilor Departamentului National Anticoruptie (DNA), in dosarul privind fraudarea referendumului, au declarat pentru money.ro surse judiciare. Anchetatorii au indicii ca cei doi si-ar fi folosit influenta politica ca sa obtina victoria la referendumul organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Suspiciunile DNA sunt bazate pe faptul ca in cele doua judete conduse de Dragnea si Oprisan, Teleorman respectiv Vrancea, procentul la vot ar fi fost mare, de peste 50 la suta, pe baza unor mijloace frauduloase. Mai exact, indiciile arata ca cei doi s-ar fi folosit de functiile de conducere din PSD pentru a castiga, prin frauda, referendumul, anunta Adevarul.

Parisul s-a suparat pe noi. Tiganii din Franta ne lasa fara Schengen. Franta a declansat de la inceputul lunii august o ampla operatiune de desfiintare a taberelor ilegale de tigani si de repatriere a ocupantilor acestor tabere. Masura a starnit indignarea asociatiilor pentru protectia drepturilor omului, iar Comisia Europeana a anuntat ca urmareste cu atentie actiunile Ministerului de Interne francez pentru ca acesta sa respecte regulile europene. Ministrul francez de Interne Manuel Valls a replicat ca tarile de origine ale tiganilor expulzati din Franta - Romania si Bulgaria - trebuie sa isi asume integrarea acestor minoritati altfel risca sa nu mai intre in spatiul Schengen, informeaza Puterea.

Cel putin inca o saptamana de incertitudine. In ciuda asteptarii generale de a fi luata cat mai rapid o decizie in privinta referendumului, judecatorii CCR au hotarat doar sa devanseze cu zece zile termenul pana la care sa le parvina de la Guvern listele electorale. Care liste? Cele in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie si care au fost, potrivit legii, actualizate "pana la data de 10 iulie". Totodata, plenul Curtii a stabilit ca erata referitoare la romanii din strainatate a fost trimisa in mod legal spre Monitorul Oficial. Cu alte cuvinte, Guvernul Ponta a ramas fara portite. Teoretic, daca ne gandim ca ar fi doar o chestiune de ore ca la CCR sa ajunga listele electorale in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie (liste actualizate pana in data de 10 iulie), am putea concluziona ca judecatorii constitutionali puteau lua inca la ieri o decizie in privinta referendumului. In realitate insa, situatia este mult mai nuantata. Pe de o parte pentru ca Executivul, prin vocea premierului Victor Ponta, continua sa sustina ca nu detine aceste liste si ca nu poate furniza decat liste actualizate, scrie Romania Libera.

181 de procurori au declansat cea mai mare cercetare post-electorala. Baronii USL, infricosati de anchetarea fraudei. Cazuri incredibile de fraude electorale in judetele controlate de USL! Liderul campionatului de vot multiplu este din Onesti si a "marcat" de opt ori in Iasi Mobilizarea socialista a baronilor USL, de a umfla numarul persoanelor care au votat la referendum, a dus la situatii paradoxale in realitate. Sase persoane au votat, pe listele suplimentare, la Iasi, de 25 de ori. Pana in prezent, in fruntea campionatului de vot multiplu era Stefan Pana (32 de ani) din Onesti. Tanarul "marcase" opt voturi in sectiile de votare din Iasi. Pe locul doi vine tare din urma Adrian Boboc (21 de ani), din Falticeni, cu sapte voturi in palmares. Aceste informatii au aparut dupa ce PDL Iasi a verificat 10% din listele din oras, anunta EVZ.