Ruptura Ponta-Antonescu: inceputul sfarsitului. In ultimul timp, accesele de tafna ale lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta s-au inmultit. Desi mai discret, premierul nu a ramas nici el dator. Analistul Ion Cristoiu crede ca Ponta este dependent de Antonescu, care are relatii mai trainice decat el cu baronii PSD. Aparenta armonie dintre premier si presedintele interimar pare sa se epuizeze pe masura ce prezenta la putere erodeaza USL. Miercuri, Antonescu, intr-un discurs tinut la Cotroceni a spus ca este in dezacord cu Ponta, pe care l-a acuzat ca nu actioneaza, in calitate de ministru interimar al Justitiei, impotriva Parchetului. Joi, un editorial din oficiosul aliantei PNL-PC, Jurnalul National, il acuza dur pe Ponta ca ii este "frica". Conflictul din USL apare in contextul in care multi analisti, inclusiv angajati ai Antenei 3, apreciaza ca, marti, Curtea Constitutionala va invalida refrendumul, iar Basescu va reveni la Cotroceni, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Buda: E regretabil ca Iliescu, ultimul bolsevic al Romaniei, incearca sa subjuge justitia, sa faca presiuni asupra institutiilor. Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, "incearca sa subjuge justitia" si sa faca presiuni asupra institutiilor statului, atacand "dintr-un exces revolutionar de zel" actiunile Parchetului si ale procurorilor care verifica respectarea Legii electorale. Deputatul Daniel Buda a declarat ca nu procurorii atenteaza la siguranta statului, asa cum afirma Ion Iliescu, ci USL, "prin incercarile disperate de a impiedica un parcurs normal si firesc al justitiei", transmite Mediafax. "Asistam in aceste zile la un spectacol oferit de ultimul bolsevic al Romaniei, Ion Iliescu, care, dintr-un exces revolutionar de zel ataca, fara precedent, actiunile Parchetului si ale procurorilor Romaniei, care nu fac altceva decat sa verifice aplicarea si respectarea Legii electorale", afirma Daniel Buda, anunta Adevarul.

Raspuns oficial al MAI la intrebarea ziarului Puterea: 22.258.186 de CNP valabile in 11 iulie - Documente. In ultimele saptamani, din cauza escaladarii scandalului dintre politicienii pro si contra demiterii presedintelui Traian Basescu, s-a instaurat ideea ca Romania ar mai avea maxim 19 milioane de cetateni (dintre care maxim 16,4 milioane cu drept de vot). Prin raspunsul oficial al MAI, pe care il oferim mai jos, punem capat acestei dileme de o importanta majora in disputa pentru validarea sau invalidarea referendumului. Luni, 6 august 2012, am trimis o adresa catre Ministerul de Interne, in care am solicitat sa ni se comunice oficial cate CNP-uri au fost valabil inregistrate in baza de date a Registrului National de Evidenta a Persoanelor (RNEP) in data de 11 iulie 2012, la o zi dupa ce listele electorale au fost actualizate de MAI si trimise la BEC, informeaza Puterea.

De 40 de zile la Cotroceni. Declaratiile si faptele lui Crin Antonescu la limita Constitutiei. Sambata se implinesc 40 de zile de cand Crin Antonescu s-a instalat la Palatul Cotroceni. Ce model de presedinte a dezvaluit romanilor liderul liberal, cel care promitea sa faca un "alt fel de politica"? Unul care participa fara perdea la mitinguri politice, care da indicatii magistratilor si premierului, care comenteaza deciziile Curtii Constitutionale, care face declaratii ironice despre oficialii UE si SUA si care, mai recent, da ultimatumuri procurorului general. Totul, asezonat cu extrem de dese interventii la trustul prieten, al lui Dan Voiculescu. Crin Antonescu s-a instalat la Palatul Cotroceni pe 10 iulie, dupa ce majoritatea parlamentara detinuta de USL a votat, pe repede-inainte, suspendarea presedintelui Traian Basescu. Sambata se implinesc, prin urmare, 40 de zile de interimat al liderului liberal. 40 de zile in care Crin Antonescu nu numai ca nu a reusit sa evite greselile presedintelui suspendat, dar a avut aproape zilnic manifestari susceptibile a fi considerate incalcari grave ale atributiilor conferite de Constitutie, scrie Romania Libera.

Frauda in stil mare. Baronii USL au apelat la interlopi in lupta pentru voturi. Dosarul de la Cluj, privind un furt masiv de voturi la referendum, are ca subiect convoaiele de tigani de la groapa de gunoi a Clujului, plimbati cu autobuzele prin trei judete, unde au votat de mai multe ore. Dumitru Samson, fiul ministrului Apararii, lucra mana in mana cu trei interlopi, unul acuzat de tentativa de omor. Atanasiu a fost interceptat cand aranja traseele si sectiile de votare unde convoiul trebuia sa se opreasca. Acest scandal a provocat iesirea agresiva, de aseara, a lui Crin Antonescu, prin care cerea Justitiei sa stopeze anchetele. In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii cu privire la faptul ca, in cursul lunii iulie 2012, Teodor Atanasiu, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei PNL Alba, in intelegere cu Dumitru Samson, a initiat o actiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania si Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense in bani si alte foloase materiale, anunta EVZ.