Atmosfera de la conferinta de presa USL. Alegerile din noiembrie sunt in ceata. Intr-o bijuterie de casa boiereasca ce a apartinut cunoscutului negustor Tudor Hagi Tudorache (Arhitect Toma Dobrescu, sf. sec. XIX) luni la ora 18.14 a inceput conferinta de presa a USL. Crin a intrat primul si a spus buna seara, crezandu-se, probabil in studioul unei televiziuni. Ponta era bine dispus si s-a salutat cu cativa ziaristi cu care mai avusese conferinte de presa in ziua de luni. Daniel Constantin este ca mira de la televizor. Sta nemiscat in prezidiu tot timpul. Cand i s-a dat cuvantul a cerut demisia lui Basescu pe scurt. Asta i s-a spus sa zica, asa face. Nu este asa scund. Crin si Ponta emana incredere. Nu degeaba sunt, la aceeasi masa, un Prim Ministru si un Presedinte interimar. Ei spun ca au castigat. Basescu nu mai este. Toti oamenii lui sunt pe duca. Ei continua batalia. Vorbesc pe rand si spun aceleasi lucruri ca la televizor, chiar cu aceleasi cuvinte. Crin pare mai simpatic, smecher de cartier care, pe vremuri se dadea cu briantina. Parca visez. Integral in EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum vor sa relanseze economia sefii Polului de Centru-Dreapta. Andreea Paul a anuntat un set de masuri prin care viitoarea alianta de dreapta va incerca resuscitarea economiei. Fostul consilier de stat de probleme economie, Andreea Paul, lucreaza la programul economic ce ar urma sa fie asumat de viitoarea alianta de centru-dreapta. Unele dintre ele presupun reducerea fiscalitatii. Andreea Paul a dezvaluit, la Cluj, cei opt piloni ai viitorului program. "In domeniul muncii si protectiei sociale, propunem diminuarea contributiilor la asigurarile sociale pentru angajator si cresterea salariului minim pe economie. Aceste masuri ar reprezenta o adevarata bula de oxigen pentru mediul de afaceri in anul 2013", a spus Andreea Paul. Ea a mai adaugat ca este nevoie, mai ales in aceasta perioada, de consilierea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si care sunt derutate de schimbarile rapide si radicale aparute in economie, generate de criza globala. Legata de aceasta masura este si redefinirea clasificarii ocupatiilor din Romania si acordarea lui cu piata reala a muncii. Practic, este vorba de aparitia unor noi meserii, de disparitia altora ori de schimbarea continutului unor meserii, profesii ori ocupatii, anunta Romania Libera.

Mihai Razvan Ungureanu: Antonescu este instigator. Fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu vede in Crin Antonescu "un instigator, un factor toxic de divizare a natiunii", si se bucura ca Andrei Chiliman si Calin Popescu Tariceanu nu au fost langa acesta la declaratiile de dupa decizia CCR, noteaza Mediafax. "Eu vad un instigator in persoana domnului Antonescu, un factor toxic de divizare a natiunii romane. Domnul Crin Antonescu se desprinde incet de noi, autist si logoreic. M-am bucurat sa vad ca la declaratia facuta la sediul central al PNL, alaturi de domnul presedinte al PNL, Crin Antonescu, nu s-au asezat liberali care au practicat moderatia politica, domnul Chiliman sau chiar domnul Calin Popescu Tariceanu", a precizat Mihai Razvan Ungureanu. El a aratat ca asteapta ca PNL "sa se insanatoseasca dupa ce cumplita suferinta politica generata de actualul presedinte al partidului va fi trecut", informeaza Adevarul.

Campania pentru demiterea lui Basescu a lasat USL cu datorii de 2,72 milioane de lei. Potrivit unui raport al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), PSD a acumulat in timpul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu datorii de 829.069 de lei. PNL a cheltuit in avans 1,89 milioane de lei. Donatiile social democratilor au reprezentat 120.579 de lei, alti 910 mii de lei existand in conturile partidului inainte de inceperea campaniei electorale. Cheltuielile partidului au fost de 1,82 milioane de lei, rezultand o datorie de 829 mii de lei. PNL avea 230.000 de lei in conturi inainte de campanie si a cheltuit 1.886.346 de lei, rezultand o datorie de 1,899 milioane de lei. Traian Basescu a avut donatii in campania electorala in valoare de 336.830 de lei. A cheltuit 336.705 de lei, cei mai multi pe sondaje, cercetare si consultanta politica. A terminat campania cu un plus de 125 de lei. PDL avea in conturi 265.870 de lei inainte de inceperea referedumului pentru demiterea lui Traian Basescu, scrie EVZ.

Numirea Monei Pivniceru, o urgenta pentru Guvern. Numirea cat mai rapida a Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei a devenit o urgenta pentru premier. Pentru a-si atinge scopul, Ponta ii cheama cu disperare din concediu pe membrii CSM, care trebuie sa accepte demisia Monei Pivniceru (foto) din magistratura. Premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu vor sa o instaleze urgent pe Mona Pivniceru in fotoliul de ministru al Justitiei pentru ca sa-i poata inlocui, pana la revenirea lui Traian Basescu, pe procurorul general Laura Codruta Kovesi si pe seful DNA Daniel Morar. Miza ar fi inchiderea dosarelor penale si salvarea de inchisoare a liderilor USL care fie sunt anchetati, fie sunt judecati in dosare penale care se pot solda cu ani de inchisoare. Printre cei care ar avea astfel de probleme sunt Relu Fenechiu sau Dan Voiculescu, judecati pentru fraude de aproape 100 de milioane de euro. Daca Traian Basescu, revenit la Cotroceni, ii revoca pe noii sefi al Parchetelor numiti de interimarul Crin Antonescu, USL va avea pretext pentru o noua suspendare in actuala formula parlamentara in care detine majoritatea, anunta Romania Libera.