Lazaroiu: "Este prima oara dupa 1989 cand oamenii lui Iliescu sunt la Putere si nu sunt chemati minerii". Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a scris, intr-o postare pe pagina de Facebook, ca este pentru prima oara, dupa 1989, cand "oamenii lui Iliescu sunt la putere" iar in Piata Universitatii nu au fost chemati mineri. "Semne bune. Pentru prima oara dupa 1989 cand oamenii lui Iliescu sunt la Putere, Piata Universitatii e plina de protestatari si nu sunt chemati minerii", scrie Lazaroiu, pe Facebook. In Piata Universitatii sunt prezenti aproximativ 300 de oameni, care participa la un miting impotriva lui Traian Basescu si a deciziei CCR de invalidare a referendumului de demitere a acestuia, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Toader: Cerem sesiune extraordinara pentru vineri, avem semnaturi si de la minoritati si UDMR. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a precizat, miercuri, ca PDL solicita convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului in cel mai scurt timp, pentru vineri, si ca PDL a strans semnaturi in acest sens si de la parlamentari ai minoritatilor si ai UDMR. Mircea Toader a spus ca PDL va depune joi aceasta cerere suplimentara de convocare a Parlamentului pentru citirea deciziei CC cu privire la referendum, la presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. "Cei doi presedinti sunt obligati sa tina cont de solicitarea noastra si sa convoace sesiunea in cel mai scurt timp, vineri", a adaugat Toader. El a mai spus ca PDL a strans semnaturile de la o treime din numarul parlamnetarilor, inclusiv de la reprezentantii minoritatilor si ai UDMR. Regulamentele celor doua Camere prevad ca pentru convocarea unei sesiuni extraordinare sunt necesare semnaturile a cel putin o treime din numarul senatorilor si din cel al deputatilor, anunta Romania Libera.

Reinstalarea lui Basescu intarzie. Parlamentul se misca greu. Parlamentarii USL nu se grabesc sa convoace legislativul pentru a lua la cunostinta de decizia Curtii Constitutionale care il trimite inapoi la Cotroceni pe Traian Basescu. PDL insa a inceput sa stranga semnaturi pentru convocarea unei sesiuni de urgenta, tocmai pentru a nu mai intarzia reinstalarea presedintelui suspendat. La Curtea Constitutionala au continuat scandalurile intre judecatorii care s-au amenintat cu tribunalul si, desi motivarea curtii ar fi trebuit sa fie secreta pana la citirea in Parlament, aceasta a ajuns totusi in mainile presei. Conform deciziei CCR, Traian Basescu isi va relua atributiile de presedinte al Romaniei imediat dupa ce aceasta decizie va fi citita in plenul Parlamentului si va fi publicata in Monitorul Oficial. Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au fost convocate pentru ziua de azi la ora 12.00, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, transmite Agerpres. CCR a transmis presedintilor celor doua Camere ale Legislativului copia hotararii de marti privind referendumul, care urmeaza sa fie prezentata in sedinta comuna, informeaza Puterea.ro.

Vasile Blaga: Meseria de chelner e onorabila si nu trebuie sa plagiezi ca sa o faci cu cinste. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vizavi de afirmatiile premierului Victor Ponta, care l-a catalogat drept "chelner al lui Basescu", ca meseria de chelner e onorabila. "Si meseria de chelner si cea de vames sunt meserii onorabile, ca toate celelate daca iti castigi painea cinstit. Nu trebuie sa furi si sa plagiezi ca sa iti indeplinesti cu cinste cele doua meserii", a afirmat Vasile Blaga. Liderul PDL a mai adaugat si faptul ca propunerea partidului pe care il conduce privind colaborarea pentru a gasi solutii pentru tara ramane in picioare. "Pe de alta parte, propunerea PDL ramane in picioare. Credem ca este nevoie ca toate fortele politice responsabile sa se uneasca pentru a gasi solutiile pentru a scoate Romania din impas", a mai spus Blaga, scrie EVZ.

Liviu Dragnea: Nu am fost citat la DNA; ma voi duce daca ma cheama pentru ca am votat. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca nu a fost citat de anchetatorii anticoruptie, pana in prezent, in vreun dosar privind referendumul din 29 iulie, precizand ca se va duce la DNA daca va fi chemat de procurori pentru ca a votat. Intrebat daca, in cazul in care va fi citat, se va prezenta in fata anchetatorilor, Dragnea a raspuns afirmativ, aratand ca va da curs unei posibile astfel de cereri. "Nu pot sa ma duc la DNA de capul meu. Daca trebuie sa fiu chemat la DNA ca am mers la vot, sigur, o sa-mi asum lucrul asta, dar pentru altceva nu vad de ce sa fiu chemat", a spus secretarul general al PSD, la iesirea de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), unde au avut loc discutii despre rectificare, dar si despre functionarea si finantarea administratiei publice. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, tot miercuri, raspunzand unei intrebari privind o posibila audierea a sa la DNA in cazul referendumului, ca aceasta este "o poveste de adormit copiii", pentru ca nu exista niciun motiv pentru a fi cercetat, dar daca va fi citat, se va prezenta, anunta Romania Libera.