Sebastian Lazaroiu: Sfaturi pentru revenirea la normal dupa lovitura de stat. Stiu oameni care nu prea au dormit vara asta. Insomnii, canicula, lovitura de stat... Ceva rau a plutit tot timpul in atmosfera. Revenirea la normal e un proces similar cu decompresia la scafandri. Ridicarea brusca la suprafata poate fi letala. Evitati sa mai cititi stiri sau sa va uitati la emisiuni televizate. Unele posturi, cum ar fi Antena 3, vor ramane in logica razboiului si urii. Nu va panicati la mesajele oricarui politician. Exista asa numiti "soldati japonezi" care lupta si dupa incetarea ostilitatilor. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Va fi altceva decat CDR si Alianta DA? Aliantele electorale sunt, prin esenta, constructii generate de imprejurari speciale. Pentru acea parte a alegatorilor care doresc o schimbare cu 180 de grade a jocului, dupa un ciclu electoral, acest tip de coalizare a fortelor politice nu constituie neaparat cea mai fericita alternativa, dar pentru functionarea sistemului democratic baletul cu pricina devine vital. Citeste continuarea in Adevarul.

PSD l-a trimis pe Crin acasa. Traian Basescu se poate intoarce la Cotroceni, deoarece decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului privind demiterea sa a fost publicata in Monitorul Oficial. Sedinta comuna a Parlamentului in care s-a citit verdictul Curtii a evidentiat frictiunile dintre PSD si PNL. Liberalii, care au dificultati in a accepta invalidarea referendumului, s-au reunit inainte de sedinta comuna si au decis sa nu ia parte la aceasta, relateaza EVZ.

Filmul reinscaunarii lui Basescu. Vicele Senatului Ion Chelaru: ''Ta-ram-tam-tam-ta-ra-ram-tam''. Valeriu Zgonea: ''Au!Ups!'' In ziua anuntului repunerii in functie a lui Traian Basescu, din Parlament au lipsit presedintii PSD, PNL si PC. A fost o zi de bucurie pentru PDL-isti. Doamnele si-au etalat toalete sclipitoare, iar domnii au fost glumeti. PSD-istii au cam strans din dinti. Ballroom la Parlament in ziua anunᅡtului reinscaunarii la Cotroceni a preᅡsedintelui suspendat. Tanara Monica Ridzi a sosit in plen schiopatand in carje si langa ea s-a asezat o vreme Silviu Prigoana. Continuarea in Romania Libera.

Guvernul pune cultura pe butuci. Pe langa reducerea drastica a bugetului Institutului Cultural Roman (ICR) pe care a operat-o, Guvernul pregateste o alta lovitura data culturii, prin taierea finantarilor Administratiei Fondului Cultural National (AFCN). In urma rectificarii bugetare operate pe 23 august de Guvern, bugetul ICR a fost redus cu 14.560.000 lei, ajungand astfel la 28.440.000 de lei. Scaderea are loc in conditiile in care ICR are angajamente in valoare de 29.000.000 de lei. "O reducere de aceasta dimensiune a bugetului ICR blocheaza activitatea institutului, compromite parteneriatele aflate deja in derulare si afecteaza credibilitatea institutiei, scrie Adevarul.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, in proces cu institutia pe care o conduce. Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, se lupta cu institutia pe care o conduce, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Pivniceru a dat in judecata ministerul pentru recuperarea banilor taiati din salariile magistratilor in anul 2009. Alti peste 500 de magistrati din Romania au facut aceleasi demersuri. Au castigat in instantele din tara, dar pentru ca hotararile acestora nu au fost aplicate au ajuns pana la CEDO, potrivit Realitatea.net citata de Romania Libera.