USL le sta in gat socialistilor europeni. Liderii PES au decis sa mute Congresul de la Bucuresti la Bruxelles, pentru a nu fi criticati in tarile lor ca sunt gazduiti de Ponta. Premierul Victor Ponta a primit ieri o lovitura grea din partea Partidului Socialist European(PES), semn ca, in plan extern, credibilitatea sa este la cote reduse. Nemultumiti de modul in care USL, sub comanda sa, a agresat institutiile statului de drept, socialistii europeni au renuntat, potrivit unor surse Euractiv.ro, la organizarea Con gresului PES la Bucuresti, in perioada 28-29 septembrie. Potrivit surselor citate, acestia sunt ingrijorati de "legitimitatea democratica a premierului roman, Victor Ponta". Pentru a nu-l pune pe Ponta intr-o pozitie publiga si mai ingrata, liderul socialistilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a precizat ieri ca premierul roman a fost cel care a solicitat verbal schimbarea locatiei, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Atac la Felix. Ludovic Orban: Voiculescu face rau PNL si PSD, sa se ocupe de afaceri si sa lase USL in pace. Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat joi ca Dan Voiculescu ar trebui sa-si vada de afacerile lui deoarece "nu face altceva decat sa faca rau" USL-ului si a tinut sa precizeze, referitor la o noua suspendare, ca strategiile politice nu se fac la Antena 3, potrivit Realitatea.net. "Dl Dan Voiculescu ar face foarte bine sa se ocupe de afaceri si sa lase viata publica si mai ales USL-ul in pace, pentru ca nu face altceva decat sa faca rau PNL si PSD", a declarat Orban la Realitatea TV, intrebat ce parere are despre afirmatiile lui Voiculescu privind oportunitatea declansarii unei noi suspendari a lui Traian Basescu. Liberalul a adaugat ca strategiile politice majore nu se fac la Antena 3 ci de catre oameni care tin cu adevarat cont de interesul general, anunta Romania Libera.

Voiculescu agita flacara suspendarii. Dan Voiculescu, cel care a lansat ideea suspendarii lui Traian Basescu din luna iulie, afirma ca operatiunea ar putea fi repetata. "Romanii doresc demiterea lui Traian Basescu, iar articolul 95 din Constitutie permite fara nicio problema declansarea unei noi proceduri de suspendare", sunt motivele pe care le invoca presedintele fondator al PC, intr-un interviu acordat agentiei de stat Agerpres. El a stabilit, in linii mari, si calendarul viitoarei suspendari. "Ar fi recomandabil sa se desfasoare la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, astfel incat referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare", a spus Voiculescu. "In Romania reala, nu in cea fictiva, 8,4 milioane de voturi reprezinta aproximativ 60% din total. Asadar, domnul Basescu este demis. Intoarcerea sa episodica la Cotroceni reprezinta o anomalie, un esec al democratiei. Eu cred ca aceasta anomalie va fi curand indepartata", a fost de parere Voiculescu, informeaza Adevarul.

Unda verde pentru drumul de lux al lui Oprescu. Nu mai putin de 1,6 miliarde de euro va costa drumul expres care nu a avut niciun fi nantator timp patru ani. suspendate. Potrivit lui Oprescu, chinezii sunt interesati de proiect. Primarul general Sorin Oprescu va construi cel mai scump drum din Europa. 110 milioane de euro va costa un kilometru de autostrada suspendata, fiind cel mai scump drum, potrivit specialistilor. Decizia a fost luata ieri seara de alesii generali ai Capitalei. 29 de consilieri au votat pentru proiect, in timp ce 16 nu au fost deacord cu proiectul costisitor. Asta, in contextul in care USL detine nu mai putin de 32 ce fotolii in Consiliul General al Capitalei, scrie EVZ.

Theodor Paleologu: Cum a ratat Ponta ocazia sa devina un om de stat. Democrat-liberalul Theodor Paleologu explica cum premierul Victor Ponta, totodata si presedintele PSD, a ratat ocazia sa devina un adevarat om de stat. "E bine ca unii lideri USL cauta sa inteleaga ce si unde au gresit in privinta suspendarii. O face, vad, si Ludovic Orban criticindu-l pe Victor Ponta pentru interventia din noaptea votului pentru Curtea Constitutionala din 2010. In viziunea mea lucrurile stau, insa, exact pe dos: presedintele principalului partid de opozitie nu putea sa accepte continuarea unuia din cele mai grotesti momente din istoria putin glorioasa a parlamentarismului romanesc post-decembrist. E unul din gesturile prin care Ponta a aratat ca ar fi putut deveni un om de stat, daca n-ar fi precumpanit, din pacate, cocosismul clontos si daca n-ar fi avut atirnata de coada tinicheaua plagiatului, pe care a gestionat-o atit de prost", scrie Theodor Paleologu pe pagina personala de Facebook, anunta Romania Libera.