Ion Cristoiu, despre numirea lui Marga la sefia ICR: "I s-a dat un post ca pe vremea comunismului". Jurnalistul Ion Cristoiu a catalogat drept inadmisibila, in emisiunea "Ultimul cuvant" de la postul B1TV, numirea lui Andrei Marga la sefia ICR in timp ce era plecat din tara. "La ICR mi se pare o iresponsabilitate sa nu treaca Andrei Marga prin comisii. Argumentul principal al trecerii din subordinea presedintelui in subordinea Senatului a fost faptul ca ICR va fi mai bine administrat, ca ICR nu a avut o politica culturala. Trecand in subordinea Senatului, Andrei Marga a fost ales managerul. Era normal sa vina si sa prezinte acestei comisii de cultura proiectul managerial. Nu era normal sa vina Marga si sa spuna - eu vreau o Romanie in care femeile au catrinte sau o Romanie unde femeile au minijupe, o Romanie a lui Dracula sau a lui Decebal?. Cum sa nu treaca prin comisie, mai ales ca este in subordinea Senatului?. A fost trecut nici macar sa fie vazut la fata. Ne punem intrebarea, dar acest om exista?", a comentat jurnalistul, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Neamtu: De nenumarate ori mi-am exprimat pretuirea pentru MRU. Nu voi comenta aspru deciziile PFC. Presedintele PNR, Mihail Neamtu, a declarat, miercuri, ca s-a incheiat conflictul pe care l-a avut cu Partidul Forta Civica, condus de Mihai Razvan Ungureanu, mentionand ca si-a aratat mereu pretuirea pentru Ungureanu si ca nu o sa comenteze aspru decizia Fortei Civice de a propulsa oameni de stanga. Mihail Neamtu a precizat, intr-o conferinta de presa, intrebat in legatura cu divergentele sale cu Mihai Razvan Ungureanu, ca si-a exprimat de nenumarate ori public pretuirea pentru fostul premier si ca declaratiile sale critice s-au referit strict la decizia Partidului Forta Civica de a propulsa oameni care au activat in structuri de stanga. "E o decizie a Congresului acestui partid. Nu o comentez aspru, pana la urma sunt persoanele unui partid care este partener in alianta, cum este Forta Civica. Intr-adevar, e loc de mai bine, probabil ca aceste masuri, decizii sunt uneori inevitabile sub presiunea timpului. Ne intereseaza mult mai mult modul in care poate fi construita dreapta pentru a putea stopa dimensiunea populismului si a bloca proiectul USL de rechizitionare a institutiilor statului. S-a incheiat de mult acest conflict", a adaugat Mihail Neamtu, anunta Romania Libera.

Crin Antonescu, despre dezbaterea din PE: Dupa parerea mea, a fost o zi buna. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, este invitatul Laurei Chiriac la emisiunea "Stirile Serii". Aceasta va discuta despre ce s-a intamplat astazi in Parlamentul European. "Dupa parerea mea a fost o zi buna. Pe de o parte, pentru ca discutia din PE nu s-a purtat pe o singura voce. Pana la urma, din tot scandalul international in jurul Romaniei, astazi am asistat la o dezbatere la care au aparut nuante. N-a fost doar o dezbatere care sa puna Romania in cauza, ci si pe Reding, de exemplu. Aceasta reechilibrare cred ca este de bun augur. Astept ca asupra situatiei din Romania sa se lamureasca toti actorii politici din UE. Suntem intr-o situatie dramatica. Avem un discurs care a vorbit despre lovitura de stat, despre politicieni iresponsabili, despre anti-occidentalismul nostru", a declarat Antonescu, informeaza Adevarul.

Referendumul penal. Primarul care descrie reteta Dragnea: "Am picat toti de fazani". Martor la DNA, edilul din Sangeorz-Bai, Roland Venig, spune ca ei s-au organizat la Referendum dupa schema prezentata de secretarul general al PSD. Primarul orasului Sangeorz- Bai, Bistrita Nasaud, Roland Marius Venig, a fost audiat marti de anchetatori ai Directiei Nationale anticoruptie (DNA), in calitate de martor in dosarul in care a fost pus sub invinuire si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Edilul a povestit, pentru "Evenimentul Zilei", cum a ajuns sa dea cu subsemnatul despre Referendum. "Am fost citat in dosarul 280/P/2012, al lui Dragnea. Nu stiam al cui e, am aflat la DNA. Nu am venit special pentru audierea aceasta, oricum aveam drum la Bucuresti. M-am dus si eu, ca primarul, la DNA!", ne-a spus edilul sangeorzean. "Eu ma asteptam ca procurorii sa caute elemente sa-l incrimineze pe Liviu Dragnea, dar de fapt 90 la suta din intrebari erau calate pe mine, ca ce am facut eu", a povestit Venig, citat de EVZ.

Theodor Paleologu, despre Victor Ponta: Nu e acceptabil ca noul an universitar sa inceapa cu plagiatul inscris pe frontispiciul universitatii romanesti. Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, considera ca nu este acceptabil ca noul an universitar sa inceapa cu plagiatul inscris pe frontispiciul universitatii romanesti, referindu-se la teza de doctorat a premierului Victor Ponta. "Sa speram ca Senatul Universitatii Bucuresti va avea curajul sa spele rusinea si sa aleaga corect intre perspectiva europeana si cea bananiera. Nu e acceptabil ca noul an universitar sa inceapa cu plagiatul inscris pe frontispiciul universitatii romanesti", a scris Theodor Paleologu pe pagina sa personala de Facebook. Paleologu a facut aceasta postare in contextul in care Senatul Universitatii Bucuresti s-a intalnit, miercuri, ca sa stabileasca ce face cu raportul Comisiei de Etica, in care scrie ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, anunta Romania Libera.