Ministrul justitiei, Mona Pivniceru si-a anulat o intalnire care trebuia sa aiba loc miercuri cu Viviane Reding, comisarul european pentru Justitiei, in contextul declansarii procedurilor de numire a noilor sefi la Parchetul General si DNA, scrie Gandul. Oficialii europeni au pledat pentru mai transparentizarea acestui proces in timp ce CSM a criticat procedura anuntata luni de Ministerul Justitiei. O noua intalnire dintre membri CSM si ministrul justitiei, Mona Pivniceru are loc astazi.

Purtatoarea de cuvant a Vivianei Reding a declarat pentru Gandul ca intalnirea Reding-Piviniceru, programata pentru miercuri, a fost anulata pentru ca in "agenda ministrului roman a intervenit o schimbare". Intalnirea urma sa aiba loc la Viena, in cadrul Conferintei Ministrilor Justitiei din Consiliului Europei (19 - 21 septembrie). Ministrul Pivniceru a explicat prin intermediul consilierei sale ca si-a anulat deplasare la Viena pentru ca de la biroul Vivianei Reding a fost informata ca nu era posibila o discutie pe larg cu comisarul european. Cristina Manda, consiliera a ministrului Pivniceru, a explicat pentru Gandul ca in cadrul conferintei de la Viena ministrul Justitiei ar fi avut posibilitatea doar sa "dea mana" cu comisarul Reding in cadrul unei cine informale.

Liderii USL au criticat-o pe Viviane Reding, acuzand-o ca s-a "comportat exact ca un agent electoral al lui Traian Basescu".