Ion Cristoiu: Sa-l chemi pe Ponta la o sedinta pe subiectul credibilitatii externe a Romaniei e ca si cum ai chema o fata de pe centura la o masa rotunda despre pacatul preacurviei. Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, in cadrul emisiunii "Ultimul Cuvant" de la B1 TV, cearta iscata intre presedintele Basescu si premierul Ponta din timpul sedintei CSAT. Avem o noua enigma. Nu prea vad posibilitatea ca intr-o sedinta a CSAT sa se discute acest subiect, si apoi daca tinem cont ca domnul Victor Ponta a fost acuzat in permanenta de presedinte ca a stricat credibilitatea Romaniei prin acea lovitura de stat, a-l chema pe Victor Ponta la o prima sedinta trecand pe ordinea de zi asta, este ca si cum ai chema o fata de pe soseaua de centura la o masa rotunda despre pacatul preacurviei. Este clar ca aia nu vine", a comentat Cristoiu, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Antal: Astept acel moment in care Parlamentul Romaniei va respecta ceea ce s-a promis in 1918. Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, spune ca asteapta ca Parlamentul Romaniei sa respecte promisiunile facute la Alba Iulia in 1918 si ca, in ultimii 22 de ani, "spiritul lui Ceausescu a guvernat de multe ori relatiile unor politicieni romani cu comunitatea maghiara". Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, referitor la faptul ca Senatul a respins proiectul legislativ privind statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc, ca daca o suta de senatori ar fi apasat pe un buton, Parlamentul ar fi respectat promisiunile facute comunitatii maghiare la Alba Iulia, in 1918, printre care si autonomia, transmite corespondentul Mediafax. "Astept acel moment in care Parlamentul Romaniei va respecta ceea ce s-a promis in 1918. Daca o suta de senatori ar apasa un buton, practic, s-ar respecta ceea ce s-a promis in 1918", a spus Antal, anunta Romania Libera.

USL, a treia luna de scadere. USL ar obtine 55% din voturi, potrivit unui sondaj realizat de IMAS in luna septembrie, dar a pierdut aproape 12% in ultimele trei luni. Daca maine ar fi alegeri parlamentare, USL ar obtine voturile a 55% din romani, potrivit sondajului realizat pentru "Adevarul" de IMAS in perioada 6-16 septembrie. Pe urmatoarele locuri se claseaza PDL cu 17,8%, PPDD cu 15,5% si UDMR cu 5,3%, in timp ce restul formatiunilor politice nu ar depasi pragul electoral. Chiar daca USL se afla pe primul loc in preferintele romanilor, scorul aliantei social-liberale este cu aproape 12% mai mic decat cel din luna iunie, inainte de declansarea suspendarii lui Traian Basescu. In ultimele luni de zile, USL a trecut prin doua perioade distincte din punct de vedere al evolutiei cotei electorale, potrivit cercetarilor realizate de IMAS, informeaza Adevarul.

Cristian Diaconescu, despre plecarea lui Ponta de la sedinta CSAT: Nu cred ca a fost un gest elegant. Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a explicat, in cadrul emisiunii Aktualitatea B1 de la B1 TV, ca subiectul de la care a pornit cearta presedintelui Basescu cu premierul Ponta nu mai este doar un "exercitiu teoretic, ci prin plasarea sa in agenda CSAT nu s-a dorit decat sa se semnaleze seriozitatea acestei chestiuni". Este important sa dam un raspuns acestei chestiuni fundamentale care ne afecteaza ca tara, ne afecteaza capacitatea de decizie si chiar demnitatea fiecaruia dintre noi. Iar un raspuns coerent nu se poate da decat de catre toate institutiile statului", a precizat acesta, scrie EVZ.

Scandal la Craiova intre Olguta Vasilescu si un consilier PDL in legatura cu Adrian Nastase. Consilierul PDL Dan Cherciu a cerut, joi, in sedinta CL Craiova, retragerea titlului de cetatean de onoare acordat lui Adrian Nastase, spunandu-i primarului Lia Olguta Vasilescu sa ia distinctia acasa. Vasilescu i-a raspuns: "Sunt o doamna si nu va raspund pe masura afirmatiilor dumneavoastra", potrivit Mediafax. Consilierul local municipal Dan Cherciu (PDL) a solicitat, joi, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local Craiova, retragerea titlului de cetatean de onoare acordat lui Adrian Nastase, dar si boxerului Sorin Tanasie. Cherciu a sustinut ca nu este de acord ca orasul sa fie reprezentat de doua persoane aflate in spatele gratiilor. "Eu nu inteleg de ce se doamna primar a spus ca nu este de acord cu o asemenea decizie, dar in Craiova locuiesc peste 300.000 de cetateni si nu cred ca sunt de acord sa ii reprezinte aceste personaje. Poate sa aiba un asemenea titlu la partid sau la dumneaei acasa", a declarat Dan Cherciu, in cadrul sedintei, anunta Romania Libera.