Vasile Cepoi, doborat de dezvaluirile EVZ. Ce se intampla cu proiectul noii legi a Sanatatii. Al 21-lea ministru care s-a aflat la carma Sanatatii in ultimii 20 de ani si-a dat, ieri, demisia, la cateva zile de la izbucnirea scandalului in care era implicat. Recent, Agentia Nationala de Integritate a sesizat DNA in vederea cercetarii ministrului Vasile Cepoi, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese si deturnare de fonduri in legatura cu derularea unui proiect finantat din fonduri europene prin POSDRU, pe vremea cand acesta era seful Directiei de Sanatate Publica Iasi, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

SUA, cu ochii pe pucistii romani. Titus Corlatean nu a reusit sa profite de concentrarea diplomatica prilejuita de Adunarea Generala a ONU de la New York nici pentru a sparge gheata acumulata in relatiile cu Statele Unite. Dimpotriva, responsabilul american pentru Europa si Eurasia, Philip Gordon (foto), i-a avertizat pe cei care se gandesc sa organizeze un nou referendum pentru demiterea presedintelui ca Statele Unite ''urmaresc indeaproape" situatia din Romania, relateaza Romania Libera.

''Presedintele nu vrea un mega-minister de Externe''. CSAT nu a dorit sa infiinteze nicio structura care sa poata fi asemuita unui ''megaminister de Externe'', a sustinut consilierul prezidential Cristian Diaconescu. El demonteaza astfel ipoteza lansata public de premierul Victor Ponta, dupa incidentul din ultima sedinta a CSAT. ''Nu exista nici o structura.(...) Nu poti infiinta o institutie cu subiect si predicat si cu personalitate juridica sa se ocupe de asta'', a precizat Diaconescu, duminica seara, la Realitatea TV. Integral in EVZ.

Batalia populistilor. Ascensiunea lui Dan Diaconescu pe scena politica reflecta, odata in plus, incapacitatea societatii romanesti de a identifica personaje apte sa reprezinte interesele si nevoile ei. Campionii electoratului roman sunt si astazi de cele mai multe ori aventurierii, smenarii si ipocritii. Populismul particular unui numar impresionant de politicieni si agreat, aparent, de un numar si mai mare de alegatori este consecinta trista si, probabil, inevitabila a unei lungi perioade de dictatura in rastimpul careia institutiile statului insarcinate cu supravegherea si manipularea populatiei au prohibit constant libertatea de gandire si actiune. Continuarea in Romania Libera.

Ponta: "Nu-l vad pe Ungureanu un adversar politic; probabil va plati sumele de la protocolul Guvernului". Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca nu-l considera pe Mihai-Razvan Ungureanu un adversar politic si ca acesta va plati, cel mai probabil, cheltuielile de protocol din timpul mandatului sau la conducerea Guvernului. Integral in Adevarul.