Liberalii vor sa sparga oalele Oltchim in capul lui Georgescu. Privatizarea Oltchim creste temperatura in USL. Liberalii vor sa-l scoata vinovat pe ministrul Finantelor. Ponta nu l-a lasat din brate pe ministrul Economiei, Daniel Chitoiu. Liberalii si social-democratii isi paseaza unii altora cartoful fierbinte al asumarii raspunderii pentru scandalul din jurul privatizarii Oltchim. Astfel, liberalii dau vina pe ministrul Finantelor, Florin Georgescu, ajuns in Guvern cu sprijinul PSD. Reprosurile depasesc subiectul situatiei de la combinatul chimic, liberalii fiind nemultumiti ca Georgescu a taiat fondurile de la ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, controlate de acestia. Presedintele PNL, Crin Antonescu s-a alaturat luni seara corului liberalilor care il considera responsabil pe ministrul de Finante, Florin Georgescu, pentru situatia combinatului de la Ramnicu Valcea. "E o pozitie principiala corecta", a spus liderul PNL, despre acuzatiile aduse de Dan Radu Rusanu la adresa lui Georgescu, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Victor Ponta: Nu am nicio propunere de facut la sefia Ministerului Sanatatii pana la alegeri. Premierul Victor Ponta a declarat, marti, dupa sedinta conducerii USL, ca nu s-a discutat in cadrul Uniunii despre Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste interimatul sau, numirea unui alt ministru sau o rocada, el aratand ca nu are de facut nicio alta propunere la minister pana la alegeri. "Nu s-a discutat nimic in cadrul USL pentru ca nu am de facut nicio alta propunere pana pe 9 decembrie. Prefer sa existe in toate ministerele cat mai multa stabilitate. De aceea, la Ministerul Sanatatii, practic, conducerea ministerului de fapt, este asigurata prin delegarea pe care am dat-o catre domnul Raed Arafat", a spus Ponta, potrivit Mediafax. Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca probabil va gira el functia de ministru al Sanatii, cu toate atributiile delegate lui Raed Arafat, precizand ca acesta nu este membru al Guvernului si nu poate gira, din acest motiv, aceasta functie, anunta Adevarul.

Ministrul Justitiei Mona Pivniceru, criticata de Comisia Europeana pentru lipsa de transparenta in selectia procurorului general si sefului DNA. Intr-o scrisoare trimisa de secretarul general al Comisiei Europene Catherine Day, ministrul Justitiei Mona Pivniceru este criticat pentru criteriile lipsite de transparenta in procesul de selectie a procurorului general al Romaniei si al sefului DNA. "In adresa mea catre dvs. din data de 11 septembrie, am expus modul in care trebuie inteles raportul in lumina proiectului privind procedurile trimis de dvs. colegilor mei in data de 7 septembrie. Din pacate, aproape niciunul din aceste puncte nu s-au regasit in procedurile publicate in aceasta saptamana" preciza Catyherine Day in scrisoare. Integral in Romania Libera.

Baconschi a anuntat ca va candida pentru un post de senator in Diaspora. Vezi cum a reactionat Viorel Badea. Pentru ca astazi Teodor Baconschi a anuntat ca va candida in Colegiul 1 Diaspora, colegul sau Viorel Badea, care vaneaza acelasi colegiu, l-a acuzat pe fostul ministru de Externe ca incearca sa obtina candidatura pe listele ARD prin atacuri la adresa sa. "De cateva zile asist, cu nedisimulata surprindere, la atacurile pe care un coleg de partid si, credeam eu, prieten, le lanseaza pe diverse canale media, la adresa mea", a scris, pe contul sau de Facebook senatorul Badea, ales in Colegiul 1 pentru Diaspora. De asemenea, Badea, care s-a reintors de putin timp in PDL dupa o escala la USL, ii cere lui Baconschi sa explice public afirmatia pe care a facut-o la adresa sa ca ar fi votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, scrie EVZ.

Andrei Marga face confuzii la carma ICR. Ieri, pe site-ul Institutului Cultural Roman a fost publicat un comunicat intitulat "Decizie cu privire la participarea Romaniei ca invitat de onoare la Salon du Livre", semnat de presedintele ICR, Andrei Marga. In acest comunicat se anunta faptul ca ICR se va implica in pregatirea participarii tarii noastre la acest targ, dar se face si o referire la fosta conducere a institutiei: "Din pacate, fosta conducere a Institutului Cultural Roman a intarziat pregatirea, iar deciziile privind lista autorilor ale caror volume se traduc pe cheltuiala institutului sunt discutabile (lista fiind prea putin reprezentativa si omitand scrieri si autori importanti)." In aceasta fraza, Andrei Marga face mai multe erori. In primul rand, nu exista o lista de scriitori alcatuita de partea romana, in al doilea rand, autorii tradusi pe cheltuiala ICR, prin programul "TPS - Translation and Publication Support Programme", au fost ceruti de editurile straine. In afara de acestia, exista o lista de autori invitati la Salon du Livre, dar aceasta e stabilita de partea franceza, care finanteaza si traducerea lor. Iata ce ne-a declarat Tania Radu, fosta vicepresedinta a ICR: "Programele de traduceri ale ICR se bazeaza pe optiunile editorilor straini. In cazul special al lui Salon du Livre, lucrurile tin si mai mult de partea straina, de organizatori, decat la alte targuri la care ICR a participat, anunta Adevarul.