Blaga, catre MRU in scandalul cheltuielilor de protocol: Ai grija ca asta sa nu fie borduriada ta. Presedintele PDL, Vasile Blaga i-a oferit sfaturi lui Mihai Razvan Ungureanu in privinta scandalului cheltuielilor de protocol. Acesta l-a sfatuit sa reactioneze mai ferm si mai prompt in scandalul privind cheltuielile pe care MRU le-ar fi facut cu protocolul in calitate de prim-ministru. "Eu l-am sfatuit pe domnul Ungureanu sa se manifeste mai ferm pentru ca are de partea sa declaratiile ultimilor trei secretari generali ai Guvernului, dintre care doar unul era membru PDL. Printre ei, domnul Ilie Bolojan, actualmente primar al Oradiei, care a spus ca sunt niste prostii", a spus Blaga, la RTV. Presedintele PDL a mai spus ca daca MRU nu reactioneaza mai ferm, atunci este posibil ca fostul premier sa aiba soarta fostului primar al Capitalei, Adriean Videanu care nu a raspuns la atacurile impotriva sa legate de contractele primariei, fapt ce i-a adus prejudicii de imagine. "Domnul Ungureanu va trebui sa fie mult mai ferm. I-am si spus: 'Ai grija ca asta sa nu fie borduriada ta'. Nici Adriean Videanu nu a facut nimic, a crezut ca lucrurile se rezolva de la sine", a comentat Blaga, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mihai Voicu: PNL nu a discutat despre proiectul privind gratierile, nu stiu sa aiba girul USL. Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, ca liberalii nu au luat in discutie proiectul privind gratierea unor persoane promovat in Parlament, fapt pentru care PNL nu isi poate asuma responsabilitatea pe un asemenea act normativ, potrivit Mediafax. Voicu a fost intrebat daca proiectul semnat de deputatul PSD Madalin Voicu si de deputatul minoritatii rome, Nicolae Paun, a beneficiat de acordul liderilor USL. "Acei deputati, niciunul dintre ei nu apartine PNL, iar tinand cont de faptul ca nu am purtat nicio discutie comuna pe acest subiect, nu este un proiect pe care PNL sa aiba vreo responsabilitate sau sa-si poata exprima acum o opinie. (...) Nu ne-a fost comunicat inainte, nu l-am discutat, nu e asumat mai mult decat poate de initiatori, nu stiu ce scrie acolo", a spus Voicu. Deputatul PSD Madalin Voicu a declarat, marti, ca initiativa legislativa prin care propune gratierea detinutilor pedepsiti cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv a fost discutata in USL si in PSD, avand girul politic, el aratand ca nu s-a gandit la Adrian Nastase atunci cand a elaborat-o, anunta Romania Libera.

Romanul la vot: portretul-robot. PSD si PNL formeaza o alianta, dar alegatorii celor doua partide sunt radical diferiti. Pentru social-democrati opteaza romanii care au peste 60 de ani, au terminat liceul, locuiesc in zona rurala si au venituri scazute. In schimb, cei mai multi alegatori liberali au intre 30 si 44 de ani, studii superioare, locuiesc in marile orase si au venituri consistente. Profilul alegatorului PDL este apropiat de cel liberal. Astfel, PDL obtine cele mai multe voturi de la romanii care au intre 30 si 44 de ani, au terminat liceul, locuiesc in zona urbana si au venituri medii. Potrivit sondajului IMAS din luna septembrie, USL ar fi votat de 55% din romani. Din aceste procente, 16,5% provin de la romanii care au depasit 60 de ani, 14,1% de la cei intre 30 si 44 de ani, 12,8% de la alegatorii care intre 45 si 59 de ani si 11,5% de la cei cu varsta intre 18 si 29 de ani, informeaza Adevarul.

Cristian Preda: USL va aplauda alaturi de Voiculescu, PDL va fi cu Barroso. Europarlamentarul PDL Cristian Preda ironieaza decizia USL de a organiza lansarea candidatilor USL la parlamentare in prima zi a congresului PPE, care va avea loc in Romania. "Dupa ce a pierdut organizarea congresului socialist la Bucuresti, Victor Ponta a decis sa programeze lansarea candidatilor USL pentru legislative in prima zi a congresului PPE, tinut in Romania pe 17 si 18 octombrie", scrie Preda pe blog, multumindu-i lui Victor Ponta pentru decizie. "Trebuie, de fapt, sa-i fim recunoscatori premierului pentru alegerea respectivului moment. In acest fel, publicul isi va aduce aminte ca socialistii au fugit de Romania, in vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin sa sprijine Partidul Democrat Liberal si aliatii sai. Cat V. Ponta si C. Antonescu vor aplauda pe scena, alaturi de D. Voiculescu si M. Geoana, pedelistii vor fi cu Barroso & comp. De o parte - uselistii, de cealalta - liderii care conduc Uniunea, si la nivelul Comisiei, si in multe state-membre", scrie Preda, citat de EVZ.

Corlatean despre detasarea lui Kovesi in MAE: Am dat un raspuns colegial unei solicitari. Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a explicat miercuri seara cum s-a facut detasarea in MAE a Laurei Codruta Kovesi, pentru o perioada de trei ani, pentru ca acesta sa poata ulterior pleca la Bruxelles, la Reprezentanta permanenta a Romaniei pe langa UE, potrivit Agerpres. "Ieri (marti - n.r.) am fost contactat de conducerea Ministerului Justitiei si de d-na ministru al Justitiei, care mi-a spus ca, in urma discutiei cu d-na Kovesi, s-a ajuns la un acord pentru ca Ministerul Justitiei sa aiba un inalt reprezentant in cadrul misiunii noastre permanente pe langa UE, care sa promoveze interesele pe linia reformei justitiei", a afirmat Corlatean, intr-o interventie telefonica la Realitatea tv. El a precizat ca Misiunea permanenta a Romaniei de la Bruxelles nu include doar diplomatii trimisi de Ministerul de Externe, ci sunt si locuri arondate altor institutii romanesti, care au acolo un statut diplomatic, fie ca sunt trimisi de Ministerul Justitiei, fie de Ministerul de Interne, anunta Romania Libera.