Atac in PNL. Adriana Saftoiu: Crin Antonescu este un om mic si ranchiunos. Fosta deputata PNL Adriana Saftoiu a declarat miercuri seara in cadrul emisiunii Sub semnul intrebarii cu Robert Turcescu ca atitudinea lui Crin Antonescu a lasat de dorit inca de pe vremea cand acesta era candidat la presedintie. "Antonescu e un caracter mic si ranchiunos. Ma asteptam la un astfel de comportament din partea lui acum, in preajma alegerilor. Pentru mine lucrurile au fost relativ evidente atunci cand a fost candidatura la presedintie la PNL, omul care a luptat cel mai mult ca sa iasa Crin Antonescu a fost Ludovic Orban. Practic el era cel care venea, facea lobby, ne aduna in intalniri. Dupa aceea nu poti sa nu ramai surprins in momentul in care iti stabilesti conducerea partidului, primul pe care il elimini de pe lista este chiar cel care te-a ajutat sa devii presedinte. Pentru mine a fost o mare surpriza ca fostul presedinte al PNL era realmente marginalizat. Toate lucrurile aceste iti aratau un anumit tip de atitudine. In cazul meu si a lui Crin Antonescu, disputa era efectiv de viziune" a declarat Adriana Saftoiu la B1 TV, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Becali: M-am intalnit cu Antonescu pentru a discuta fuziunea PNG cu PNL. Astept raspunsul in 3-4 zile. Europarlamentarul George Becali a declarat, miercuri, ca a avut o intalnire cu presedintele PNL, Crin Antonescu, in urma cu cateva zile, pentru a-i propune fuziunea cu PNG, solicitand sa fie simplu membru si sa fie sustinut pentru un nou mandat de europarlamentar. Europarlamentarul George Becali a sustinut, intr-o interventie la RTV, ca in urma cu trei-patru zile a avut o intalnire cu presedintele PNL, Crin Antonescu, pentru a discuta despre fuziunea PNG cu PNL. El a relatat ca i-ar fi spus liderului liberal ca poate veni in PNL pentru statutul de simplu membru de partid, urmand ca sediul in valoare de 1 milion de euro sa intre in proprietarea PNL. De asemenea, Becali a afirmat ca i-ar fi spus lui Antonescu ca are o simpatie publica de 2-3% care poate contribui la scorul politic al formatiunii, anunta Adevarul.

Colegiul 3 incaiera USL la Cluj. Organizatiile locale ale PSD si PNL au pornit un mic razboi pentru acapararea unuia dintre cele mai importante colegii de deputati din Cluj-Napoca. Cu mai putin de doua luni inainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie, repartitia colegiilor electorale in randul USL, cel putin la Cluj, reprezinta un motiv suficient pentru izbucnirea unei lupte interne. Desi, potrivit liberalilor, la impartirea colegiilor la nivel national intre PSD si PNL a fost stabilit faptul ca la Cluj colegiul 3 le revine lor, duminica, presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a incalcat intelegerea. Acesta a anuntat-o pe Aurelia Cristea, consilier judetean PSD si presedinte al Poolului de Asigurare Impotriva Dezastrelor, drept candidat pentru Camera Deputatilor in acest colegiu si a dat de inteles ca PSD le va ceda liberalilor, la schimb, colegiul 1, fapt care i-a intaratat pe acestia din urma. Membrii PNL Cluj s-au aprins la auzul posibilului schimb, iar ieri au tinut sa clarifice lucrurile, dupa ce, cu o zi inainte, au discutat subiectul in cadrul unei sedinte interne, informeaza Romania Libera.

Sova lanseaza o provocare pe tema Holocaustului: Sunt in stare sa ma pun cu oricine. Dupa vizita impusa de Victor Ponta la Washington, la Muzeul Holocaustului, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova a prins curaj cu privire la subiectul Holocaustului din Romania. Acesta a spus ca s-a documentat legat de aceasta tema si a adaugat ca poate purta discutii cu oricine. Declarandu-se informat pe tema Holocaustului, Dan Sova a sustinut un discurs in fata Parlamentului in care a precizat ca a inteles cat de grava este "ignoranta, pasivitatea si lipsa de preocupare pentru o tragedie unica in istoria uminitatii". Ministrul a adaugat ca lipsa sa de informatii privind Holocaustul se datoreaza regimului comunist, "care a sters acest episod din cartile de istorie", scrie EVZ.

Baconschi, despre o eventuala candidatura: Voi lua act de ce decide PDL. Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat, miercuri, ca asteapta decizia PDL privind eventuala sa candidatura in Diaspora pentru alegerile parlamentare. "Eu voi lua act de ce decide PDL din care fac parte, daca ma considera potrivit pentru aceasta candidatura bine, daca nu, nu e nicio suparare, mergem inainte", a precizat Baconschi. El a aratat ca a avut discutii exploratorii pentru un colegiu in Bucuresti, "dar nu s-a putut" si partidul i-a oferit o alta varianta si anume o candidatura la Suceava la un colegiu neeligibil unde USL ar castiga peste 50%. "Asa incat mi-am pastrat flexibilitatea, dar nu sunt obsedat de postura de parlamentar. Parlamentul arata suficient de bine si fara mine", a mai spus Baconschi, anunta Adevarul.

Ungureanu: Romania se poate confrunta cu revenirea a aproape trei milioane de romani din strainatate. Copresedintele Aliantei Romania Dreapta Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, ca Romania se poate confrunta in viitorul foarte apropiat cu revenirea in tara a aproape trei milioane de romani care isi vor pierde locurile de munca in strainatate "pe seama inactivitatii crase a Guvernului", informeaza Mediafax. "Din ce in ce mai multe state membre ale UE, pe seama diminuarii credibilitatii Romaniei, ameninta sau iau deja decizii de inchidere a pietei forte de munca nationale pentru muncitorii romani si bulgari. Ceea ce inseamna ca ne putem confrunta, in viitorul foarte apropiat, cu revenirea in tara a aproape trei milioane de romani care-si pierd locurile de munca in strainatate, pe seama inactivitatii crase a Guvernului. Probabil stiti ca exista asemenea semnale din statele importante puternice membre ale UE, ma refer la Marea Britanie", a precizat MRU intr-o conferinta de presa in care liderii aliantei au prezentat bilantul guvernarii Ponta, informeaza Romania Libera.