​Analiza EVZ. Cum ingroapa Crin Antonescu PNL. Sondajele de opinie din ultima vreme, si cele comandate de USL, si cele ale PDL, releva un aspect ingrijorator pentru PNL si liderul sau: erodarea lui Crin Antonescu este mai accentuata decat cea a premierului Victor Ponta. Esecul demiterii presedintelui Traian Basescu, privatizarea ratata a Oltchim si, mai nou, parteneriatul cu Gigi Becali, il afecteaza in primul rand pe seful liberalilor si, prin ricoseu, formatiunea liberala. Potrivit CSOP, Crin Antonescu a pierdut nu mai putin de 7 procente in topul increderii in politicieni: de la 28%, in luna iulie, pana la 21%, in luna septembrie. Pierderea suferita de Victor Ponta este de doar 4 procente, cu putin peste marja de eroare a sondajului: 32% in iulie, 28% in septembrie. Potrivit IRES, care acopera o perioada mai mare de timp, pierderea sefului PNL este tot de 7 procente: 24% in decembrie 2011, 17 % in septembrie 2012. In cazul lui Ponta vorbim de o crestere de 16% (8% in decembrie 2011,respectiv, 24% in septembrie), scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

2012: Goana candidatilor dupa imunitate parlamentara. Doua candidaturi anuntate ieri, cea sigura la Senat a lui Dan Voiculescu si cea foarte probabila a secretarului general PSD/USL Liviu Dragnea - ambii avand probleme cu Justitia -, intaresc impresia lasata de candidaturile unui Dan Diaconescu sau George Becali ca alegerile parlamentare de anul acesta reprezinta o cursa al carei premiu este imunitatea parlamentara. Dan Voiculescu a demisionat din Senat in luna iunie, cu cateva zile inainte de suspendarea lui Traian Basescu, motivandu-si gestul prin faptul ca nu a gasit sprijin pentru o initiativa legislativa obscura. Ulterior, a iesit la iveala faptul ca prin demisie Voiculescu a dorit sa evite "efectul Nastase". In calitate de parlamentar, dosarul de coruptie in care a fost condamnat Adrian Nastase a fost judecat direct la Inalta Curte de Casatie si Justitie, situatie in care se afla si Voiculescu, care este judecat pentru coruptie in dosarul privatizarii fostului Institut de Cercetari Alimentare Baneasa in care a cumparat 3,6 hectare de teren la un pret de 75 de ori mai mic decat pretul pietei, anunta Romania Libera.

Iliescu anunta ca Geoana s-a intors in PSD: S-a rezolvat situatia lui, nu mai e o problema. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, ca este o idee buna ca Mircea Geoana candideaza la alegerile parlamentare, el aratand ca Geoana nu candideaza independent, ci din partea USL, fostul lider al social-democratilor fiind in PSD. Intrebat daca este o idee buna ca Geoana sa candideze, Iliescu a raspuns: "Da, bineinteles". Chestionat daca Geoana ar trebui sa revina in PSD acum, Iliescu a replicat: "Pai, este". Iliescu a spus ca nu este adevarat ca Geoana candideaza independent, el precizand ca acesta va candida pe listele USL. "Candideaza pe listele USL. S-a rezolvat situatia lui, nu mai e o problema", a spus Iliescu. Potrivit unor surse din PSD, in dosarul de candidat al lui Mircea Geoana va figura si actul care reda apartenenta acestuia la partid, informeaza Adevarul.

Ungureanu: Lui Crin Antonescu sa-i fie rusine sa se uite la portretele Bratienilor. Candidatura lui George Becali din partea PNL este un troc politic instrumentat de Crin Antonescu, a carui fantezie politica nu are margini, a declarat, marti, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, aratand ca, in locul presedintelui PNL, i-ar fi rusine sa se uite la portretele Bratienilor, scrie Mediafax. Ungureanu a spus ca a aflat cu surprindere despre candidadura lui Becali din partea PNL pentru un mandat de parlamentar si ca priveste cu tristete la felul in care se altereaza pe zi ce trece mecanismul, alta data democratic, prin care conducerea PNL ia decizii. "Uitandu-ma la declaratiile altor membri proeminenti ai conducerii PNL imi dau seama, sunt indreptatit sa trag concluzia ca aceasta candidatura este rezultatul unui troc politic instrumentat de Crin Antonescu, a carui fantezie politica nu cunoaste margini", a spus Ungureanu, scrie Romania Libera.

Delir la TV. Becali: "Daca ii spuneam eu, Adriana Saftoiu se dezbraca in 30 de secunde". Gigi Becali s-a dezlantuit la televizor pentru a doua seara consecutiv. Latifundiarul, care negociaza un loc pe listele electorale ale USL, a replicat vehement celor care critica intentia liberalilor de a-l sustine. "Daca ii spuneam eu, Adriana Saftoiu se dezbraca in 30 de secunde", a spus Becali, printre altele. Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, prezent in studioul Romania TV, a raspuns cu o grimasa de dezgust. De altfel, Vosganian a tinut sa il contrazica ieri pe liderul liberal Crin Antonescu, care afirmase ca decizia de colaborare cu Gigi Becali a primit unanimitate de voturi in PNL, spunand ca el a votat impotriva si a existat si o abtinere, anunta EVZ.