Ministrul lui Voiculescu cloneaza cu USL-isti directorii din Agricultura. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, protejatul datornic al lui Dan Voiculescu, pregateste schimbarea a 50 de directori ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), fosta SAPARD. Primul pas in planul ministrului Agriculturii este "dublarea" directorilor in functie cu 50 de directori care vor ocupa posturile nou infiintate. Pentru acestea, astazi se da concurs. Chiar daca presiunea organizatiilor judetene era foarte mare, ministrul nu-si putea permite, pur si simplu, numirea, in functii de directori, a oamenilor propusi de USL. Pe langa publicitatea nedorita pe care ar fi produs-o o asemenea masura, Ministerul s-ar fi ales cu 50 de procese din partea actualilor directori, carora nu li se putea imputa nimic intr-atat de grav incat sa fie demisi. In timpul mandatelor lor, APDRP a avut rezultate bune in absorbtia fondurilor europene - peste 4 miliarde de euro platiti pana in august si contracte de finantare semnate in valoare de circa. 5,5 miliarde de euro. Asa ca, ministrul Daniel Constantin a hotarat "clonarea" posturilor de conducere, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Hotnews

Marii absenti ai alegerilor. Cine a iesit din cursa pentru parlamentarele din decembrie. Politicieni importanti, unii cu state vechi in Parlament, altii foarte cunoscuti publicului, vor ramane fara mandate dupa alegerile din decembrie. Unii au renuntat invocand decizii personale, altii au fost scosi de pe listele de candidati de conducerea formatiunilor din care fac parte. Multi aveau prea multe probleme penale pentru a mai fi frecventabili. Chiar si intr-o politica murdara cum e cea din Romania. Radu Berceanu - Liderul PDL este unul dintre cei mai longevivi parlamentari romani, el intrand in adunarea legislativa inca din 1990. A activat ca deputat pana in 2004, apoi a devenit senator. Radu Berceanu a anuntat inca din primavara ca nu mai vrea sa obtina un nou mandat. Senatorul nu a putut fi contactat pentru a explica de ce a luat aceasta decizie. Catalin Voicu - Condamnat in prima instanta pentru trafic de influenta, nu a mai fost dorit pe listele PSD. Deputat in mandatul 2004-2008 si senator de atunci, Catalin Voicu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri, plus confiscarea a 200.000 de euro si 118.000 de lei din averea sa. Decizia nu este inca definitiva, dar senatorul a stat deja in arest preventiv un an si opt luni, anunta Romania Libera.

Baronii PSD au câştigat meciul USL. Marian Vanghelie, Liviu Dragnea şi Radu Mazăre au adus cei mai mulţi manifestanţi la lansarea candidaţilor USL. Peste 75.000 de membri USL au participat, miercuri seară, pe „Arena Naţională" la prezentarea candidaţilor alianţei pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. USL a reuşit, în acest fel, să depăşească recordul de asistenţă de pe „Arena Naţională" de la meciul România-Olanda, desfăşurat cu o seară înainte, pe care l-au urmărit 53.500 de spectatori. Pentru a atinge cifra de participanţi stabilită, liderii USL au stabilit o normă pentru fiecare judeţ. Au fost luate în calcul oferta fiecărei organizaţii, forţa acestora în teritoriu, dar şi distanţa faţă de Capitală. Astfel, organizaţiile judeţene apropiate de Capitală au avut norme de prezenţă mai mari, în timp ce filialele îndepărtate au adus un număr mai mic de participanţi. Majoritatea organizaţiilor au adus la Bucureşti între 500 şi 1.000 de participanţi, dar au existat şi excepţii, informeaza Adevarul.

Vasile Blaga: "Guvernul Ponta nu face nimic pentru Romania". Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat, in aceasta seara, la postul B1 TV ca executivul USL face orice numai "de guvernat nu guverneaza". "Acest guvern Ponta nu face nimic pentru Romania, cel mai mare pericol este ca nu guverneaza. Nu au luat nicio masura in folosul oamenilor. Nu simte omul acum ca preturile sunt mult mai mari decat acum cinci luni de zile? Nu simte omul acuma ca inflatia este atat de mare incat, de exemplu, am vazut ca exista o mare banca din Romania care nu mai ofera credite in euro, vrea sa crediteze numai in lei, ca acum 14 ani. Ii e frica de inflatie si bancii. Nu simte omul ca plateste cu 5% mai mult la energia electrica? Ca plateste mai mult gazul? Acum cand nu i-a vazut pe Ponta si Antonescu luand o singura masura favorabila lui? Nu vedem omul acum aceasta lipsa totala de pregatire a premierului pentru postul pe care il ocupa?", a spus presedintele PDL, scrie EVZ.

Vadim Tudor: Boagiu e slaba, Tatoiu era mai buna ca vicepresedinte al PPE. Vicepresedintele PDL Anca Boagiu a fost aleasa, joi, in functia de vicepresedinte al PPE. "Nu merita, e slaba", a spus Corneliu Vadim Tudor, la Realitatea TV. L-ar fi preferat, insa, pe Vasile Blaga, pe care il catalogheaza ca fiind "un foarte bun organizator", potrivit realitatea.net. "Politica cu aer nu se face. Politica la nivel inalt costa bani. Nu mi-e foarte clar cat s-a dat pentru functia Ancai Boagiu. Anca Boagiu nu merita. E slaba. Monica Tatoiu era de o mie de ori mai buna", a spus Vadim Tudor, joi seara, in emisiunea "Realitatea la raport". L-ar fi preferat, insa, pe Vasile Blaga, pe care il catalogheaza ca fiind "un foarte bun organizator". "Ar fi meritat Blaga. Blaga e un foarte bun organizator. Are o minte de vames. (...) PDL ar fi avut oameni mai capabili care sa reprezinte formatia asta politica ce totusi nu se va eterniza la conducerea Europei, s-o reprezinte cu mai multa autoritate", a incheiat liderul PRM, anunta Romania Libera.