USL rupe Constanta de Romania. Statul-cazinou al lui Mazare. Dupa alegeri, USL a pregatit o bomba: ruperea unei parti din Constanta si Mamaia si transformarea ei intr-un urias "dutyfree". TVA zero, plus o sumedenie de facilitati fiscale. Deputatii PSD de Constanta vor initia, dupa alegerile parlamentare, un proiect de lege care prevede transformarea unei fasii din litoral in zona libera. Potrivit deputatului Eduard Martin, deja s-a stabilit ce obiective vor beneficia de facilitati fiscale: cazinouri, hoteluri din Mamaia, dar si zona in care se afla Cazinoul din Constanta, pe care edilul Radu Mazare l-a luat inapoi de la Ministerul Dezvoltarii si l-a lasat in paragina. Potrivit legii, intr-o zona libera de taxe dispare TVA-ul pentru marfuri si servicii, dar si alte dari la stat, iar activitatile se deruleaza numai cu avizul autoritatii zonei, care poate fi infiintata de autoritatea locala sau de catre Ministerul Transporturilor. Pe de alta parte, in vreme ce bugetul de stat va fi saracit pe perioada in care zona nu va mai plati taxe si impozite, statul va pompa bani in zona, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

"Dupa opt ani de mandat sunt acuzat ca am dat un telefon pentru cineva!". Cum comenteaza excluderile de pe liste "oile negre" ale PDL si ale aliatilor sai. Publicarea listei celor 32 de candidati ai ARD care au picat testul de integritate impus de europarlamentarul Monica Macovei a provocat nemultumire in rindul unora dintre cei nominalizati. Desi, potrivit unor surse credibile, 12 dintre ei au fost scosi deja din listele pentru parlamentare, cei cu care am discutat neaga acum ca ar fi intentionat vreodata sa candideze. "Eu nici macar nu am fost pe listele de candidati. Cineva a aruncat informatia asta pe piata, dar este gresita din start", ne-a raspuns Cristian Poteras, unul dinte eliminati. Decizia Comisiei de etica de a-i respinge candidatura s-a bazat pe faptul ca fostul primar a fost trimis in judecata, anul trecut, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave. Acesta a fost acuzat, alaturi de alte persoane, ca a eliberat ilegal titluri de proprietate pentru terenuri in valoare de peste 58 de milioane de euro. Potrivit surselor noastre, cazul lui Cristian Poteras a fost analizat de comisia de etica a ARD saptamana trecuta si avizul negativ a fost votat de majoritatea membrilor, anunta Romania Libera.

"Watergate" de Arad: s-a furat tot materialul electoral al adversarului lui MRU. Persoane necunoscute au furat materialele pentru campanie ale senatorului USL Ovidiu Marian. Acesta da vina pe contracandidatii sai, printre care se numara si fostul premier Ungureanu. O firma de publicitate din Arad care a realizat materialele promotionale pentru un senator a fost jefuita, iar materialele pregatite pentru campania acestuia au fost furate, unele dintre ele fiind deja distruse. Cine ar fura afise electorale si pliante? Senatorul USL Ovidiu Marian sustine ca adversarii sai politici vor sa il intimideze. El spune ca a cheltuit o avere cu articolele promotionale si acum trebuie s-o ia de la capat. Politia spune ca infractorii au patruns in magazia respectiva cu chei potrivite, pentru ca nu s-a gasit nicio urma de efractie, informeaza Adevarul.

Crin Antonescu nu chiuleste de la deplasarile externe. Desi vizitele in strainatate sunt inghetate din cauza lipsei de fonduri, presedintele Senatului a facut o exceptie. S-a programat pentru o delegatie de patru zile in Spania. Crin Antonescu si-a taiat partea leului din fondurile imputinate ale Senatului. Desi senatorii nu mai au decat 4.900 de lei in bugetul destinat deplasarilor externe, iar el insusi nu este cel mai activ dintre senatori, presedintele Senatului s-a recompensat cu o vizita de patru zile in Spania, la invitatia omologului sau. "Acesta este cel mai bun mod de a fi in campania electorala, cultivarea unor fruntasi populari aduce beneficii intregii tari", le-a explicat el ironic colegilor sai, conform stenogramei sedintei Biroului Permanent al Senatului de lunea trecuta. Dincolo de gluma, o vizita de acest tip i-ar permite co-presedintelui USL sa argumenteze ca nu este izolat in plan extern, in ciuda unor declaratii nu tocmai in spiritul european facute in ultimele luni, scrie EVZ.

Macovei: Banii contribuabililor europeni sunt neprotejati. Plenul Parlamentului European a aprobat descarcarea de gestiune in cazul mai multor agentii europene monitorizate de raportorul Monica Macovei, inclusiv pentru Agentia Europeana de Mediu. In acest din urma caz, Macovei, in ciuda verdictului PE, solicita in continuare demisia directorului executiv. Legislativul european a respins marti seara descarcarea de gestiune a Consiliului UE, ca urmare a incapacitatii acestuia de a colabora cu legislativul comunitar si cu comisia de resort. In rezolutia PE se mentioenaza ca, in ciuda faptului ca publicul european este indreptatit sa stie cum sunt cheltuite fondurile, la care se contribuie din taxele si impozitele cetatenilor UE, Consiliul refuza sa raspunda intrebarilor Parlamentului European, sa isi trimita reprezentantii la comisia CONT si sa predea documentele necesare in scopul verificarilor privind executia bugetara, anunta Romania Libera.