Frica de bucuresteni. De ce fug liderii partidelor din USL si din ARD in colegii din afara Capitalei. Liderii partidelor din USL si din ARD si-au ales colegii ''sigure" in teritoriu pentru a accede fara griji in Parlament, spre deosebire de majoritatea predecesorilor lor, care au avut curaj sa candideze in Capitala. Presedintele PNL Crin Antonescu va candida pentru un mandat de senator in colegiul numarul 2 din Teleorman, judet controlat de baronul PSD Liviu Dragnea. Anuntul a fost o surpriza, deoarece se stia ca liderul liberal urma sa concureze intr-un colegiu din Sectorul 3 al Capitalei, pentru a se baza pe ajutorul primarului PSD Robert Negoita. Integral in Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cosmin Gusa, despre candidatura lui Crin Antonescu la Teleorman: "Liviu Dragnea este puternic santajabil". Prezent in emisiunea Sub semnul intrebarii de pe B1 TV, analistul politic Cozmin Gusa a analizat candidatura lui Crin Antonescu intr-un colegiu din judetul Teleorman. El este de parere ca aceasta actiune ar putea duce la schimbari majore in interiorul USL, scrie EVZ.

Paleologu: Daca Basescu va refuza sa-l numeasca premier pe Ponta, tara va intra pe mana plagiatorului instabil si psihopatului incapabil. Deputatul PDL Theodor Paleologu este de parare ca, daca Basescu va refuza sa-l desemneze pe Victor Ponta premier, USL va declansa o noua actiune de suspendare a presedintelului, ceea ce va insemna ca ''Romania va intra pe mana celor doi iresponsabili, plagiatorul instabil si psihopatul incapabil'', informeaza Adevarul.

Scoala se zbate in mizerie, politicienii promit minuni. Prezenta la Constanta, sambata, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a ascultat zecile de probleme ridicate de profesori si a promis ca va rezolva o mare parte din ele. Lipsa de bani si de personal. Asa s-ar putea sintetiza doleantele profesorilor care s-au intalnit, sambata, la Casa de Cultura din Constanta, cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Desi relativ scurta (Stefan Banica jr. sustinea un concert in seara respectiva astepta in culise sa intre pe scena pentru a repeta), intalnirea i-a umplut doamnei ministru agenda cu nemultumiri, probleme si propuneri, relateaza Romania Libera.

Blaga catre Macovei si Preda: "E usor sa vorbesti cand esti ales pe liste!". Candidaturile respinse de Comisia de Etica condusa de Monica Macovei continua sa nasca dispute intre reprezentantii dreptei din Romania. Spre deosebire de Cristian Preda, presedintele PDL Vasile Blaga considera ca nu se incalca statutul partidului daca vreunul dintre cei 36 de membri ARD cu aviz negativ candideaza, scrie Adevarul.