Omisiunea majora din programele de guvernare ale USL si ARD. In campania electorala ARD si USL au avut revelatia ca austeritatea nu aduce voturi si mizeaza fiecare pe masuri de stimulare a cererii (impozit mai mic pe venit, CAS redus, salariu minim majorat). Nimeni nu insista insa pe scaderea cheltuielilor statului, astfel incat, cu ochii dupa cresterea economica si efectele pozitive ale introducerii cotei unice in anul 2005, riscam sa cadem din nou in groapa ajustarilor dure, cum ni s-a intamplat in 2010, cand criza ne-a stricat panurile. Similar, la capitolul venituri bugetare, cum FMI nu si-a depus inca programul de guvernare pentru Romania, singurele surse de crestere mentionate prin programele partidelor sunt majorarea redeventelor si taxa pe tranzac-tiile financiare (USL) ori colectarea mai buna a impozitelor prin... reducerea lor (ARD). Tragand linie, ca si in alti ani electorali, avem doua programe de guvernare care reduc exercitiul bugetar la unul de... imaginatie. Dupa alegeri calculele se refac, promisiunile se ajusteaza, scrie Romania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Scenariul lui Lazaroiu: Presedintele trebuie sa tina cont de rezultatul alegerilor, dar persoana premierului el o desemneaza. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, in aceasta seara, la Gandul Live, ca un scenariu posibil ar fi ca Traian Basescu sa desemneze dupa alegeri un premier de la USL, dar nu pe Victor Ponta. Sunt foarte multi in PSD care nu-l mai vor pe Ponta premier, a spus Lazaroiu. "Presedintele trebuie sa tina cont de rezultatul alegerilor, dar persoana (premierului - n.r.) o desemneaza presedintele. Persoana isi negociaza un Cabinet, se duce in Parlament si demonstreaza ca are o majoritate, ca majoritatea acolo se vede, in Parlament, nu la consultari", a schitat Lazaroiu un scenariu. Acesta a declarat ca "sunt multi in PSD care nu vor sa-i mai puna in mana lui Ponta aceasta candidatura" si a spus ca el unul nu-l vede pe actualul sef al Executivului in functie si dupa alegeri, anunta EVZ.

Vasile Blaga despre asociatul sau, Ioan Hidegcuti: Sa aleaga, firma sau FRC! Presedintele PDL Vasile si-a somat partenerul de afaceri, Ioan Hidegcuti, sa intre in legalitate. Invitat, in aceasta seara, la emisiunea "Deschide lumea", de la Realitatea TV, liderul PDL Vasile Blaga a declarat ca presedintele Fondului Roman de Contragarantare (FRC), Ioan Hidegcuti trebuie sa aleaga: ori FRC, ori firma Millenium Education. Ioan Hidegcuti este asociat cu familia lui Vasile Blaga in societatea Millenium Education SRL, firma care administreaza unitatea de invatamant privat "Liceul Teoretic National", informeaza Adevarul.

Adrian Nastase: Monica Macovei isi da demisia din PDL. Fostul premier Adrian Nastase, aflat in detentie in penitenciarul Jilava, scrie pe blogul personal ca Monica Macovei isi va da demisia din PDL, citand surse care au vrut sa-si pastreze anonimatul. Alte surse, tot sub protectia anonimatului, continua Nastase, spun ca Monica Macovei a vrut sa-si dea demisia din PDL, dar ca aceasta "tentatie" nu a durat decat cateva minute. "Din surse, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca Monica Macovei urmeaza sa-si dea demisia din PDL, suparata ca avizele in privinta candidatilor Aliantei Romania Dreapta pentru alegerile din decembrie au fost ignorate. Intr-adevar, din cele 36 de persoane respinse, 23- cele mai importante - au fost repuse pe liste (aproximativ 63%)", scrie Adrian Nastase intr-un text publicat marti, scrie Romania Libera.

Alegeri parlamentare 2012. "Regina Serelor" - una dintre cei 99% de ingeri ai PP-DD. Despre lupta electorala ce bate la usa Dan Diaconescu declara zilele trecute ca arunca in batalie candidati nepatati pentru a invinge ciocoii de la USL si ARD. "Asa cum eu ma bat cu ciocoiul Ponta, peste tot unde sunt cei mai mari banditi ai ARD si USL, acolo noi am pus cei mai cinstiti candidati. Sper ca pe 9 decembrie sa nu fie doar ziua mea de nastere, ci si ziua poporului roman. PP-DD, 99% e un partid de ingeri care nu au furat". La Dolj, printre candidatii PP-DD se numara si Maria Schutz, achizitionata de la PSD chiar in ziua depunerii candidaturilor la BEJ. Supranumita "Regina Serelor" acesta candideaza pe Colegiu 4 Senat din partea PP-DD, filiala Dolj impotriva actualului senator USL Mario-Ovidiu Oprea si a lui Marcel Marcea de la ARD, anunta EVZ.