Deputatul Alin Trasculescu a negociat mita pentru contracte publice la Parlament, chiar in sala grupului PDL. Procurorii DNA sustin in referatul prin care cer arestarea lui Alin Trasculescu ca deputatul i-a cerut denuntatorului sau 200.000 de euro chiar in Parlament, intr-o sala a grupului PDL. Contactat de gandul Mircea Toader, liderul grupului PDL a declarat ca i-a cerut lui Trasculescu sa demisioneze din Parlament si din partid. "Parlamentul ca institutie nu este vinovata ca cineva are asemenea discutii. Poti avea astfel de discutii la sediul partidului, pe strada, in restaurant", a declarat Toader. DNA spune in referat ca denuntatorul lui Trasculescu a fost amenintat de un asociat al parlamentarului. Integral in Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Capcana lui Ponta: Misiune imposibila la Bruxelles pentru Basescu. Romania are mari sanse ca, urmare a gradului de absorbtie foarte slab, sa primeasca bani mai putini decat in exercitiul bugetar 2007-2013. In consecinta, Ponta il lasa pe Basescu sa rezolve o situatie imposibila si, eventual, sa fie blamat pentru esecul Romaniei. De altfel, dupa ce saptamani intregi a insistat ca este dreptul premierului sa se duca la Consiliul European, acum, Ponta s-a multumit sa declare ca "a luat" act de decizia sefului statului, scrie EVZ.

Antonescu: ''Oamenii lui Basescu'' nu vor mai avea niciun parlamentar de Bucuresti. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut joi, la lansarea candidatilor USL in Capitala, ca "oamenii lui Traian Basescu" nu vor mai avea parte de niciun parlamentar de Bucuresti, asa cum nu mai au primari de sector sau majoritate in Consiliul General. "Asa cum nu mai au primar general, asa cum nu mai majoritate in Consiliul General, asa cum nu mai au niciun primar de sector, oamenii lui Traian Basescu, care si-au batut joc de aceasta tara si de acest oras, nu vor mai avea niciun parlamentar de Bucuresti", a sustinut Antonescu. Continuarea in Adevarul.

Juna candidata: Dragnea isi baga secretara in Parlament. La doar 23 de ani, Catalina Stefanescu este una dintre cele mai tinere pretendente la un loc in Camera Deputatilor. Nu are experienta politica sau in administratie. Elena Catalina Stefanescu (23 de ani) este una din tinerele sperante ale politicii romanesti, fiind desemnata, la aceasta varsta frageda, candidat USL pentru Camera Deputatilor. Ea are mari sanse sa castige, deoarece protectorul sau politic este Liviu Dragnea, secretarul general al PSD. De altfel, Catalina Stefanescu s-a inscris intr-un colegiu din Turnu Magurele, oras din ''Republica Teleorman'', condusa cu mana de fier de Dragnea. Tot in Teleorman candideaza, la Senat, si Crin Antonescu, seful PNL, informeaza EVZ.

ARD nu vrea sa-l deranjeze pe Becali. "Nu am de ce sa speculez slabiciunile lui Gigi Becali. Vreau o campanie pozitiva''.

Gheorghe Udriste, contracandidatul lui Gigi Becali, la un loc in Parlament isi propune o campane discreta, fara "concerte, excursii si mese campenesti" si spune ca o confruntare cu patronul Stelei "ar fi inutila" pentru ca nu i-ar aduce voturi. O strategie care seamana cu un non-combat, scrie Romania Libera.