Udrea: Nu inteleg de ce Ponta se stropseste asa. Nu reiese de nicaieri ca Presedintele este de acord ca Romania sa primeasca mai putini bani. Victor Ponta se stropseste degeaba pentru ca nu reiese de nicaieri ca seful statului s-a declarat de acord ca Romania sa primeasca mai putini bani in bugetul 2014-2020, a declarat deputatul PDL, Elena Udrea, intrebata de Evenimentul Zilei in legatura cu cele mai recente atacuri ale premierului la adresa presedintelui. "Eu nu inteleg de ce se stropseste asa domnul Ponta. Nu reiese de nicaieri ca Presedintele este de acord ca Romania sa primeasca mai putini bani in bugetul pe 2014-2020. Am vazut doar ca Traian Basescu cere responsabilitate si calm de la clasa politica damboviteana in declaratiile facute in tara, pentru a nu afecta negocierile din zilele urmatoare de la Bruxelles. Eu stiu ca pana acum, sub reprezentarea Presedintelui, Romania a obtinut tot ce si-a propus, fie legat de bani, fie legat de statutul tarii noastre in cadrul UE ori NATO, ori in relatia cu SUA, in timp ce in doar sase luni USL a reusit sa blocheze atragerea fondurilor europene si sa distruga reputatia Romaniei ca stat de drept" , a declarat deputatul PDL, Elena Udrea, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

ARD si USL au uitat complet de mediul de afaceri. Preocupate de voturile majoritatii, partidele politice nu prea si-au batut capul cu platforme electorale prin care sa castige mediul de afaceri. Politicienii nu stiu prea bine ce asteapta oamenii de afaceri de la ei. Nici un politician nu pare sa cunoasca adevaratele probleme ale mediului de afaceri, asteptarile acestora fata de viitorii guvernanti, modul real in care economia poate fi readusa pe plus in 2013, dupa un an in care "cresterea" economica se va invarti in jurul valorii de zero la suta. Concluzia rezulta din parcurgerea platformelor electorale ale ARD si USL, principalele formatiuni de pe scena politica, si din confruntarea acestora cu doleantele oamenilor de afaceri. Desi in 2012 investitiile straine directe s-ar putea cifra la doar 1,9 miliarde euro, mai putin sau cel mult la fel ca si anul trecut, insa de aproape 5 ori mai mici decat in 2008, platformele electorale ale ARD si USL releva mai degraba dorinta acestor formatiuni de colectare a optiunilor de vot ale majoritatii, anunta Romania Libera.

Judetul cu nume grele: Berca si Hrebenciuc, capeteniile ostirilor la Bacau. In judetul Bacau sunt multe colegii, nu mai putin de patru la Senat si zece la Camera Deputatilor. Fiecare dintre taberele principale are in frunte un mare conducator de osti cu mare experienta sau cel putin cunoscut. Asa se face ca la USL il gasim pe Viorel Hrebenciuc. De partea cealalta, senatorul Gabriel Berca, presedintele PDL pe judet, fost ministru de Interne. Colegiul 1 pentru Senat il are candidat USL pe DragosLuchian, viceprimarul PSD de Bacau, cel care a avut ideea ca inainte de campania electorala sa iasa primul la atac afisand portretele sale uriase pe strazile orasului, pe care a scris doar "El este DragosLuchian", fara sigle de partid sau alt mesaj, informeaza Puterea.

Tatal lui Dan Diaconescu: "Baiatul meu nu e las sa candideze cu un anonim cu chilotii rupti in fund". Cu cat crede ca va castiga fiul sau. Nicolae Diaconescu, tatal liderului PP-DD, a declarat, intr-un interviu in presa locala, ca fiul sau a adus o contributie importanta tarii, dar mai ales oraselor din Oltenia. Candidatura lui Dan Diaconescu la parlamentare, in acelasi colegiu cu Victor Ponta, este un act de vitejie, mai spune Diaconescu senior. Tatal patronului OTV comenteaza pentru adevarulcaracalean.ro candidatura fiului sau la alegerile parlamentare si respinge cu fermitate atacurile la adresa acestuia. "Am vazut acum cateva zile, la Targu-Jiu, ca Dan a fost atacat cu pietre, iar de curand si cu portocale. Acest lucru denota ca usor, usor, se inclina balanta in favoarea baiatului meu, deoarece el face o politica sanatoasa, realista. Dupa cum se vede, se functioneaza dupa vorba fiecare isi da la gioale. Cine e mai puternic rezista, sunt convins ca Danut este mai tare", este mandru Nicolae Diaconescu, scrie EVZ.

"Suflet mare". Chiliman le cumpara saracilor locuinte de 60.000 de euro. Primaria sectorului 1 achizitioneaza frenetic apartamente scumpe pentru a le transforma in locuinte sociale. Demersul, lipsit de transparenta, a inceput in urma cu trei ani. Pana la sfarsitul lui 2012 urmeaza sa mai fie achizitionate alte cateva sute de astfel de locuinte. Pentru a putea rezolva, din punct de vedere locativ, toate cazurile sociale, Primaria sectorului 1 ar trebui sa plateasca nu mai putin de 360.000.000 de euro. Nu este o gluma. Primaria condusa de catre Andrei Chiliman achizitioneaza apartamente de lux pentru cazuri sociale. Pana la sfarsitul anului s-ar pregati sa mai cumpere alte 400 in zona Cartierului Latin, un cartier de lux. Aceste apartamente, spun dezvoltatorii, au preturi care variaza intre 50 si 60 de mii de euro. Iar numarul de cereri sociale, am aflat de la purtatorul de cuvant al primarie, este de 6.000 in momentul de fata. La ritmul si la apetenta lui Chiliman pentru apartamentele scumpe, daca ar rezolva in acelasi fel toate cererile sociale, primaria secorului unu ar plati o treime de miliard de euro, anunta Romania Libera.