De la Cocos la Cocosila. Elena Udrea, pictorial comunal de campanie. Fotografiile de revista sunt facute uitate de politicienii aflati in campanie electorala. Nu ezita acum niciun moment sa se pozeze alaturi de oamenii simpli, prost imbracati, ba chiar le si distribuie folosindu-se de retelele de socializare pentru a arata ca pot reprezenta pe toata lumea. Nici Elena Udrea nu face exceptie, fostul ministru al Dezvoltarii reconstruind in imaginile postate pe Facebook fiecare intalnire din campania electorala, relateaza Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Soc in USL! Tariceanu: O candidatura la prezidentiale nu e un subiect inchis pentru mine. Crin Antonescu s-ar putea trezi concurat la prezidentiale inca dinainte sa inceapa cursa oficiala, chiar de catre un coleg al sau de partid. Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, in aceasta seara, la Romania TV, ca subiectul candidaturii sale la Presedintia Romaniei "nu este unul inchis", anunta EVZ.

Federalizarea Romaniei: exces electoral sau solutie? Nu doar oamenii lui Tokes vorbesc despre federalizarea tarii, ci tot mai multi romani ardeleni par interesati de aceasta idee, dupa ce toate guvernarile de pana acum, indiferent de culoare lor politica, fie au ocolit modernizarea Transilvaniei, fie au esuat in planurile lor din cauza diletantismului sau a coruptiei. Continuarea in Romania Libera.

Razboi fratricid in propriul partid. Competitia pentru accederea in Parlament nu se poarta doar cu candidatii altor partide, ci si cu colegii din aceeasi formatiune politica. In Romania este in vigoare o lege electorala complicata, care produce efecte bizare atat in competitia dintre partide, cat si in interiorul aceleiasi formatiuni. Singurii candidati care intra direct in Parlament sunt cei care obtin peste 50% din voturi in colegiul in care candideaza. Restul candidatilor au emotii la impartirea mandatelor chiar si in cazul in care au castigat colegiul in care au concurat, relateaza Adevarul.

Antonescu: Basescu si ai lui s-au purtat in Europa ca niste slugi ;eu am crescut in cultura europeana. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca a fost "crescut" si "educat in cultura europeana", iar lucrurile pe care Romania trebuie sa lea dea Europei trebuie date "cu demnitate", acuzandu-l pe Traian Basescu si "guvernele lui ca s-au purtat in raport cu Europa ca niste slugi", potrivit Mediafax. Antonescu a vizitat miercuri colegiul electoral in care candideaza din judetul Teleorman, unde le-a spus simpatizantilor ca Romania are foarte multe lucruri de dat Europei, insa acestea trebuie oferite "cu demnitate", scrie Romania Libera.