Antonescu promite din nou ca demisioneaza. Vezi in ce conditii. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat din nou ca va demisiona din fruntea partidului. Invitat la Realitatea TV, Antonescu a precizat ca se va retrage de la sefia liberalilor daca USL nu va obtine, la alegerile din 9 decembrie, peste 50% din mandatele de parlamentari. "Ar insemna categoric un esec, l-am vazut si pe domnul Ponta declarand ca nu doreste sa fie premier - desi presupunand ca am avea 49, 45, 42, e clar ca am fi tot prima forta politica si cred ca ar fi de datoria noastra sa cautam o combinatie de guvernare. Ar fi si pentru mine un esec", a spus acesta, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Motivul pentru care candidatii ARD si ai Partidului Poporului au renuntat sa lupte cu USL. "Imi place de Dan Sova, pentru ca l-a combatut bine pe Ceausescu", ne explica Mitica, un oltean din comuna Radomiresti. "Adica, pe Basescu.." se corecteaza barbatul, dupa ce zareste zambetul nostru. "Eu il votez pe dumnealui, ca are niste ochi albastri asa de frumosi", completeaza si vanzatoarea de la primul magazin din comuna ce face parte din colegiul unde candideaza Dan Sova pentru un nou loc in Senat. Cand i-am intrebat pe cei doi daca stiu cine e contracandidatul senatorului PSD, oamenii au ridicat din umeri. Nu stiau si asta nu din vina lor, ci pentru ca pur si simplu ceilalti competitori abia daca au unul sau doua afise in tot colegiul, anunta Romania Libera.

Sondajele isi asteapta confirmarea la vot. Obiectivul Blaga: 20-30% din voturi. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat ca un scor electoral mai mic de 20% ar fi unul "rau" pentru partid si pentru Alianta Romania Dreapta (ARD), in timp ce obtinerea a circa 25-30% din optiunile de vot ale romanilor ar reprezenta un rezultat foarte bun. In schimb, sondajele facute pana acum arata ca ARD nu sare de 24%. Copresedintele ARD a spus la Realitatea TV care este obiectivul ARD pentru alegerile din decembrie: "Cel mai bun scor pe care noi l-am scos vreodata a fost in 2008, de 34,6%. Un scor de sub 20% ar fi un scor rau, dar un scor in jurul a 25-30% ar fi un scor foarte bun", a spus liderul PDL. Intrucat deja se fac sondaje pentru alegerile parlamentare, exista deja diferente mari intre cifra pe care o obtine, informeaza Puterea.ro.

Operațiunea „Bani pentru partid!” Deputatul PSD Ion Stan strângea bani negri pentru campania electorală a USL. Maşinăria de propagandă a USL a primit o grea lovitură în plină campanie electorală, din partea procurorilor anticorupţie. Unul dintre greii Uniunii, deputatul PSD de Dâmbovița, Ion Stan (57 de ani), a fost pus ieri sub acuzare pentru trafic de influență. Parlamnetarul este vicepreşedinte al Comisiei SRI, din Camera Deputaţilor. Procurorii DNA l-au săltat ieri de la sediul PSD Dâmboviţa, imediat după ce a semnat un pact electoral cu Partida Romilor. Acuzaţiile le-a aflat la sediul DNA din Bucureşti. În ultima săptămâna ar fi încasat de la un om de afaceri din Ploieşti primele tranşe dintr-o şpagă de 130.000 de lei. Banii erau destinați pentru achiziționarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în campania electorală a USL, precum și pentru cumpărarea unor produse alimentare ce urmau a fi împărțite în preajma alegerilor, scrie EVZ.

Presedintele PPMT: Granitele nu pot fi trasate dictatorial de centru la reorganizarea administrativa. Presedintele PPMT, Toro T. Tibor, declara ca granitele tarii nu pot fi trasate "in mod arbitrar sau dictatorial" de la centru, in cadrul reformei administrative, ci acestea trebuie sa fie conturate in functie de interesele regionale, iar la final "sfintite" prin referendumuri locale si regionale. Presedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sfantu Gheorghe, ca, in opinia formatiunii politice pe care o conduce, este nevoie de o regionalizare a Romaniei si de o federalizare, potrivit Mediafax. Liderul PPMT sustine ca primul pas spre un sistem federal este punerea la punct a unui sistem administrativ teritorial regional, bazat pe regiunile istorice, anunta Romania Libera.