Vasile Blaga: "Nu vom vota niciun guvern din care nu face parte si PDL". Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca partidul pe care il conduce nu va sustine in Parlament un nou guvern condus de actualul premier Victor Ponta, in ciuda unei eventuale majoritati pe care Uniunea Social Liberala (USL) ar putea-o obtine. "PDL nu-l va vota in primul rand pe Victor Ponta. Si nici ARD-ul. Noi nu vom vota niciun guvern din care nu vom face parte. Daca vom fi in opozitie, vom fi in opozitie", a afirmat Blaga, care a lasat insa usa deschisa unei colaborari cu Calin Popescu Tariceanu, preciyand ca a avut o foarte buna colaborare cu acesta si ca Tariceanu este "mult mai pregatit decat Ponta". "Il da afara pe loc domnul Antonescu. Nu vom ajunge in situatia aceasta, pentru ca sunt convins ca isi vor regla ei toate problemele si in PNL si in PSD si vor avea probabil alte propuneri", a adaugat Vasile Blaga, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum ar putea arata viitorul Guvern USL. Desi ideea reducerii numarului de ministere a fost vehiculata de fiecare data cand s-a pus problema formarii unui nou guvern, se pare ca nici viitorul Executiv nu va lua in considerare o diminuare a numarului de ministere. Premierul Ponta sustine ca numarul de portofolii va fi determinat "in functie de domeniile care trebuie reprezentate la nivel de minister, nu in functie de persoane". Ponta a afirmat in cel putin doua randuri ca ideea de reducere a numarului de ministere reflecta o gandire proprie fie lui Emil Boc, fie fostului consilier al lui Boc, Andreea Paul, si a sustinut in schimb ca ministerele "vor fi aranjate intr-un mod pe care eu il consider mai adecvat dezvoltarii noastre ca membru al UE." Ponta a afirmat ca "pot sa fie si o suta de ministere" daca acestea vor avea mai putini angajati decat acum, anunta Romania Libera.

De ce nu poate fi ministru Relu Fenechiu, pe care Antonescu vrea sa-l promoveze in viitorul Cabinet. Baronul PNL de Iasi nu poate deveni membru al Guvernului intrucat este trimis in judecata. Ziarul "Adevarul" va prezinta care sunt acuzatiile din dosar si ce alte fapte a mai comis cel pe care Crin Antonescu vrea sa-l promoveze in viitorul Cabine. "Domnule ministru" - asa i s-a adresat Crin Antonescu deputatului Relu Fenechiu vinerea trecuta, in cadrul unei intalniri cu primarii din judetul Iasi. Intrebat ce a vrut sa spuna, liderul PNL a declarat ca Fenechiu va face parte "suta la suta" din viitorul guvern. "Eu am vorbit foarte serios si sigur, cu precizarea ca nu sunt singurul care decide in aceasta chestiune. Eu, ca presedinte al PNL, am determinarea de a propune in forurile partidului, partenerilor nostri, primului ministru", a precizat Antonescu, informeaza Adevarul.

Ion Cristoiu: Presedintele a ajuns la concluzia ca o coabitare este imposibila. Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, in aceasta seara, la postul B1 TV, ca iesirea televizata a presedintelui Traian Basescu era necesara. "Presedintele a ajuns la concluzia ca este imposibila o coabitare. Si-a dat seama ca desi a tacut, poate prea mult, astia trancaneau pe tema asta. La un moment dat era umilitor pentru mine, ca cetatean al Romaniei, ca pe presedinte il injurau niste pitifelnici", a explicat Cristoiu. "Domnul presedinte este dator sa iasa sa apere institutiile de drept. Nicolae Ceausescu a murit cantand <>, presedintele trebuie sa "moara" politic cantand elogiul statului de drept", a mai spus Ion Cristoiu, scrie EVZ.

Cazul Severin din Austria. O lectie de justitie pentru Romania. Europarlamentarii Adrian Severin si austriacul Ernst Strasser sunt legati de acelasi scandal rusinos: in 2011 au cazut in plasa unor ziaristi englezi sub acoperire si au promis ca vor sustine modificarea unor legi in schimbul unor sume de bani. Urmarea: austriacul nu mai este europarlamentar, procesul acestuia de coruptie a inceput luni, putand conduce la zece ani de inchisoare. Adrian Severin si-a pastrat postul, iar dosarul sau penal este inca intr-un stadiu incipient. In capitala Austriei a inceput luni procesul de coruptie impotriva fostului europarlamentar si ministru de Interne conservator Ernst Strasser, multi ani o figura marcanta a Partidului Popular Austriac (OVP). Ca si europarlamentarul roman Adrian Severin (fost membru PSD), Ernst Strasser a fost demascat in martie 2011 de reporteri incognito ai "The Sunday Times". Pretinzand ca reprezinta o firma de lobby din Marea Britanie, jurnalistii au cumparat de la cei doi politicieni europeni, contra unui onorariu promis de 100.000 de euro anual, influenta acestora in vederea modificarii legislatiei europene conform unor pretinse interese politico-economice, anunta Romania Libera.