Sinceritatea lui Antonescu. Vezi cine sunt adevaratii parinit ai USL. USL s-a nascut ca urmare a unei discutii dintre Crin Antonescu si... Liviu Dragnea, cu care, acum, presedintele liberal candideaza in tandem la alegerile parlamentare. A recunoscut-o chiar Antonescu, la Antena 3. Daca mutarea presedintelui PNL la Teleorman, drept candidat la Senat in tandem cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a dat nastere la speculatii privind apropierea dintre cei doi, declaratiile din aceasta seara ale lui Antonescu sigur au mai dat apa la moara. Acesta a declarat ca USL s-a nascut ca urmare a unei discutii avute acum doi ani cu Dragnea, de unde, pana acum, parintii Uniunii erau, la nivel declarativ, el si presedintele PSD, Victor Ponta. Nostalgic, Antonescu si-a reamintit insa, aseara, ca pe 7 decembrie se implinesc doi ani de la o discutie a sa cu Liviu Dragnea, ce a pus bazele USL, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dosar penal pe numele vicepresedintelui PDL pentru mita electorala. Deputatul Cristian Boureanu si colegul sau de partid, deputatul Dan Marian, candidati pentru noi mandate in Parlament intr-un colegiu din judetul Vaslui, s-au ales cu dosar penal, ei fiind cercetati dupa ce ar fi oferit mici drept mita electorala. Potrivit agentiei Mediafax, politistilor vasluieni, dosarul de cercetare penala a fost intocmit in urma unei sesizari facute de catre unul dintre contracandidatii lui Cristian Bourreanu din Colegiul numarul 6 Vaslui, care sustine ca atat el, cat si colegul sau de partid, Dan Marian, ar fi oferit mici spectatorilor care se aflau la un meci de fotbal, anunta Adevarul.

Ivan: Iesirea de marti a lui Basescu arata decaderea unui presedinte la statut de saltimbanc de circ. Liderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, a sustinut, miercuri, ca presedintele Traian Basescu manifesta un "comportament schizoid" si ca incearca sa duca, prin declaratii, campania electorala intr-o zona de "trivialitate si primitivism politic", potrivit Mediafax. "Iesirea de ieri (marti - n.r.) a lui Traian Basescu arata decaderea clara, definitiva, totala a unui presedinte la statutul de saltimbanc de circ. Pentru a face campanie pentru ARD, Traian Basescu a lasat deoparte bunul-simt, buna-crestere, buna-cuviinta si incearca sa duca campania in zona de trivialitate si primitivism politic", a spus Catalin Ivan. El a adaugat ca Traian Basescu, desi se lauda ca are prieteni in marile cancelarii europene, manifesta un comportament total nefrecventabil in Europa, informeaza Romania Libera.

Anca Boagiu ii acuza pe Ponta si Mazare. Vicepresedintele PDL, Anca Boagiu, i-a acuzat miercuri pe liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta ca distrug relatia cu partenerii strategici ai Romaniei prin decizia de trecere a Portului Constanta si a Aeroportului "Mihail Kogalniceanu" in administrarea autoritatilor locale. Boagiu a declarat ca prin trecerea celor doua obiective de infrastructura strategica catre unitatile locale din Constanta, se distruge relatia cu partenerii strategici ai Romaniei, dar ca liderii USL au in plan si Aeroportul Otopeni: "In acest moment, USL-ul, Ponta si Antonescu, tandemul celebru, distrug relatia cu partenerii strategici ai Romaniei si implicit credibilitatea Romaniei in fata acestora, punand in practica un plan pe care l-au anuntat si, iata, se si materializeaza. El se refera in momentul acesta la trecerea Aeroportului Kogalniceanu, la trecerea Portului Constanta la administratia locala, respectiv judeteana, a municipiului Constanta. Planul lor vizeaza si Aeroportul Otopeni, care face parte, la randul sau, din infrastructura noastra strategica", scrie Puterea.ro.

Laszlo Tokes agita spiritele in campania electorala. A lipit afise uriase cu "Romania federala". Un panou de mari dimensiuni a fost montat la iesirea din Cluj Napoca, pe DN 1, spre Oradea, prin care Partidul Popular Maghiar din Transilvania incita la ura interetnica si incalcarea principiilor de baza pe care a fost construit statul Roman, si anume stat national, suveran, unitar si indivizibil. Pe un panou inchiriat de la o firma de publicitate, partidul lui Laslo Tokes a montat un panou electoral de 18 metri patrati pe care se poate citi mesajul "Romanie federala. Transilvanie Europeana! AUTONOMIE!". Cu litere mai mici a fost scris mesajul "vrem un viitor in Transilvania". Sigla Partidului Populart Maghiar din Transilvania poate fi si ea vazuta pe acest afis. Dupa aproape doua ore, Politia Cluj a fost sesizata de trecatorii indignati si a luat primele masuri. "Se fac investigatii pentru a vedea cine a montat panoul si cine este proprietarul acestui panou. Vom lua masuri dure", spune chestorul Ioan Pacurar, anunta EVZ.