Ion Stan inventeaza scuze pentru mita. Deputatul PSD, Ion Stan, a incercat ieri sa implice SRI in scandalul de coruptie care-l are drept protagonist. Audiat in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Stan l-a acuzat pe directorul Serviciului, George Maior, ca l-a amenintat cu inchisoarea, intr- o discutie telefonica, potrivit relatarilor B1 TV. Deputatii-juristi au dezbatut cererea Ministerului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cine minte mai mult? Topul minciunilor lui Victor Ponta si Traian Basescu. "Numai boul este consecvent", a explicat presedintele Basescu celebrele sale contradictii in declaratiile publice. Cu toate acestea, presedintele nu a ezitat sa-l caracterizeze pe premierul Victor Ponta drept un "mitoman". Primul-ministru nu a ramas dator si l-a acuzat in repetate randuri pe seful statului ca este un mincinos. Gandul va prezinta cinci situatii in care atat premierul, dar si presedintele si-au contrazis propriile declaratii. Integral in Gandul.

Cine voteaza cu USL. Multi dintre cei care nu cred in evaluarile Uniunii Europene, care considera ca supravegherea Bruxelles-ului transforma Romania intr-o colonie, scepticii privatizarilor, dar si destui dintre cei care-l dispretuiesc pe Traian Basescu vor vota pe 9 decembrie cu USL. Pentru prim data dupa caderea comunismului romanii nu vor mai vota delimitati de o falie ideologica: pana in 2000 granita a fost construita in jurul discursului anticomunist, iar majoritatea alegatorilor care se autodefineau de dreapta votau in acest sens. Citeste continuarea editorialului in Romania Libera.

Razboi rece in PNL: Antonescu contra Tariceanu si Orban. Relatia dintre actualul lider al PNL, Crin Antonescu si fostul presedinte Calin Popescu Tariceanu a fost marcata, in ultima perioada, de tensiuni. La randul sau, deputatul Ludovic Orban a transmis o serie de mesaje interesante. Cu o saptamana inainte de alegeri, liderii PNL se pozitioneaza in vederea congresului partidului, care va avea loc dupa scrutinul parlamentar. Prima miscare a fost facuta de Tariceanu, in sedinta Parlamentului in care s-a discutat despre reuniunea Consiliului European, informeaza Adevarul.

Afisele electorale, amplasate ilegal, ale candidatilor clujeni au fost marcate de necunoscuti cu stampila ''nas de porc''.

Multe dintre afisele cu candidatii la Parlamentul Romaniei, postate in spatii neamenajate special, de pe stalpii de electricitate au fost stampilate de persoane necunoscute cu autocolante avand desenate nasuri de porc, potrivit oradecluj.ro. Unul dintre candidatii care s-au trezit cu afisul ajustat, Aurelia Cristea, a declarat, amuzata, pentru oradecluj, ca nu considera ca este un motiv de sesizare a autoritatilor. Integral in Adevarul.

Europarlamentarii romani, rebelii Bruxelles-ului din cauza Palestinei. EBA: ''Obtinerea calitatii de stat observator la ONU ar legitima actiunile Hamas''.Cu o saptamana inainte ca Palestina sa incerce sa devina stat observator nemembru la ONU, Parlamentul European (PE) a dezbatut in plen o rezolutie prin care condamna violentele recente din Gaza si isi reafirma sprijinul pentru demersurile palestiniene pe langa ONU. Actul, un gest simbolic si un document fara putere legislativa, a trecut fara mari probleme de votul eurodeputatilor, inclusiv problematicul articol 5, referitor la eforturile Palestinei de a deveni stat observator la ONU. Cu toate acestea, in masa de ''pentru'', a existat si un grup de rebeli: europarlamentarii romani, scrie Gandul.