Abramburica se afunda tot mai mult in plagiate. A aparut si al treilea. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, este intr- o situatie din ce in ce mai inconfortabila. Cu fiecare zi iese la iveala inca un scandal de plagiat. S-a ajuns deja la al treilea. In mod normal, aceste scandaluri ar fi trebuit sa duca deja la demisia sa. Ministrul a scapat insa, deocamdata, fara nicio sanctiune. Lucrari publicate cu repetitie Duminca seara, portalul integru.org a publicat un nou document ce poate fi lesne etichetat drept plagiat, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Pe cine scoate Ponta din "lista tradarii" de unde si-ar putea extrage Basescu un nou premier. Victor Ponta sustine ca are o lista a potentialilor premieri din interiorul USL pe care presedintele Traian Basescu s-ar pregati sa-i tatoneze pentru dupa 9 decembrie, dar a refuzat sa o faca publica. Primele nume pe care liderul PSD le-a scos, in schimb, de pe aceasta lista au fost Ioan Rus si Calin Popescu Tariceanu, relateaza Gandul.

Capcana lui Basescu. De fiecare data cand sugereaza ca nu va tine cont de rezultatul votului popular de pe 9 decembrie atunci cand il va desemna pe viitorul premier, Traian Basescu nu face altceva decat sa le intinda o capcana lui Victor Ponta si, mai ales, lui Crin Antonescu si Dan Voiculescu. Aproape mecanic, cei trei intra in jocul presedintelui si reactioneaza exact asa cum isi doreste acesta. Care este miza acestui meci politic? Integral in Romania Libera.

Un nou articol in FAZ: "Linsaj mediatic" si "teroare psihica" la Antena 3. Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a scris, pentru a doua oara in decurs de mai putin de o luna, despre campaniile de instigare la ura duse de Antena 3 contra celor care lupta impotriva coruptiei. In articolul semnat de Karl Peter Schwarz, este prezentat in detaliu modul in care postul familiei Voculescu i-a atacat pe presedintele ANI, Horia Georgescu, pe judecatorul Cristian Danilet, membru al CSM, si pe judecatoarea Iulia Motoc, de la Curtea Constitutionala. Continuarea in EVZ.

Si daca nu-l numeste pe Ponta, ce?! Constitutia ii da dreptul presedintelui sa nu-l desemneze prim-ministru pe candidatul aliantei castigatoare nici daca aceasta obtine un scor devastator! Am intrat in saptamana decisiva. Peste exact sapte zile vom sti componenta politica a Parlamentului: cat la suta are USL, cat la suta ARD, cat la suta PP-DD. Mai mult: cat la suta PSD si cat PNL (in cadrul USL). In tot acest dans al cifrelor, va conta inclusiv ponderea parlamentara a unor ''aschii'' de genul UNPR, PC (in USL), PNTCD, Forta Civica, plus reprezentantii Noii Republici (in ARD). Citeste in intregime editorialul pe Adevarul.