Ce i-a raspuns Calin Popescu Tariceanu lui Traian Basescu. Calin Popescu Tariceanu a explicat de ce a spus ca ar fi dezonorat sa ocupe functia de premier. Asta, dupa ce, aseara, seful statului l-a intrebat ironic: "Ba, frate, dar cine vrea sa te onoreze?". "Problema nu se pune daca vrea el (n.r. - Traian Basescu) sau nu, eu nu m-am aflat in treaba, cum sarcastic afirma presedintele, evident ca nu cumva va imaginati ca am auzit ca s-au bagat la Cotroceni functii de premieri, ca se dau functii de premieri. Am raspuns unor intrebari insistente, era a patra oara cand eram intrebat despre acelasi subiect. Am dat un raspuns clar: desemnarea premierului trebuie sa se faca dupa criterii uzuale. Primul ministru este candidatul partidului care a castigat majoritatea in alegeri. Desemnarea premierului nu se poate face in desconsiderarea electoratului", a spus Calin Popescu Tariceanu la Gandul live, anunta EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Monica Macovei: "Sloganul real de campanie al USL este: Impreuna pentru coruptie". Europarlamentarul PDL critica modul in care USL a tratat desemnarea unor noi sefi ai Parchetului General si ai DNA Monica Macovei este una dintre cele mai apreciate personalitati politice la nivel european si una dintre cele mai credibile voci in domeniul Justitiei. Intr-o proportie foarte mare, nuantele din pozitiile pe care le exprima coincid cu cele exprimate de oficialii Comisiei Europene. Ardeleanca de origine, Monica Macovei a venit la Cluj ca sa il sprijine pe candidatul ARD, Adrian Papahagi. Reporter: Actualul Parlament a iesit din scena printr-un final apoteotic, presarat cu scandaluri gen Trasculescu ori Stan. Care ar fi sansele ca noul Parlament sa fie format intr-o proportie mai mica din asemenea politicieni? Monica Macovei: Diferenta dintre cazul Trasculescu si cazul Stan arata diferenta dintre ARD si USL: PDL i-a retras sprijinul politic lui Trasculescu, iar el a demisionat din Parlament. La polul opus, Stan e inca in Parlament, iar USL il protejeaza si nu i-a ridicat imunitatea. Sloganul real de campanie al USL este: impreuna pentru coruptie! Integral in Romania Libera.

Iulian Craciun, candidatul in scaun cu rotile: "Oamenii lui Dan Voiculescu mi-au vandalizat afisele". Panourile electorale ale lui Iulian Craciun (ARD), contracandidatul liderului PC Dan Voiculescu la un post de senator in Colegiul 8 al Capitalei, au fost distruse de mai multe ori in timpul campaniei electorale. Suspecti de vandalism sunt chiar oamenii lui Dan Voiculescu. Iulian Craciun, un tanar IT-ist, imobilizat in scaunul cu rotile, este propunerea ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Adevarul: Domnule Craciun, afisele dumneavoastra sunt zi de zi atacate... Iulian Craciun: Da, panotajul meu stradal a fost mazgalit cu vopsea albastra, au lasat neacoperit cu vopsea doar capul. Probabil, nu vroiau sa vada ca sunt intr-un scaun cu rotile. De asemenea, afisele mele au fost acoperite cu altele ale USL, informeaza Adevarul.

Elena Udrea: "Pe 9 decembrie oamenii vor alege faptele, nu vorbele". Elena Udrea a acordat "Evenimentului zilei" un interviu in exclusivitate, in care vorbeste despre alegerile parlamentare si despre motivele pentru care va castiga un nou mandat de deputat, in fata contracandidatului sau de la USL. EVZ: Campania electorala este la final. Cum au mers lucrurile in colegiul din Roman, unde candidati? Elena Udrea: A fost cea mai frumoasa si mai dinamica dintre toate campaniile la care am participat. Am stat de vorba cu cateva mii de romascani si locuitori ai comunei Ion Creanga, pentru ca am vrut sa ma cunoasca si sa afle de la mine lucrurile pe care deja le-am facut pentru ei impreuna cu primarii Leoreanu si Prichici si ceea ce imi propun sa fac. Unul din momentele emotionante din campanie a fost cand o doamna pensionara mi-a spus : "Sunteti romascanca prin adoptie". Asta pentru mine inseamna mai mult decat o mie de voturi. Am vizitat de multe ori Romanul in timpul mandatului de ministru, locuiesc intr-un apartament dragut de pe Cuza Voda si deja ma simt acasa, iar romascanii ma privesc ca pe una de-a lor. Integral in EVZ.

Candidati-problema si cea mai slaba campanie electorala din ultimii 20 de ani. Ce sa asteptam de la noul Parlament. Biroul Electoral Central a stabilit ieri ca numarul alegatorilor inscrisi pe listele de vot din 9 decembrie este, in linii mari, acelasi de la referendumul pentru destituirea lui Traian Basescu. Desi in vara USL a contestat datele BEC, acum nu mai are probleme. Pe de alta parte, o analiza asupra ofertei si a modului in care s-a desfasurat campania electorala releva o perspectiva sumbra privind performantele viitorului legislativ. Aproape 18,3 milioane de persoane sunt inscrise pe listele electorale pentru alegerile parlamentare de duminica, potrivit datelor furnizate ieri de Biroul Electoral Central (BEC). Numarul votantilor este mai mic cu numai 44.050 de cetateni fata de cel al alegatorilor luati in calcul la referendumul pentru demiterea presedintelui, care a avut loc in iulie anul acesta, anunta Romania Libera.