ANAF trece in subordinea primului ministru. Analistul politic Dan Andronic a dezvaluit, in aceasta seara, in exclusivitate, la postul RTV, ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala va trece in subordinea primului ministru. ''ANAF va trece in subordinea primului ministru'', a spus Dan Andronic. Prezent in emisiune, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor a confirmat informatia. Un anunt in acest sens va fi facut zilele viitoare, odata cu definitivarea noului Guvern, anunta EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum se impart comisiile in Parlament: Antonie Solomon la Economie, Gigi Netoiu la Agricultura, Mihai de la Hi-Q la Cultura, Damian Draghici la repetitii. Unii au intrat in Legislativ desi aveau dosare penale. Altii au ajuns deputati si senatori desi nu au nici un pic de experienta politica. Parlamentarii considerati "exotici" au insa aspiratii mari pentru viitorul mandat. Noul deputat PNL Gigi Becali s-ar putea numara printre membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, potrivit propriilor declaratii. Finantatorul echipei de fotbal Steaua a precizat ca a cerut acest lucru grupului liberal si solicitarea sa a fost aprobata. "Deja am vorbit cu grupul PNL si am cerut la Comisia juridica si mi-a spus ca voi fi in Comisia juridica", a declarat Gigi Becali. Politicianul le-a transmis ziaristilor ca liberalul Eugen Nicolaescu i-a confirmat acest lucru, scrie Romania Libera.

Liviu Dragnea, ministru ''3 in 1''. Vicepremierul Liviu Dragnea va coordona, in noul Cabinet condus de Victor Ponta, domenii de care se ocupa trei membri ai Comisiei Europene. Premierul Victor Ponta a anuntat ca structura noului Cabinet va avea la baza modelul de organizare al Comisiei Europene, Guvernul UE. Victor Ponta vrea ca fiecare ministru sa aiba o legatura directa cu omologul sau european. Tocmai cu aceasta justificare, numarul ministrilor va creste de la 20, cat sunt in prezent, la 26, un numar egal cu cel al comisarilor europeni. ''Adevarul'' a comparat lista comisarilor europeni cu lista neoficiala a noului Executiv si a descoperit ca 19 comisari europeni au corespondent in Guvernul de la Bucuresti, relateaza Adevarul.

Noii ministri s-au schimbat pe banda rulanta. Negocierile pentru formarea Guvernului au creat tensiuni la nivelul USL, dar si in interiorul partidelor. Propunerile pentru portofoliile din noul guvern s-au modificat ieri de la ora la ora. In final, Executivul va avea 27 de posturi, iar paritatea in USL este de cate 13 portofolii de fiecare parte, la care se adauga vicepremierul Gabriel Oprea, informeaza EVZ.

Lideri din teritoriu ai PSD, intalnire ''informala'' la un hotel din Capitala. Victor Ponta este si el prezent. Lideri din teritoriu ai PSD, printre care Marian Oprisan, Radu Mazare, Constantin Nita, Nicusor Constantinescu, alaturi de Ecaterina Andronescu, Valeriu Zgonea si Marian Vanghelie s-au reunit, marti seara, la un hotel din Capitala, fiind prezent si presedintele partidului, Victor Ponta. Presa nu are acces la eveniment. Sositi in cursul serii de marti la un hotel detinut de vicepresedintele PSD Robert Negoita, liderii PSD nu au facut declaratii jurnalistilor care i-au asteptat in apropierea intrarii, noteaza Gandul.