Theodor Paleologu vrea Congres "pe bune" in PDL. "Presedintele sa fie ales de toti membrii cu cotizatia la zi". Deputatul PDL Theodor Paleologu cere ca viitoarele alegeri interne sa aiba loc fara control din partea aparatului de partid. Paleologu scrie pe Facebook ca un factor esential pentru limpezirea lucrurilor in PDL este ca viitorul congres sa fie unul "pe bune", "fara control din partea aparatului de partid, asa cum s-a intamplat la ultimele doua congrese (pentru alegerea lui Emil Boc si apoi a lui Vasile Blaga - n.r.)". "Daca perpetuam aceleasi metode specifice centralismului democratic, ne furam singuri caciula", avertizeaza democrat-liberalul. Acesta vine si cu o idee complet noua privind modul de desemnare al presedintelui partidului, ales, in prezent, prin votul delegatiilor trimise de filialele judetene la Conventia nationala. "Ideal ar fi ca presedintele PDL sa fie ales de catre toti militantii partidului cu cotizatia la zi in 2011. Dar avem capacitatea organizatorica pentru asa ceva?", se intreaba acesta, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Maghiarii de la PCM ii solicita lui Ponta formarea Tinutului Secuiesc, in urma regionalizarii. Liderii Partidului Civic Maghiar din Harghita si Covasna, Kulcsar Terza Jozsef si Salamon Zoltan, ii cer premierului Victor Ponta sa ia masuri pentru formarea Tinutului Secuiesc. In viziunea lor, una dintre regiuni ar trebui sa contina judetele Harghita, Covasna si Mures si sa se numeasca oficial Tinutul Secuiesc. Liderii PCM din cele doua judete atrag atentia premierului ca in urma cu cativa ani CNS a organizat un referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc si atunci 220.000 de persoane s-au pronuntat in favoarea autonomiei, ceea ce, in opinia lor, trebuie luat in considerare. De asemenea, liderii PCM precizeaza ca o actiune unitara si comuna a organizatiilor politice si civice maghiare poate face Guvernul sa inteleaga ca Tinutul Secuiesc este "unitar, sfant si inviolabil", anunta Adevarul.

USL isi trimite garnitura a doua la Bucuresti. Dupa ce nesperat de multi lideri ai USL au ajuns in Parlament, partidele din alianta de guvernare cauta sa numeasca politicienii de pe banca de rezerve in posturi de secretar de stat ori sefi de agentii. Alegerile au trecut, dar lupta politica ramane. Politicienii din vestul tarii solicita locuri in Guvernul Ponta si spun ca o merita pentru rezultatele bune pe care le-au obtinut. Posturi sunt, iar candidatii asteapta acum negocierile de la Bucuresti, unde fiecare filiala negociaza pentru cei care si-au castigat colegiile electorale, dar au ramas acasa, pentru ca in locul lor au ajuns parlamentari cei care au pierdut lupta electorala. In Guvern vor sa ajunga si alti politicieni locali, care au muncit pentru impunerea USL in teritoriu. In urma victoriei obtinute de catre USL la alegerile parlamentare in judetul Timis, politicienii vor sa obtina si posturi in Guvernul Ponta. Pana acum, judetul are un ministru, pe Maria Grapini (PC), la Ministerul IMM-urilor, Turismului si Mediului de Afaceri. Si alti banateni au functii de decizie la Bucuresti. Printre acestia se afla liberalii Ionut Nasleu, care a ajuns vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si Sorin Supuran, care a fost numit directorul Autoritatii Rutiere Romane. PSD l-a trimis in Guvernul Ponta pe Adam Craciunescu, ca sef al Regiei Autonome Romsilva, informeaza Romania Libera.

Raluca Turcan: Candidatul PDL la prezidentiale isi castiga desemnarea, nu o primeste. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat pentru mediafax.ro, ca "sunt multi doritori" pentru a reprezenta PDL la alegerile prezidentiale, insa candidatul la Presedintie "isi castiga desemnarea de la partid si electorat, nu o primeste sau este numit de cineva". "Candidatul la Presedintie al PDL trebuie sa genereze emotie si entuziasm atat la nivelul celor care il voteaza, cat si la nivelul celor care alearga dupa voturi. In opinia mea, preocuparea trebuie sa fie nu despre ce trebuie facut, ci despre cum trebuie facut pentru a avea cel putin un candidat care sa joace finala prezidentiala, daca nu chiar sa o castige. Stiu ca sunt foarte multi doritori, insa candidatul la Presedintie isi castiga desemnarea de la partid si electorat, nu o primeste sau este numit de cineva", a precizat Turcan, scrie EVZ.

Cristian Preda: "Inlocuirea lui Becali se discuta cu mai multa pasiune decat orice alt subiect legat de PE". Cristian Preda sustine ca inlocuirea lui Gigi Becali din Parlamentul European se discuta la Bucuresti "cu mai multa pasiune" decat s-a discutat vreodata orice alt subiect legat de PE, mentionand faptul ca oricine va primi mandatul va face parte din grupul neafiliatior care au influenta politica zero. "Cearta iscata in PRM de inlocuirea lui Becali ca deputat european are ceva ridicol. Cel care va primi pana la urma mandatul va face parte din asa-numitul grup al neafiliatilor. E vorba despre cei care nu sunt acceptati la Strasbourg si la Bruxelles de vreo familie politica europeana. E un grup cu influenta politica egala cu 0 (zero). Ca de obicei, Romania livreaza paradoxuri politice", a scris, marti, europarlamentarul PDL intr-o postare pe blogul personal, anunta Adevarul.