In prima vizita la Roman din 2013, Udrea le-a multumit romascanilor pentru ca nu au crezut in promisiunile de campanie mincinoase ale USL. Pentru prima oara in 2013, deputatul PDL, Elena Udrea a fost prezenta azi la Roman, cu ocazia donatiei de echipamente si aparatura medicala facuta de ArcelorMittal Roman catre Spitalul Municipal de Urgenta, in valoare de 430.000 de dolari. Tot azi, Elena Udrea a sustinut si o conferinta de presa impreuna cu primarul Romanului, Laurentiu Leoreanu in cadrul careia a multumit din nou romascanilor pentru increderea acordata la alegerile de pe 9 decembrie. De asemenea, fostul ministru si-a exprimat bucuria ca locuitorii din Roman si comuna Ion Creanga nu s-au lasat pacaliti de promisiunile mincinoase de campanie ale USL, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ungureanu: "Nu i-am invitat pe Tariceanu si Chiliman in Forta Civica, ci la dialog". Mihai Razvan Ungureanu este de parere ca judecata lui Sebastian Lazaroiu potrivit careia "a lovit" in Traian Basescu prin afirmatiile sale legate de viitorul presedinte al tarii este una ,"stranie", pe care nu poate sa o comenteze deoarece nu o considera logica. "Stranie judecata ( judecata lui Lazaroiu care a afirmat ca MRU loveste in Traian Basescu n.r.). Nu pot sa comentez o judecata pe care eu unul nu o consider nicidecum logica. Poate sa comenteze, sunt convins, domnul consilier prezidential Lazaroiu. Eu mi-am propus insa sa nu ma mi gandesc la lucrurile acestea", a fost reactia lui la afirmatia moderatorului emisiunii care a spus ca Sebastian Lazaroiu a considerat ca fostul premier loveste in Traian Basescu prin declaratiile pe care le-a facut, referitoare la viitorul presedinte al tarii, anunta Adevarul.

Becali si-a inventat o functie in CV: Cum a ajuns parlamentarul comisar ONU pentru Romania. Deputatul liberal George Becali si-a inventat o functie in CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputatilor, conform organizatiei ActiveWatch. Din 2008, Gigi Becali ocupa functia de "comisar ONU pentru Romania", post care nu exista, conform precizarilor facute de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), la cererea ActiveWatch. "MAE precizeaza ca functia de "Comisar ONU pentru Romania" nu se regaseste in nomenclatorul functiilor oficiale din sistemul ONU", a precizat Directia ONU, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Contactat telefonic de Romania Libera, Biroul de Presa al Camerei Deputatilor a facut urmatoarele precizari: "CV-urile sunt predate de parlamentari". Astfel, Biroul de Presa a precizat ca numai la cererea lui George Becali se poate scoate acea functie din CV, inventeaza Romania Libera.

Prim-vicepresedinte PDL: Dupa analiza filialelor, conducerea PDL isi va depune mandatul. Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca dupa ce se va incheia analiza organizatiilor locale apartinand formatiunii, actuala conducere a partidului isi va depune mandatul. "Se face analiza organizatiilor (...) E normal sa faci o analiza acum in organizatiile proaste, slabe sa vedem ce se intampla, ce zic primarii, ce zic consilierii. Pentru ca vrem intr-adevar, daca tot s-a pornit, sa se faca curatenie. I-am invitat pe toti colegii sa participe la aceste analize in toate judetele tarii, la ei acasa, dupa care conducerea isi prezinta mandatul. Fratilor, astea sunt organizatiile, sunt curate haideti frumos o competitie, ceea ce este normal, si atunci sa vedem (...) Nu excluderi, te excluzi de multe ori prin prostiile pe care le spui sau prin atitudinile pe care le ai. Dar e necesar la un moment dat, intr-un partid, sa fie si o fermitate, dar dupa o judecata corecta (...) Categoric (conducerea isi va prezenta mandatul, n.r.) se va organiza Conventia Nationala si toata conducerea se supune", a spus Florea, scrie EVZ.

Ce functii negociaza liderii USL in Guvern si in administratie / Baronii PSD si-au plasat oamenii in jurul lui Dragnea. PSD si PNL se apropie de finalizarea listei celor 60 de secretari de stat in Guvernul Ponta 2. Pe langa secretarii de stat, liderii USL mai au de impartit 110 de posturi de sefi de agentii, 160 de functii in fruntea unor companii nationale si 1200 de posturi de directori de institutii deconcentrate in teritoriu. a Transporturi, Relu Fenechiu l-a adus in minister pe unul dintre oamenii sai de incredere, Cristian Ghibu. Ghibu,fost director al CFR SA, a fost implicat in mai multe scandaluri si contracte controversate incheiate de compania aflata in subordinea Ministerului Transporturilor. Actualul secretar de stat Septimiu Buzasiu, cel care le-a facut temele ministrilor Relu Fenechiu si Dan Sova atunci cand au fost audiati in Parlament, isi va pastra functia. Buzasiu a mai fost secretar de stat la Transporturi intre 2005 si 2008, atat in perioada cat ministerul a fost condus de PD, cat si in perioada cat a fost condus de PNL, anunta Adevarul.

Incepe fierberea in PDL Cluj. Biroul Permanent Judetean al PDL se intruneste pentru prima data dupa alegerile parlamentare. Membrii Biroului Permanent Judetean al PDL se vor reuni pentru a analiza rezultatele alegerilor din decembrie 2012. Este pentru prima data cand se reuneste acest for de conducere, dupa adevaratul soc politic din 10 decembrie, cand au ramas in afara Parlamentului lideri precum presedintele organizatiei judetene, Daniel Buda, vicepresedintele Fundatiei Crestin-Democrate, Adrian Papahagi, ori fostul deputat Petru Calian. Unii dintre membrii PDL sunt nemultumiti de faptul ca acest partid a intrat in alegeri cu o garnitura de conducere descompletata. Postul de presedinte al organizatiei municipale a PDL Cluj-Napoca a ramas vacant, dupa excluderea din partid a fostului primar, Sorin Apostu, care este trimis in judecata pentru fapte de coruptie si care si-a petrecut aproape un an in arest preventiv, informeaza Romania Libera.