​Vasile Blaga critica "neguvernarea lui Ponta": A facut din minciuna politica de stat. Vasile Blaga, presedintele PDL, a fost invitat la postul Realitatea TV, unde a criticat declaratiile recente facute de premierul Victor Ponta. "Eu in seara asta critic neguvernarea domnului Ponta. Eu spuneam ca domnia sa a facut din minciuna politica de stat. Aseara, domnia sa spunea ca va trebui sa indrepte o enormitate facuta de Guvernul Boc, ca cei care lucreaza in preuniversitar, educatorii si invatatorii sa fie obligati sa-si urmeze cursurile superipare. E o Ordonanta de Urgenta semnata de Ponta si de doamna Andronescu in decembrie 2012", a spus Vasile Blaga. "Ponta spunea ca a deblocat POSDRU. Ce ne spune astazi doamna Campeanu de la Bruxelles: ca a mers la Bruxelles sa deblocheze POSDRU. Care sunt masurile de crestere pe care le ia guvernul Ponta? Care este deficitul bugetar pe care si-l propune?", a adaugat liderul PDL, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Geoana: Motivul ramanerii in casa RA-APPS tine de pregatirea achizitionarii unei locuinte. Senatorul PSD Mircea Geoana precizeaza ca singurul motiv pentru care a continuat sa locuiasca in casa RA-APPS dupa incheierea functiei de presedinte al Senatului a fost legat de pregatirea unei solutii definitive de achizitionare sau construire a unei locuinte proprietate personala, potrivit Mediafax. "Nu este vorba de niciun privilegiu. Singurul motiv pentru care am continuat sa locuiesc in aceasta casa dupa incheierea functiei de presedinte al Senatului a fost legat de pregatirea unei solutii definitive de achizitionare/construire a unei locuinte proprietate personala. Asa cum este de notorietate, am incercat sa achizitionez o locuinta in 2009, dar proiectul a esuat din cauza intrarii in faliment a investitiei respective", mentioneaza Geoana, pe contul sau de Facebook. El arata ca a reluat acest demers si in viitorul apropiat va rezolva problema unei locuinte, anunta Romania Libera.

Monica Macovei: "Cheia atacurilor la adresa CNA si ANI este in buzunarul lui Dan Voiculescu". Europarlamentarul PDL Monica Macovei a scris miercuri, pe blog, ca "cheia atacurilor din ultimele zile este in buzunarul lui Voiculescu", care doreste sa controleze Romania chiar si "dupa 23 de ani de la Revolutie". "Instrumentul trio-ului Voiculescu - Antonescu - Ponta in atacarea institutiilor statulului de drept este in aceste zile un senator PNL care a recunoscut public ca a colaborat cu Securitatea (Sorin Rosca Stanescu - n.r.) si care acum cere desfiintarea Agentiei Nationale de Integritate si amputarea puterilor Consiliului National al Audiovizualului", a sustinut Macovei intr-o postare pe blogul sau, informeaza Adevarul.

Parlamentul vrea sa ceara probe din dosarele parlamentarilor cu probleme in justitie. Gigi Becali: "Si ce mare chestie?" Proiectul care modifica statutul deputatilor si senatorilor contine o prevedere potrivit careia cererile de retinere, arestare sau perchezitiei a parlamentarului, facute de catre procurori, vor trebui sa contina temeiul legal si motivele concrete, dar si probele pe care se intemeiaza, potrivit unui document prezentat de catre Romania TV. Potrivit proiectului de modificare a statutului, care este in lucru, Parlamentul isi aroga dreptul de a cere procurorilor probe din dosare aflate in curs de instrumentare, daca acestea ii vizeaza pe un deputat sau senator. "Cererea de retinere, arestare sau perchezitie a parlamentarului trebuie sa contina temeiul legal si motivele concrete care justifica masura solicitata, precum si probele pe care se intemeiaza", se spune in respectivul document, scrie EVZ.

O victorie a ANI in fata Parlamentului? Cum ar putea fi modificat Statutul senatorilor si deputatilor. Proiectul Guvernului de modificare a Legii privind Statutul senatorilor si deputatilor aduce clarificari in privinta declararii incompatibilitatii alesilor, precum si interdictii si sanctiuni suplimentare in caz de conflict de interese, propuneri care, daca vor fi adoptate saptamana viitoare in plen, vor intari integritatea parlamentarilor. Una dintre propunerile Guvernului, se refera la faptul ca daca parlamentarul aflat in incompatibilitate nu si-a exprimat optiunea pentru una dintre functiile incompatibile si ramane in starea de incompatibilitate, Biroul Permanent al Camerei din care face parte sesizeaza comisia care are in competenta analizarea situatiilor de incompatibilitate in vederea intocmirii unui raport, in termen de 15 zile de la sesizare. Noutatea consta in faptul ca respective comisie va trebui sa solicite punctul de vedere al ANI, care va raspunde solicitarii in cel mult cinci zile. Raportul comisiei se inainteaza Biroului Permanent al Camerei sau Senatului, care va informa senatorul sau deputatul in cauza si va supune in prima sedinta a plenului Camerei din care face parte un proiect de hotarare de constatare a starii de incompatibilitate si de incetare a mandatului, anunta Romania Libera.