Politic Show: Regionalizarea Romaniei. Care este proiectul USL si cine ar putea fi guvernatorii; Udrea: Emil Boc ar trebui sa se intoarca in conducerea PDL; Talpes: De ce a renuntat PSD la dosarul "Flota"
Regionalizarea Romaniei. Care este proiectul USL si cine ar putea fi guvernatorii. Potrivit proiectului de reorganizare administrativa pregatit de Guvernul Ponta, Romania va avea in viitor opt regiuni: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest si Bucuresti-Ilfov. Pana in prezent, Guvernul nu a stabilit daca guvernatorii vor fi alesi sau numiti. Primarul muncipiului Iasi, Gheorghe Nichita, vehiculat pentru a fi guvernator in regiunea Nord-Est, a declarat la Realitatea TV ca regiunea mentionata are cca 3,6 milioane locuitori. El a pledat pentru alegerea guvernatorilor prin votul primarilor si al consilierilor judeteni din regiune. "Noi, daca creionam regiunile in alta forma, incepem un tambalau fara marginisi nu mai facem nimic. Anul acesta trebuie sa fim foarte eficienti. Oricand putem gasi altceva, dar deschidem cutia Pandorei si incepem sa gandim pe criterii etnice (...)", a declarat Nichita, intrebat in legatura cu oportunitatea impartirii tarii in cele 8 regiuni, anunta Romania Libera.
Parlamentul devine instanta de judecata. Parlamentarii vor sa schimbe regulile de ridicare a imunitatii, incercand sa le ofere o protectie suplimentara colegilor care au probleme cu legea. Senatorii si deputatii vor sa aiba acces la probele din dosarele colegilor si sa ia deciziile privind ridicarea sau nu a imunitatii pe baza acestora. Prevederile au fost introduse in statutul deputatilor si senatorilor discutat in aceste zile de liderii grupurilor parlamentare. Potrivit proiectului de statut, solicitarea de arestare, retinere sau perchezitie a unui parlamentar trebuie insotita de temeiul legal, motivele concrete, dar si de probele pe care se bazeaza. Documentele trebuie trimise de ministrul Justitiei presedintelui Camerei din care face parte respectivul parlamentar. Aceleasi documente sunt solicitate si in cazul aprobarii inceperii urmaririi penale a ministrilor care au si calitatea de parlamentari, informeaza Adevarul.
Blaga le coace ceva lui Preda si Macovei. Europarlamentarii PDL vor fi nominalizati pentru o noua candidatura in functie de ce au facut in tara, nu la PE. Vasile Blaga pare sa le fi pus gand rau europarlamentarilor PDL mai vocali si care in ultima perioada au avut rabufniri de independenta politica. Liderul PDL a anuntat, la Constanta, ca pe listele pentru alegerile europarlamentare se vor regasi doar candidatii care au avut o activitate sustinuta pentru partid. "Ne gandim la acei candidati care vor raspunde criteriilor pe care le vom stabili impeuna cu organizatiile judetene, care au termen doua saptamani pentru a-i trimite secretarului general Gheorghe Flutur propunerile, urmand ca acestea sa fie prezentate in Biroul Permanent National" a explicat pentru EvZ Vasile Blaga. Daca pana acum europarlamentarii in functie aveau din oficiu dreptul la o noua nominalizare, acum lucrurile s-au schimbat, scrie EVZ.
Talpes: De ce a renuntat PSD la dosarul "Flota". "Era o intrunire oficioasa, nu oficiala, care avea ca tema de discutie... era prin iulie 2004, viitoarele alegeri care urmau sa aiba loc in Romania. Eu eram in pozitia de ministru de stat, deci la guvern, si in discutia respectiva s-a pus si problema, cineva a ridicat problema dosarului dlui Traian Basescu, la care nu au fost incriminari ca trebuie neaparat sa fie trimis dosarul in justitie. Printre cei care au luat cuvantul am fost si eu, punand urmatoarea chestiune: domnilor, daca pana acum nu s-a reusit sa se intocmeasca un dosar care sa poata fi trimis in instanta si sa aiba argumentele pentru instanta, eu cred ca cea mai buna masura ar fi sa se renunte la acest dosar pentru ca nu facem altceva decat sa generam un scandal aruncand o asemenea cauza, intr-o perioada in care intram in alegeri. Asta a fost discutia. N-am gasit pe cineva in discutia respectiva, n-a mai luat altcineva cuvantul si cu asta s-a incheiat. Cred ca, pana la urma, cei care au fost acolo si erau mai in masura sa decida decat eram eu, au convenit ca ce spuneam era corect", a declarat Talpes, anunta Romania Libera.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Tu esti artizanul distrugerii acestui partid cu mirificele rezultate in alegeri. Ia-o de manuta si pe coana Udrea si dispareti unde credeti voi ca nu vom mai auzii vreodata despre voi.
Chiar nu-ti dai seama ca ai fost si esti penibilul politicii romanesti alaturi de Antonescu si tovarasul lui Ponta???
sub masca nustu caror ajutoare (fonduri) venite din nustu ce iuropa, javrele impart statul roman asa cum au primit ordin.
cine opreste judetele din strucura actuala sa nu se uneasca tacit intr-o uniune economica locala si sa acceseze banii iuropeni?
in aparenta, iuropa nu pune conditii de reorganizare teriitoriala, dar javrele noastre s-au angajat voluntar sa imparta tara.