Interviu cu un traseist. "PC va avea cea mai mare crestere pe scena politica romaneasca". Doi parlamentari de Cluj, unul de la PDL si altul de la PPDD, au trecut cu arme si bagaje la Partidul Conservator. Mircea Irimie a fost ales deputat PDL pentru colegiu 8 Turda. A fost ani buni viceprimarul orasului iar acum a devenit deputat. Dupa nici 30 de zile de la depunerea juramantului, Irimie a anuntat ca a trecut de la PDL la PC. Celalalt traseist este Ioan Moldovan, ales deputat din partea PPDD pentru colegiu 7, Campia Turzii. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ludovic Orban: "PSD isi aroga rolul de partid dominant". Deputatul liberal Ludovic Orban se asteapta ca PSD ''sa-si maximizeze puterea" in perioada urmatoare si vede in acordul semnat de premier si presedinte o ''detasare" a PSD de PNL. Ludovic Orban are 49 de ani si a fost in ultimii ani unul dintre criticii lui Crin Antonescu in interiorul PNL. Considera ca Antonescu ''s-a schimbat" de cand a inceput sa aiba putere si marturiseste ca in PNL exista destule nemultumiri la adresa presedintelui partidului: ''Simt la multi dintre colegii mei ca le este frica sa spuna ce gandesc sau sa se manifeste cum doresc". Orban aminteste in acest context ca ''exista doua feluri de a-i conduce pe oameni: castigandu-le increderea sau prin frica". Continuarea in Romania Libera.

Jonglerii cu imunitatea parlamentara. Comisiile juridice au adoptat un amendament prin care se elimina prevederea din capitolul incompatibilitatilor care priveste situatia incetarii mandatului de parlamentar ca urmare a ramanerii definitive, prin neatacare, a unei decizii ANI. Amendamentul a fost propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu. Pe de alta parte, parlamentarii juristi au reformulat solicitarea de a primi probe din dosarele colegilor carora trebuie sa le aprobe arestarea, relateaza Adevarul.

Primul sondaj de opinie din acest an. Cat a pierdut USL dupa alegeri. USL ar castiga detasat alegeril parlamentare, dar a inceput deja sa piarda din sustinerea alegatorilor, arata datele unui sondaj de opinie realizat de IRES si citat de Realitatea.net. Potrivit cercetarii, actuala putere ar obtine 62% din voturi, cu doua procente mai putin fata de un studiu realizat in perioada 19-21 decembrie de catre acelasi institut, scrie Romania Libera.

Liberalul Tariceanu critica bugetul Guvernului PNL-PSD. Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL, ca proiectul de buget pregatit de Guvernul Ponta nu poate fi pus in practica. El a adaugat ca proiectul de buget ar trebui modificat pentru a nu inrautati situatia din economie. De altfel, Tariceanu si-a detaliat rezervele la finalul Delegatiei Permanente. ''Eu am spus foarte simplu ca este un buget care nu-mi inspira optimism si ca mi-as dori mai mult, pentru PNL, pentru USL, pentru Guvern, pentru ce facem noi pentru tara. Nu stiu daca in urmatorii 15-20 de ani Romania se va mai regasi in situatia de a mai avea o majoritate atat de puternica'', a explicat fostul premier, citat de Adevarul.