Vanghelie risca mazilirea in PSD Bucuresti. Robert Negoita, edilul de la sectorul 3 si un apropiat al lui Victor Ponta, vrea sa-l lase pe primarul de la sectorul 5 fara functii cu greutate in partid In PSD Bucuresti creste temperatura, oamenii lui Ponta fiind hotarati sa-l epureze pe Marian Vanghelie. Duminica, primarul sectorului 3, Robert Negoita, un apropiat al lui Ponta, a fost reales in unanimitate presedinte al filialei socialdemocrate din acest sector. Imediat dupa realegere, Negoita a anuntat ca o sustine pe Ecaterina Andronescu pentru functia de presedinte al PSD Bucuresti. In replica, Marian Vanghelie, a spus despre "conferinta de la 3" ca a fost "o manifestare browniana". Ramane neclar daca primarul sectorului 5 este la curent cu tainele agitatiei termice, numite si "miscarea browniana", dupa numele botanistului care a descoperit-o, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Blaga, pentru sefia PDL. Se pregateste Udrea? Lupta pentru sefia PDL se ascute. Actualul presedinte al partidului, Vasile Blaga, si-a anuntat astazi oficial candidatura pentru inca un mandat in fruntea partidului si a propus ca data Conventiei Nationale, forul care va alege noua structura de conducere a PDL, sa fie 23 martie. "O sa candidez la Conventia Nationala a partidului si eu cred ca 23 martie, daca aceasta va fi data Conventiei, e un punct important pentru viata partidului. Pana la urma, va trebui sa trecem de la perioada de criza a partidului la ceea ce inseamna reconstruirea adevarata a partidului", a spus, decis, Blaga, anunta Adevarul.

Dragnea: Ii doresc lui Adrian Nastase sa fie eliberat maine si sa revina la o viata normala. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca ii doreste lui Adrian Nastase sa fie eliberat marti si sa revina la o viata normala. "Eu ii doresc foarte mult ca maine sa fie eliberat. Doresc foarte mult sa fie liber si sa revina la o viata normala si dupa ce se intampla lucrul asta - pentru ca, repet, imi doresc sa se intample - atunci va fi timp suficient ca dumnealui sa isi faca o analiza proprie sa hotarasca ce doreste sa faca in continuare si, sigur, va avea o discutie si cu presedintele Victor Ponta", a spus Dragnea, raspunzand unei intrebari legate de cariera politica a fostului premier si presedinte al PSD dupa eliberarea din inchisoare. In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD, informeaza Romania Libera.

Liberalii sunt la guvernare doar cu numele. Ministrii PNL au primit portofolii in Executiv, pe care PSD-istii le-au golit treptat de continut. Victor Ponta, Dan Sova, Liviu Dragnea controleaza multe dintre institutiile cu miza fi nanciara mare pe care le-au preluat de la ministerele liberalilor Liberalii fac parte din Cabinetul Ponta guverneaza doar pe hartie. Mult trambitata paritate a PNL si PSD din aparatul guvernamental presupune doar atributii pe hartie pentru ministrii liberali. EVZ va prezinta cine sunt ministrii liberali din guvernul Ponta carora li s-a luat din putere. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Liberalul a avut motive solide pentru a acuza PSD ca ministerele sunt create dupa oameni si nu dupa competente. Vosganian a ramas fara atributii in domeniul Energiei sau in gestionarea proiectului Rosia Montana. In schimb, social-democratii au fost desemnati sa se ocupe de ele. Astfel, vicepresedintele PSD, Constantin Nita, este ministru delegat pentru Energie si raspunde la pachet de doua mari companii: Transgaz si Transelectrica, intr-un moment critic pentru cele doua companii, scrie EVZ.

Calin Popescu Tariceanu: "Suntem cu fundul in doua luntri. Trebuie sa avem curajul sa revizuim Constitutia". Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a vorbit, la RTV, despre conflictul pe care l-a avut in interiorul PNL cu parlamentarul Gigi Becali, dar si despre revizuirea Constitutiei ca singura metoda de limpezire a conflictelor in politica romaneasca. Am sa va spun un lucru: imi displace sa discut despre acest subiect si aceasta persoana, pentru ca PNL in virtutea trecutului istoric, al tinutei etc, trebuie sa se gandeasca ca acest partid s-a constituit pe marginea unor valori si principii. Eu nu cred ca acesta este un subiect de interes larg pentru societatea romaneasca. Eu cred ca fara sa neglijez faptul ca - acest subiect face deliciul presei - cred ca valorile care au adus impreuna oamenii care fac politica in PNL, as vrea sa-l intrebati pe cel care l-a adus in partid pe Gigi Becali, anunta Adevarul.