Elena Udrea: ''Exista riscul ca PDL sa ajunga la remorca PNL''. In cazul in care USL se va rupe iar PNL va intra in opozitie, PDL risca sa ajunga la remorca partidului lui Crin Antonescu, daca nu va face o schimbare in interior. Aceasta este parerea Elenei Udrea, candidat la presedintia PDL, care a acordat astazi (joi, n.r.) un interviu ziarului ''Adevarul''. ''Riscul este ca in lipsa unei schimbari in PDL, in lipsa acceptarii, a aprobarii de catre partid a unui nou proiect, in lipsa unui nou drum pe care deja sa porneasca partidul acum, daca PNL intra in opozitie, el sa fie si principalul partid de dreapta, si principalul partid de opozitie'', a spus Elena Udrea. Integral in Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

USL isi plateste datoriile fata de Dogaru? Ministrul Muncii vrea sa recalculeze pensiile militarilor. Foarte curand, pensiile tuturor militarilor, politistilor si lucratorilor din serviciile secrete ar putea fi reglementate de o lege speciala, asa cum era inainte de adoptarea, in 2010, a actului normativ privind sistemul unitar de pensii publice. Mariana Campeanu, ministrul Muncii, a declarat in exclusivitate pentru EVZ ca pensiile militarilor au fosr recalculate gresit si ca aceste greseli trebuie indreptate: ''Este foarte greu acum sa spui celor care au 9.000 de lei pensie ca o sa le scazi pensia si celor carora printr-o nedreptate li s-a scazut pensia, sa le adaugi''. Continuarea in EVZ.

Dinu Zamfirescu, reactie dura: Andrei Plesu este folosit ca arma politica impotriva liderului PNL. Unul dintre cei care au refondat PNL in 1990, Dinu Zamfirescu, ii da o replica dura lui Andrei Plesu la afirmatiile facute de acesta in legatura cu liderul liberalilor, Crin Antonescu. Zamfirescu crede ca Plesu este folosit intr-un razboi pornit impotriva lui Antonescu si a PNL, potrivit Rtv.net. "Il consider pe domnul Plesu un om inteligent si stiam ca este o minte limpede. Cred ca este folosit ca arma politica impotriva presedintelui PNL. Se apropie un Congres al partidului, se prefigureaza o schimbare a Constitutiei si lucrurile acestea nu convin unor persoane si unor instituti", a declarat Zamfirescu, potrivit Romania Libera.

Dinozauri in conservare in Parlament. Mai mult de 20 de senatori si deputati, alesi anul trecut, au peste cinci mandate de parlamentari la activ. Majoritatea dintre ei s-au retras din prima linie a vietii politice, de bunavoie sau fortati de imprejurari. Parlamentul actual, cel mai numeros din cate au fost, e plin de ''lupi tineri''. Printre ei, au ramas cativa parlamentari, caresunt in Legislativ inca din 1990. Perioada lor de glorie, cand faceau si desfaceau politica romaneasca, a trecut. Acum se multumesc sa faca politica in esalonul doi, destul de departe de luminile reflectoarelor, relateaza EVZ.

Cristian Preda: ''Basescu asteapta si el a treia varianta la sefia PDL. Boc, unul din putinii de succes''. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, joi, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu arata ca si acesta asteapta "o a treia varianta" de candidatura la sefia partidului, eurodeputatul apreciind ca Emil Boc "e unul dintre putinii oameni de succes ai PDL din ultimul an". Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, joi, cine ar fi cel mai potrivit lider al PDL dintre Elena Udrea si Vasile Blaga, raspunzand ca primarul Clujului, Emil Boc, informeaza Adevarul.