Cum isi va petrece Ion Iliescu ziua de nastere. "Se lanseaza o carte, nu e cartea mea, eu sunt obiectul!" Ion Iliescu va implini, pe 3 martie, 83 de ani. Fostul presedinte isi va petrece ziua de nastere alaturi de sotia sa, Nina. Seara va participa la o lansare de carte al carui personaj principal este. De ziua sa, Ion Iliescu isi doreste in primul rand sanatate si nu in ultimul rand consolidarea Uniunii Social Liberale. "O sa stau acasa cu sotia, dar seara o sa particip la o manifestare la Ateneu, se lanseaza o carte, nu e cartea mea, eu sunt obiectul, nu subiectul, adica altii care scriu despre mine si sunt invitat", a declarat Ion Iliescu, citat de Agerpres. Presedintele de onoare al PSD a aratat ca nu stie exact despre ce este vorba in respectiva carte, dar a adaugat ca este vorba in principal despre opinii ale unor colegi si colaboratori despre el, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Harghita: Prefectul a deschis o sedinta vorbind in maghiara si i-a cerut lui Raduly sa respecte legea. Prefectul judetului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a deschis, marti, sedinta lunara a Colegiului prefectural adresandu-se participantilor in limba maghiara, mesajul fiind pentru primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, caruia i-a cerut sa respecte legile Romaniei si Constitutia pe care a jurat, transmite Mediafax. Prefectul Jean-Adrian Andrei a deschis sedinta lunara a Colegiului Prefectural in limba maghiara, dupa care a continuat in limba romana. Prefectul a declarat apoi corespondentului Mediafax ca prin gestul sau a dorit sa ii transmita primarului municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, ca trebuie sa respecte legile tarii, in special pe cea fundamentala, anunta Romania Libera.

Udrea avertizeaza : "Alesii locali care ar vota un anume candidat sa nu fie exclusi din PDL". Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marti, ca este posibil sa apara si o a patra candidatura pentru presedintia PDL si a aratat ca ar putea ca unii alesi locali care voteaza cu un anume candidat sa nu fie lasati sa participe la Conventie sau sa fie exclusi din partid. "Posibil sa apara si a patra motiune, toate sunt binevenite", a precizat Udrea. Ea a adaugat ca nu stie din ce zona ar veni aceasta motiune, dar ca a auzit ca mai sunt colegi ai sai care isi doresc sa intre in competitie. "Asta arata ca oamenii au incredere in acest moment ca pot castiga, ca se va vota conform propriei constiinte a fiecaruia dintre delegati. Eu ma bucur ca dezbaterea va avea doar plusuri, cat mai multe idei, viziuni, cu atat mai bine pentru PDL", a spus Udrea, informeaza Adevarul.

Tensiuni in PDL. Prim-vicepresedintele PDL Arges o sustine pe Elena Udrea. Mircea Andrei ii transmite ca se grabeste "ca fata mare la maritat". Prim-vicepresedintele PDL Arges, deputatul Catalin Teodorescu, va semna motiunea pe care Elena Udrea o va depune in vederea candidaturii la functia de presedinte al PDL. Anuntul lui Teodorescu nu l-a incantat pe seful PDL Arges, Mircea Andrei, lasat in functie de Vasile Blaga in ciuda rezultatului dezastruos obtinut la alegerile parlamentare. "Elena Udrea este exponentul democrat-liberalilor care doresc cu adevarat reforma partidului si este alaturi de cei care pun meritocratia mai presus de propria lor pozitie. Elena Udrea este o luptatoare, o persoana cu spirit de echipa, care a dovedit ca are taria sa faca pasul inapoi cand pierde, dar si sa isi ceara recunoasterea meritelor atunci cand rezultatele o indreptatesc", si-a explicat Teodorescu optiunea, printr-un comunicat de presa. "PDL are nevoie de reformare acum, astfel incat sa puna bazele dreptei puternice in Romania, o reala contrapondere la actuala guvernare, dar mai ales bazele unei opozitii reale", scrie EVZ.

Zgonea si democrat-liberalii s-au certat in plen. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut, marti, in plen, schimburi de replici cu reprezentantii opozitiei, deputatul PDL Mircea Toader somandu-l sa aiba un "comportament decent legat de bunul simt", iar Zgonea replicandu-i ca nu este in masura sa-i stabileasca lui comportamentul, transmite Mediafax. Valeriu Zgonea a avut mai multe divergente cu reprezentantii opozitiei, pe teme procedurale si de regulament, fiind necesare mai multe pauze de consultari intre liderii gurpurilor parlamentare. "Domnule presedinte, va rog sa aveti un comportament decent in legatura cu regulamentul, dar si legat de bunul simt", i-a spus Toader lui Zgonea la un moment dat. "Nu sunteti in masura sa stabiliti dumneavoastra comportamentul meu. (...) Dupa ce ca veniti foarte rar la Parlament, faceti asemenea afirmatii la adresa mea", i-a replicat Zgonea, anunta Romania Libera.