Raiul imobiliar RA-APPS. Ce n-a vazut premierul: Gandul a gasit pe Lista lui Ponta 28 de erori. Dupa ce premierul Victor Ponta a facut publica lista chiriasilor RA-APPS care au primit locuinte de serviciu de la stat in virtutea posturilor de conducere pe care le ocupa in Executiv, Gandul a cerut tuturor institutiilor mentionate in evidentele Guvernului sa precizeze daca acestia se mai aflau sau nu la data respectiva in functii. Diferenta intre lista lui Victor Ponta si raspunsurile ministerelor sau ale autoritatilor centrale subordonate Guvernului este majora: pe lista publicata pe 16 ianuarie de cabinetul primului-ministru cu clientii RA-APPS care au locuinte de serviciu in virtutea unei acoperiri legale, apar nu mai putin de 28 de erori din 192 de nume.

PoliticFoto: Colaj foto

DW: Dosarul Schengen invrajbeste taberele politice. Responsabilii politici de la Bucuresti ar trebui sa puna intre paranteze rivalitatile sangeroase si sa remarce ca in privinta dosarului Schengen si a raporturilor cu UE au obiective comune. Declaratia ministrului german de interne a provocat o mare dezamagire la Bucuresti, unde guvernul spera poate sa obtina un termen ferm pentru aderarea la Schengen. Dar dupa vizita aparent incurajatoare a primului ministru Victor Ponta la Paris si dupa declaratiile guvernului olandez care a renuntat la tonul sau inflexibil, Germania a fost nevoita sa asume pe cont propriu rolul ingrat de a anunta un refuz, scrie Deutsche Welle.

Blaga, contestat din toate directiile. Contracandidatii presedintelui PDL, Vasile Blaga, critica felul in care acesta a organizat alegerile interne din 23 martie. Astazi este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru sefia PDL. Nici nu a inceput bine campania interna, ca deja contestatiile la adresa presedintelui PDL, Vasile Blaga, se inmultesc, scrie EVZ.

Oprescu, despre Adrian Nastase: "Sigur ca-l astept. Nastase e baiat destept". "Cand se va intoarce Nastase in partid, or sa caraie cei de varsta mea, de teama c-o sa le stinga lumanarica", a afirmat in cadrul unei emisiuni televizate primarul general, Sorin Oprescu, referindu-se la atmosfera pe care o va genera in partid, revenirea lui Adrian Nastase. El spune ca ii e dor de fostul lider PSD, alaturi de care a trait o viata. "Sigur ca-l astept. Am trait o viata impreuna. Nastase e un baiat destept, a spus Oprescu, potrivit Gandul.

Interviu Sebastian Vladescu: "Ca sa nu faci ceea ce trebuie pentru modernizarea sistemului, declansezi campanii de presa".EVZ prezinta cea de-a doua parte din interviul cu fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu despre fraudele din sistemul de sanatate, motivele pentru care medicii promoveaza doar anumite tipuri de medicamente, dar si opinia sa asupra impactului coplatii asupra sistemului sanitar.

Consilierul prezidential, Iulian Chifu, si-a schimbat temporar numele, aderand la "miscarea pro-Schengen" de pe Facebook. Scandalul pe tema aderarii Romaniei in spatiul Schengen s-a mutat pe Facebook, unde peste 100 de utilizatori si-au adaugat cuvantul "Schengen" in dreptul numelui. Printre ei se afla si consilierul prezidential, Iulian Chifu. Initiativa ii apartine Angelei Tocila, un blogger din Oradea, scrie Gandul.