Titus Corlatean: Refuzul Europei de a ne primi in Schengen le-ar reaminti romanilor de comunism. Ministrul de Externe i-a avertizat pe liderii europeni ca a lasa Romania in afara grupului tarilor ai caror cetateni pot calatori in Europa fara pasaport nu ar face decat sa reaminteasca romanilor de epoca comunista. Intr-un puseu de istorie recenta, Titus Corlatean sustine ca decizia mai-marilor Europei de a amana aderarea Romaniei la Schengen " ne aminteste de o linie de separatie de dinainte de 1989. Nu sunt sigur ca romanii au fost intrebati, dupa al Doilea Razboi Mondial, daca vor sa fie de cealalta parte a zidului, cu Stalin, in loc sa fie cu Churchill si cu alti lideri din Europa de Vest", a spus Titus Corlatean, potrivit agentiei Associated Press, citata de Canada.com. Ministrul de Externe anuntase anterior ca, daca se va decide o noua amanare a aderarii Romaniei la Schengen, tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata de acest proces, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Termenul pentru depunerea candidaturilor la presedintia PDL s-a incheiat. Presedintele Comisiei de organizare a Conventiei PDL, Ioan Balan, a declarat marti seara ca in cursa pentru presedintia PDL s-au inscris Vasile Blaga, Monica Macovei si Elena Udrea si ca nu se mai pot depune motiuni. Ioan Balan a precizat intr-o conferinta de presa ca marti a fost data pana la care puteau fi depuse motiunile celor care candideaza pentru functia de presedinte al PDL. El a aratat ca la Comisia de organizare a alegerilor a Conventiei PDL au fost inregistrate trei motiuni pentru sefia partidului, cea a lui Vasile Blaga intitulata "Romania dreapta, politica dincolo de vorbe", cea a Monicai Macovei "Reformistii" si motiunea Elenei Udrea intitulata "Noul PDL, noua Romaniei". Ioan Balan a mai spus ca la sediul PDL a venit, marti, o femeie care dorea sa-si inregistreze candidatura pentru sefia partidului, dar dupa verificarile facute s-a constatat ca aceasta nu era membru al PDL Iasi, asa cum pretindea, anunta Adevarul.

Sondaj GeoPOL: Ce cred romanii despre guvernarea Ponta, la doua luni de la instalare. Potrivit unui sondaj GeoPOL realizat in perioada 18-25 februarie, 44,6% dintre romani nu sunt nici multumiti, nici nemultumiti de activitatea Guvernului Ponta. Totodata, 33,7% se declara nemultumiti si doar 16,9% sunt multumiti. "Raspunsurile indica mai degraba apatie decat atitudine politica", se arata in analiza rezultatelor consultarii, citata de Realitatea.net. Romanii, apatici dupa 2 luni de guvernare USL Din totalul respondentilor, 5% nu stiu sau nu raspund la intrebarea "Dvs va declarati multumit sau nemultumit de activitatea Guvernului condus de Victor Ponta?". Sondajul a fost realizat de Geopol in perioada 18-25 februarie 2013 pe un esantion de 1090 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3% , iar gradul de incredere de 95%, informeaza Romania Libera.

Protest spontan la PDL Galati in sprijinul Elenei Udrea.Se cere demisia conducerii filialei, care il sustine pe Blaga. Aproximativ o suta de membri ai PDL Galati au protestat spontan, in aceasta dupa-amiaza, in fata sediului, cerand demisia actualei conduceri a filialei locale si sustinerea Elenei Udrea la sefia partidului, transmite Agerpres. Protestatarii sunt nemultumiti de faptul ca actuala conducere a filialei locale a partidului nu tine cont de faptul ca ei o sustin la presedintia PDL pe Elena Udrea. Oamenii spun ca presedintele organizatiei judetene a PDL, Dorulet Resmerita si cel al filialei municipale, Nicusor Ciumacenco, intentioneaza sa ii opreasca pe sustinatorii Elenei Udrea sa participe la Conventia Nationala a PDL din 23 martie, unde se va vota viitoarea conducere a partidului. In mijlocul protestatarilor s-a aflat Catalin Cristache, consilier local si director RAR Galati. Acesta a cerut demisia celor doi presedinti ai Judetenei si Municipalei PDL Galati pe motiv ca acestia au fost "numiti in plic de la Bucuresti" si nu au in realitate sustinerea membrilor PDL Galati, scrie EVZ.

Valeriu Zgonea il invita la Bucuresti pe omologul sau maghiar, Laszlo Kover. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a intalnit astazi cu ministrul de Externe ungar, Janos Martonyi. In urma discutiilor bilaterale, el i-a transmis o invitatie oficiala Presedintelui Camerei Deputatilor de la Budapesta, Laszlo Kover. "Va reamintesc ca Parlamentul national din Romania are un grup politic parlamentar care reprezinta comunitatea maghiara. Pentru noi, este important ca dezbaterile sa fie facute in cadrul Parlamentului, iar pozitiile sa fie comune, in interesul Romaniei si in interesul nostru ca membru al UE. Am reamintit ca si Ungaria este un partener important european si suntem membri ai UE si trebuie sa avem pozitii comune", a afirmat Zgonea. Interesul sefului camerei inferioare a Legislativului maghiar fata de Romania este unul constant, date fiind vizitele sale in cadrul comunitatilor maghiare din Transilvania. Pe 10 martie, la Targu-Mures este programata o manifestatie care cere autonomia Tinutului Secuiesc, anunta Adevarul.