Cristian Boureanu: "Ideea unei drepte puternice e un lucru benefic pentru Romania". Invitat la Romania TV, democrat-liberalul a reluat tema unei aliante intre PNL si PDL, pe care o vede posibila datorita afinitatilor ideologice dintre cele doua partide. Totodata, Boureanu a comentat si declaratiile lui Crin Antonescu, potrivit carora nu ar fi reprimit in PNL. "Crin Antonescu are de tinut o alianta aflata la guvernare. In al doilea rand, nu au fost declaratii de dragoste din partea mea, de revenire in PNL. Nu as fi plecat niciodata din PNL, daca nu as fi fost dat afara (...) Este posibil ca oameni care spun niciodata, sa stea impreuna la aceeasi masa", a afirmat Cristian Boureanu la Romania TV. Democrat-liberalul a mai precizat si ca o alianta PNL-PDL este posibila datorita afinitatilor ideologice dintre celor doua partide: "Alianta o vad pozitiv si am spus asta in ultimele zile, dar asta nu inseamna ca este o prioritate in aceasta perioada. Ideea unei drepte puternice este corecta, este un lucru benefic pentru Romania, dar nu se poate face peste noapte. Inca sunt cicatrici", scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Victor Ponta: Saptamana viitoare va intra in Guvern ordonanta privind locuintele RA-APPS. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca in cursul saptamanii viitoare va intra in Guvern ordonanta privind locuintele RA-APPS. Potrivit declaratiilor sefului Guvernului, in aceste vile vor sta doar ministrii si secretarii de stat care sunt din provincie, pentru o perioada de maxim trei luni. La intrebarea referitoare la cine va sta in aceste vile, Ponta a raspuns: "Ministrii, secretarii de stat, doar maximum trei luni, cei care nu sunt din Bucuresti, timp in care trebuie sa-si gaseasca o locuinta, toate celelalte incercam sa le valorificam", dupa cum consemneaza Mediafax. De asemenea, el a precizat ca cei care stau in acest moment in aceste vile de protocol vor avea posibilitatea sa le cumpere. "Fie si le vor cumpara, daca le cumpara altcineva, vor fi evacuati, dar pot sa le cumpere. Pe mine ma intereseaza sa le vindem si sa avem incasari", a adaugat Ponta, anunta Adevarul.

Toni Grebla: Traian Basescu a recidivat. Senatorul PSD, Toni Grebla, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu "a recidivat" propunand ca in modificarea Constitutiei sa se propuna trecerea la un Parlament unicameral. In acest context, Grebsa a mentionat ca nici macar in PDL nu se sustine aceasta premiza. "Presedintele Traian Basescu recidiveaza. A mai avut o tentativa de modificare a Constitutiei acum vreo patru ani, trei ani si jumatate, cand a impus niste conditii: Parlament unicameral si inca vreo doua conditii, care au fost de neacceptat pentru toate partidele politice. Vine acum si din nou introduce un element de discordie. In momentul in care inclusiv in interiorul PDL-ului, singurul partid care il mai sustine in functia de presedinte, dar inclusiv in PDL exista o majoritate care considera ca Romania trebuie sa aiba in continuare un Parlament bicameral si toata clasa politica este de acord ca acest Parlament bicameral trebuie sa nu aiba mai mult de 300-320 de parlamentari, doua sute si, plus in jur de o suta la Senat, vine presedintele Traian Basescu la inceputul dezbaterilor, pentru a politiza si a baga acest element, care va crea o imensa dificultate, inclusiv pentru reprezentantii PDL-ului in Comisia pentru elaborarea proiectului de Constitutie", a explicat Grebla la RFI, informeaza Romania Libera.

Blaga: Cat voi fi presedinte in partid, pe Frunzaverde si Stanisoara nu ii voi mai prelua niciodata. Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, la Pitesti, ca Sorin Frunzaverde si Mihai Stanisoara nu vor mai fi reprimiti in partid atata vreme cat el va fi presedinte al formatiunii politice. "Eu va spun cu mana pe inima ca acest partid avea nevoie de Opozitie ca de aer. Acum se cern caracterele, acum vedem care sunt sau nu sunt cu adevarat oamenii ce iubesc partidul asta. Nu vedeti ca in general pleaca cei care au venit dupa 2005 in partid, care stiu numai la Putere? Cu doua exceptii, care sigur, nu fac decat sa intareasca regula, si domnul Stanisoara si mai inainte domnul Frunzaverde (...). Omul e om si il vezi doar cand e greu. Iata, cand ne e greu, unii nu rezista. Dumnezeu sa le dea sanatate, dar cat voi fi presedinte in partid nu ii voi mai prelua niciodata", a declarat Vsile Blaga citat de Mediafax.

Traseistii din PDL destabilizeaza USL. Plecarea lui Mihai Stanisoara catre PNL si informatiile despre alte posibile tradari din PDL ii ingrijoreaza pe social-democrati. Acestia au emis, in cursul ultimelor zile, mai multe semnale catre partenerii lor liberali. Primul semn de nemultumire l-a dat secretarul general al PSD si totodata vicepremierul Liviu Dragnea, care a avertizat ca o apropiere a PNL de PDL ar pune in pericol USL. "Este bine sa ne gandim serios, cand facem asa ceva la unitatea USL, trebuie sa se gandeasca de ce ne-au dat votul oamenii. Sa ne gandim foarte serios daca vrem sa rupem USL sau vrem sa il pastram pana in 2016", a avertizat el. "Ce e bine si ce nu e bine pentru PNL hotaraste PNL", i-a replicat presedintele liberal, Crin Antonescu, subliniind ca nu a existat un exod dinspre PDL inspre PNL si ca au fost si treceri dinspre PDL spre PSD, in legatura cu care liberalii nu au facut atata caz, scrie EVZ.

Vanghelie: "Baiatul asta, Georgescu, de la ANI, face jocuri de glezna, vrea sa devina rosu spre galben". Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, astazi, ca presedintele ANI, Horia Georgescu, pe care l-a numit "baiatul asta", face "tot felul de jocuri de glezne", el aratand ca, din portocaliu ar vrea sa devina rosu-cenusiu spre galben. "M-am regasit ca am trimis sase milioane de euro in Liban. Eu am spus in felul urmator: il rog pe domnul Georgescu, baiatul asta, Georgescu, care este la ANI, care vad ca din portocaliu vrea sa devina rosu-cenusiu spre galben; nu stiu ce vrea sa devina, dar face tot felul de jocuri de glezna. Eu am spus in felul urmator: daca mie mi se dovedeste un singur leu ca am eu vreun cont in strainatate, indiferent cum se numeste, raspund din punct de vedere juridic si plec din viata politica si din administratia locala si de peste tot", a spus Vanghelie, anunta Adevarul.