Presedintele PDL, Vasile Blaga, a fost intrebat, marti seara, la "Gandul Live", daca PDL il va sustine pe presedintele Traian Basescu in cazul in care acesta va fi suspendat, democrat-liberalul raspunzand: "Pai a spus ca nu mai are nevoie de noi", transmite Mediafax.

El a mentionat la "Gandul Live" ca nu are nimic sa isi reproseze vizavi de presedintele Basescu.

"Nu am ce sa imi reprosez fata de presedintele Basescu", a spus Blaga, precizand ca seful statului va trebui sa accepte, intr-un final, rezultatul alegerilor din PDL.

Intrebat daca PDL il va sustine pe presedintele Traian Basescu daca acesta va fi suspendat, democrat-liberalul a raspuns: "Pai a spus ca nu mai are nevoie de noi".

Blaga a precizat insa ca PDL nu sustine suspendarea presedintelui Basescu.

Intrebat despre anuntul lui Cristian Diaconescu privind Miscarea Populara, Blaga a spus ca daca aceasta fundatie se transforma in partid, atunci va fi in competitie cu PDL.

El a mai spus ca membrii PDL, inclusiv Elena Udrea, pot intra in Miscarea Populara cat timp acesta nu devine partid, ramanand la statutul de fundatie.

Blaga a mai spus, de asemenea, ca democrat-liberalii pot fi membri ai Miscarii Populare cat timp nu critica sau nu ataca partidul, pentru ca in caz contrar sunt exclusi din formatiune, potrivit Statutului PDL.

Intrebat daca el va intra in Miscarea Populara, Blaga a ras si a raspuns: "Gluma gluma, dar pana acolo. Nu, nu intru".

Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata seara, intr-un mesaj video postat pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca "modul cum nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna "definitiv si pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".