Mircea Geoana: "Romania este lanterna rosie a Europei". Mircea Geoana a discutat miercuri, cu jurnalistii Adevarul, Dan Marinescu si Liviu Iolu, despre solutiile din domeniul energetic, pe care Romania le poate folosi atat in context intern cat si cel extern. Senatorul PSD a subliniat ca sunt inregistrate pierderi energetice enorme in Romania si ca este necesar un program de conservare a energiei si de eliminare a risipei concrete, la nivel de cladiri, conducte. "Romania este lanterna rosie a Europei. Suntem ultimii din Europa in ceea ce priveste consumul efcient de energie", a spus Mircea Geoana. Mircea Geoana a punctat ca Romania importa doar 20% din energie. El a spus ca daca s-ar face eforturi pentru a reduce risipa imensa, chiar si cu jumatate din cat se pierde acum, tara noastra ar putea fi independenta energetic. Senatorul PSD considera ca independenta energetic poate fi obtinuta si din culturile de biomasa, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Chiuariu: Trebuie sa introducem in Statutul parlamentarilor masura arestului la domiciliu. Presedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu (PNL), a declarat, miercuri, ca este necesara o noua schimbare in Statutul parlamentarilor pentru introducerea posibilitatii arestului la domiciliu, prevazuta de noul Cod penal, potrivit Mediafax. Declaratiile lui Chiuariu au venit dupa discutiile din cadrul Comisiei juridice unde a fost luat in discutie un proiect de lege pentru punerea in aplicarea a Codului de procedura penala si modificarea altor acte normative in materie penala. "Unele dintre institutiile nou introduse, cum ar fi arestul la domiciliu, sau interzicerea anumitor drepturi se regasesc in foarte multe legi incindental. De exemplu, trebuie sa actualizam o referire din Statutul deputatului si senatorului (...) in sensul referirii la masura arestului la domiciliu care e introdusa de noul Cod", a sustinut Chiuariu, anuntaRomania Libera.

Videanu: Frunzaverde are dreptate, o sa vedeti in iunie, iulie ce se va intampla cu Romania. Liderul PDL Adriean Videanu a declarat ca vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde are dreptate cand spune ca in Romania este dezastru. "Vreau sa va spun ca Sorin Frunzaverde are dreptate, o sa vedeti in iunie, iulie ce se va intampla cu Romania", a precizat Adriean Videanu, conform mediafax.ro. Marti, in cadrul sedintei extraordinare de Consiliu Judetean Caras-Severin, presedintele Consiliului, Sorin Frunzaverde, fiind intrebat despre alocarile bugetare, a raspuns ca bugetul national este mult sub limita. "Nu stim de unde vom plati a doua transa pentru FMI in iunie (...) Situatia este cea care este, adica daca vom plati salariile si pensiile sa fim fericiti", i-a raspuns Frunzaverde consilierului judetean, informeazaEVZ.

Elena Udrea nu va candida pentru niciun post de conducere in PDL. Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, astazi, dupa Colegiul Director al partidului, ca ea considera "inchisa competitia pentru sefia PDL" si va ramane simplu membru al partidului. "Am spus ca renuntam la a mai astepta raspunsul la contestasii, consideram inchisa competitia, si din acest moment suntem membri PDL care-si fac treaba de membri ai unui partid de opozitie", a declarat Elena Udrea. "Am inchis acest subiect si continua sa fim in PDL cum am anuntat din calitatea de membru de partid. Luam lucrurile ca atare, am spus ca nu mai avem nicio asteptare si nu mai continuam acest protest, aceasta nemultumire manifestata pentru ca nici noua nu ne aduce niciun avantaj", a mai adaugat Elena Udrea. Intrebata despre relatia pe care ea o va avea cu Vasile Blaga, Udrea a aratat ca nu a ramas in partid pentru a fi disidenta, scrieAdevarul.

Sebastian Lazaroiu: Basescu decide cine castiga alegerile prezidentiale din 2014. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca presedintele Traian Basescu este cel care va decide cine castiga alegerile prezidentiale din anul 2014. "Si daca va ramane o fundatie, (Miscarea Populara-n.r.) va avea o influenta foarte importanta in candidatura de centru-dreapta din 2014. O influenta, sper eu, in special la nivelul acesta al valorilor, al principiilor, al sustinerii valorice, dar pe de alta parte, sper sa aiba o influenta la fel de mare, cum va avea presedintele Traian Basescu. Eu cred ca presedintele Traian Basescu va decide, cu sprijinul pe care-l va avea, cine va castiga prezidentialele din 2014", a declarat Sebastian Lazaroiu la RFI Romania, anuntaRomania Libera.