Klaus Iohannis: USL este o coalitie complicata, in care mereu apar probleme. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, crede ca, desi are probleme, USL nu va disparea "curand". Iohannis neaga ca ar exista tensiuni intre Antonescu si Ponta. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus astazi ca "USL nu o sa dispara curand. Eu am mai facut referiri la aceasta alianta, la aceasta coalitie. Este una complicata, nu e niciun secret. Tot timpul apar probleme complicate, unele se rezolva mai repede, altele mai incet, unele se rezolva simplu, altele mai greu". Referitor la pierderea Ministerului Justitiei, Klaus Iohannis afirma ca "PNL nu a vrut sa inceapa un demers de tip troc de piata" si ca din acest motiv nu a solicitat alt portofoliu, nefiind vorba "despre o impartire a ciolanului". Iohannis precizeaza ca s-a hotarat in USL ca, daca tot a dorit premierul sa preia interimatul la Ministerul Justitiei atunci e logic sa-si insuseasca si in continuare demersul pe justitie, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Sondaj: Ponta, omul lui Basescu in USL. Vezi ce politician vor romanii pentru functia de premier. Actualul premier este considerat de romani politicianul din USL cel mai apropiat de presedintele Traian Basescu, arata datele unui sondaj Geopol, citat de Realitatea.net. Victor Ponta e omul negru in USL, arata datele unui sondaj de opinie realizat de Geopol in perioada 25 martie - 1 aprilie 2013. Asta pentru ca actualul premier este, in opinia romanilor, personalitatea cea mai interesata sa rupa Uniunea Social Liberala - 25,2%, mai interesata chiar decat Traian Basescu - 23.1% si decat Calin Popescu Tariceanu - 9.1%. De altfel, Ponta este considerat personalitatea din USL cea mai apropiata de presedintele Basescu - 19,3%, urmat de Tariceanu - 12.3% si de Gabriel Oprea - 9%. De mentionat ca studiul nu a acoperit si evenimentele din ultimele zile, adica intelegea dintre Ponta si Basescu privind desemnarea procurorilor, anuntaRomania Libera.

Topul sponsorilor politici in 2012. Cati bani au dat la partid Gigi Becali, Elena Udrea si Crin Antonescu. PDLconduce in topul veniturilor partidelor in 2012, cu aproape 40 de milioane de lei (circa 10 milioane de euro), fiind urmat in clasament, la mare distanta, de PSD care a declarat venituri aproape de doua ori mai mici, aproape 23 de milioane(circa 5,2 milioane de euro). Cu 6,7 milioane de lei, adica 1,5 milioane de euro, se claseaza pe locul al treilea in top, fiind urmat de UNPR, cu 1,8 milioane de lei (aproape 416 de mii de euro) si PC, cu 1,5 milioane de lei (putin peste 350 de mii de euro). USL a raportat pentru 2012 venituri de aproape 17 milioane de lei, adica in jur de 4 milioane de euro. Daca la acestea adaugam si veniturile declarate separat de cele patru partide din Uniune, per total USL s-a bazat pe aproape 50 de milioane de lei, cu zece mai mult decat a raportat PDL singur, informeazaGandul.

Mesajele anti-UDMR dintr-o sala de clasa a Liceului Pedagogic din Targu-Mures, considerate "provocatoare" de membrii Uniunii. Saptamana trecuta, intr-o sala de clasa si pe unul coridoarele Liceului Pedagogic "Mihai Eminescu" au aparut mai multe inscriptionari cu mesajele "Ardealul, pamant romanesc" si "Jos UDMR!", scrise de elevi ai liceului. Organizatia UDMR Mures a reactionat imediat la aflarea vestii, considerand cu ingrijorare si consternare ca atitudinile anti-maghiare provoaca tensiuni sociale si in Targu-Mures. "Condamnam manifestarea extremista si somam conducerea Liceului Pedagogic sa aiba o atitudine promta in rezolvarea tensiunilor etnice dintre elevii romani si maghiari. Din pacate, acest incident este un alt exemplu care arata ca problemele de convietuire romano-maghiare din Targu-Mures nu sunt solutionate in mod satisfacator. UDMR Mures invita partidele politice si organizatiile non-guvernamentale sa depaseasca declaratiile politice, sa ia in serios acest incident si prin decizii politice/administrative sa gaseasca solutii corespunzatoare. Credem ca prin aplicarea corespunzatoare a prevederilor legale in materia drepturilor lingvistice cat si a drepturilor minoritatilor ne-ar aduce mai aproape de o cultura civica europeana unde diferitele grupuri etnice traiesc in respect reciproc", se arata in mesajul organizatiei muresene a UDMR, conform careia mesajele inscripionate pe pereti ar fi "provocatoare si jignitoare anti-maghiare", scrieAdevarul.

Zgonea spune ca Basescu este colegul sau "institutional". Vorbind copiilor aflati in vizita la Palatul Parlamentului, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a spus ca Basescu nu este modelul sau in viata. "Cu domnul Basescu nu trebuie sa ma inteleg, trebuie sa colaborez institutional. Asa cum tu trebuie sa respecti un profesor, cum trebuie sa-i respecti pe colegii tai cand te joci cu ei. El este ca un coleg pentru mine, el este presedintele Romaniei, este un coleg institutional. Institutional, adica de la coleg la coleg, trebuie sa-l respecti, sa-l lasi sa stea in banca lui, sa-i arat care este banca lui, care este si banca mea, sa invatam impreuna pentru Romania, sa colaboram impreuna ca sa luam note mari pentru clasa noastra", a explicat Zgonea copiilor, dupa ce acestia l-au intrebat care este relatia sa cu seful statului, anuntaEVZ.