Kelemen Hunor dezvaluie cine se afla in spatele scandalurilor cu bentita tricolora si steagul secuiesc. "Acest scandal a fost aprins din varii motive. Un rol important a jucat fostul prefect de Covasna, Codrin Munteanu, despre care aveam oarecare informatii si stiam ce doreste. Mai este un om care traieste in Spania si de acolo alimenteaza aceste conflicte dintre romani si maghiari, mai ales din Covasna. Este vorba de Dan Tanasa, stie toata lumea. Bentita tot de la el a plecat, el a fost administratorul site-ului, din cate am inteles. Deci sunt doar cateva persoane, dar care stiu care sunt sensibilitatile in ambele parti si aprind fitilul din cand in cand", a spus Kelemen Hunor pentru Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Senatoarea Cristiana Anghel face "greva" in USL: "Suntem mai rai decat pedelistii. Eu nu stiu cum oamenii ne mai suporta". Senatoarea PC Cristiana Anghel, cunoscuta ca fiind invatatoarea care a facut greva foamei din cauza masurilor luate in educatie de guvernului PDL, acum are nemultumiri fata de USL. Desi spune ca nu isi acuza coalitia din care face parte de rea-credinta, senatoarea considera ca alianta de la putere a mintit prin faptul ca "se preface ca nu exista probleme in Romania", scrie Gandul.

Taxa de solidaritate testeaza soliditatea USL. Supraimpozitarea bugetarilor creeaza noi tensiuni intre PSD si PNL. Victor Ponta vrea ca angajatii la stat care au venituri de peste 1.000 de euro pe luna sa fi e taxati cu 10 %. Crin Antonescu se opune. Dupa ce premierul Victor Ponta a numit- o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA, impotriva vointei lui Crin Antonescu, si le-a luat liberalilor Ministerul Justitiei, a venit randul liderului PNL la mutare, scrie EVZ.

DW: Lipsa curajului si degradarea vietii politice. Multe din dezbaterile politice romanesti nu au reusit sa se ridice la inaltimea competentei reale a actorilor politici, in primul rand din cauza lipsei de curaj. Un subiect vechi si care va reveni inevitabil este acela al mono- sau bicameralismului. Presedintele Traian Basescu a transformat subiectul in baricada personala, exploatand nemultumirea populara fata de o viata politica marcata de atatea scandaluri. A fost cu siguranta un abuz, scrie Deutsche Welle.

Cresc tensiunile in USL: PNL da ultimatum PSD in scandalul Romgaz. Tensiunile din cadrul USL au escaladat ieri, cand presedintele organizatiei PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, i-a dat un ultimatum ministrului PSD al Energiei, Constantin Nita, sa renunte pana sambata la planul de a muta sediul central al Romgaz la Bucuresti. In caz contrar, Cazan a amenintat ca PNL va cere luni in Parlament demisia lui Nita, scrie Romania libera.

Elena Basescu: Guvernul poate solicita CE bani din FEAG pentru angajatii Mechel si Oltchim. Eurodeputatul PDL Elena Basescu afirma ca Guvernul poate solicita Comisiei Europene mobilizarea Fondului European de Ajustare la Globalizare in sprijinul muncitorilor disponibilizati de la uzinele Mechel din Targoviaste si Campia Turzii, dar si de la Oltchim, scrie Mediafax.