Borbely: UDMR decide marti daca semneaza o motiune de cenzura. Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat duminica la Targu Mures, ca Uniunea va decide marti daca va semna sau nu motiunea de cenzura pe care opozitia parlamentara intentioneaza sa o initieze dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea retrocedarii. "Vom mai avea discutii, maine, poimaine si vom avea si cateva propuneri suplimentare, pentru ca ni se pare foarte lunga aceasta perioada in care cei care nu pot primi in natura vor primi esalonat acesti bani (de despagubiri, n.r.) sau pot sa opteze pentru o alta varianta - vom vedea, vom decide probabil marti ce vom face, daca vom fi si noi semnatarii sau nu ai motiunii de cenzura care probabil ca va fi inaintata de opozitie. Vom decide marti, in functie si de discutii. Este o varianta mai buna decat varianta initiala, noi am dori ca inca doua-trei amendamente sa fie acceptate. V-am spus: in legatura cu cazul in care nu se pot retroceda in natura, cu esalonarea; si sunt unele care nu sunt foarte spectaculoase, dar sunt de ordin procedural, in legatura cu functionarea acelor comisii de retrocedare - sa nu stea ani de zile fara sa retrocedeze si stiti foarte bine, in unele situatii, desi au fost toate deciziile clare si din partea justitiei, totusi nu s-a retrocedat din cauza unor comisii. Stiti foarte bine, si aici in judetul Mures, la paduri si la altele", a spus Borbely, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Adrian Nastase, pe blog: "Incerc sa ies, incet, din hibernare". Fostul premier Adrian Nastase isi arata deznadejdea fata de situatia in care se afla Romania. In postarea de pe blogul personal, Nastase isi anunta "iesirea din hibernare". "Incerc sa ies, incet, din hibernare. Mai intai, privesc in jur. Ma uit, uneori, la emisiunile de la televizor, ma intalnesc cu prieteni, in tara sau in Bucuresti. Cam aceleasi teme - procurori, justitie, CSM, restituiri, proprietati, controale, cheltuielile parlamentarilor, incendii, accidente de motocicleta, SMURD, din cand in cand inundatii, sosele gaurite, Oltchim, ce facea Ceausescu, ce cantarete ii placeau, cum a tradat Pacepa. Picanterii, multe stenograme, subiecte "incendiare", "explozive", tipe importate care sparg caramizi cu sanii, doua zile pe saptamana Suleyman, in rest seriale coreene. In timpul asta, Europa isi devoreaza bancile, pregatind viitoarele alegeri europarlamentare, care vor duce la alegerea unei noi comisii, care va hotara cui trebuie sa-i intocmeasca MCV-uri", arata radiografia lui Adrian Nastase, anuntaAdevarul.

Cum vor romanii sa schimbe Constitutia. Cele mai ciudate propuneri. Dupa ce s-a dat unda verde procedurii de revizuire a Constitutiei, romanii au fost invitati sa trimita Forumului Constitutional propunerile lor de modificare a Legii fundamentale. Pe site-ul FC au fost postate zeci de amendamente, inca multe dintre ele intra fara doar si poate in categoria "propuneri ciudate". Un imn nou, Eminescu pe drapel, un nou steag pentru a nu-l mai confunda cu cel al Ciadului si juramant depus duminica, la ora 10.00 - sunt doar cateva dintre ideile trasnite transmise de romani, relateaza Romania tv. La Forumul Constutional, condus de Cristian Parvulescu, au ajuns unele dintre cele mai bizare propuneri de amendare a Legii fundamentale. Astfel, un roman propune Forumului si Comisiei de revizuire a Constitutiei schimbarea imnului national. A compus deja si versurile si se ofera, in caz de nevoie, sa compuna si muzica: "Romani, veniti, tara ne cheama,/ Veniti acum si n-aveti teama. /Veniti de va simtiti romani / Sa scapam tara de nebuni", informeazaRomania Libera.

Preda cere PDL Cabinet din umbra. Unul din reformisti s-a saturat de rafuielile politice. Europarlamentarul Cristian Preda continua sa critice PDL, dupa ce Vasile Blaga a castigat presedintia partidului. Preda a anuntat pe blogul personal, ca a decis sa demisioneze din board-ul Institutului de Studii Populare, care e fundatia oficiala a Partidului Democrat Liberal, gest "ce trebuie inteles exclusiv ca un protest". In plus, Preda a solicitat mebrilor Biroului Permanent National al PDL sa adopte un calendar, care sa includa un termen-limita pentru elaborarea si aprobarea regulamentului in BPN, scriePuterea.

Lazaroiu: Stiu o multime de heterosexuali bolnavi pe la PNL. Intr-o postare pe pagina sa de facebook, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu comenteaza afirmatia liberalului Puiu Hasotti, potrivit caruia "homosexualii sunt oameni bolnavi". "Stiu o multime de heterosexuali bolnavi. Unii chiar de pe la PNL", scrie Lazaroiu. Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, spune ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi", el comentand astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex. "Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex, anuntaEVZ.