Udrea: "Legea retrocedarilor este un demers legislativ profund incorect si imoral". Legea retrocedarilor pe care USL si-a asumat astazi raspunderea reprezinta o incercare de amagire a cetatenilor ca Puterea ar avea solutii pentru problemelor lor, dar in fapt nu este altceva decat un demers legislativ profund incorect si imoral, sustine deputatul PDL Elena Udrea. "Legea retrocedarilor pe care Guvernul USL si-a asumat raspunderea este un demers legislativ profund incorect si imoral. Reprezinta inca o incercare de amagire a cetatenilor ca Puterea ar avea solutii pentru problemele lor, asa cum le-a promis in campania electorala! Pe fondul sau, Legea presupune ca despagubirile in natura ale fostilor proprietari sa fie facute pana in 2016 (putine la numar), iar despagubirile in bani sa fie incepute din 2017 si sa li se ofere proprietarilor cate 14% in fiecare an pana in 2024. Practic, prin acest demers legislativ, USL se asigura ca nu va fi ea cea care va face restituirile catre proprietarii de drept si care va plati despagubirile din partea statului", a scris pe blog, deputatul PDL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta: "Contestatia depusa de PDL la CCR este cel mai inconstient gest din politica ultimilor 23 ani". Premierul Victor Ponta crede ca demersul PDL de a contesta proiectul legii imobilelor nationalizate la Curtea Constitutionala (CCR) este "cel mai inconstient si iresponsabil gest" din politica ultimilor 23 ani, deoarece neadoptarea legii ar impune Romaniei sa achite imediat 8 miliarde euro. "PDL este singurul partid care ar trebui sa se ascunda in perioada asta de aceasta problema, pentru ca toate fraudele si hotiile comise in 2009-2011 le-au facut ei. Daca erau asa destepti cei de la PDL, de ce nu au rezolvat ei, din 2010, 2011, 2012 ? Asta ar insemna ca intram in plata cu 8 miliarde euro, are Blaga 8 miliarde euro de dat maine ? Este de departe cel mai inconstient si iresponsabil gest din politica ultimilor 23 de ani", a spus Ponta. Un document guvernamental prezentat saptamana trecuta de Mediafax releva ca Guvernul considera ca neadoptarea Legii privind restituirea imobilelor sau blocarea actului la CC va avea consecinte grave, deoarece statul trebuie achite 8 miliarde euro nu din buget, pentru ca nu sunt acoperite, ci de la pensii si salarii, ceea ce ar echivala cu neplata tuturor pensiilor in 2013, anuntaAdevarul.

De ce esueaza in Romania modelul politic german? Demisia lui Cristian Preda din board-ul ISP, fundatia politica a PDL, semnaleaza esecul ultimei tentative de, introduce in Romania modelul german si european al fundatiilor afiliate partidelor politice. Declinul ISP este un caz scoala. Spre deosebire de "ONG-uri, care sunt finantate cu precadere din fonduri private, fundatiile politice germane afiliate partidelor politice sunt finantate din fonduri publice in functie de ponderea politica a fiecarei formatiuni. Konrad Adenauer este asociata Uniunii Crestin-Democrate, Hanns Seidel, Uniunii Crestin Sociale, Friedrich Ebert, Partidului Social-Democrat si Friedrich Naumann, Partidului Libertatii. Fiecare din aceste curente doctrinare au si cate un echivalent la nivelul Uniunii Europene, finantarea fundatiilor politice europene facandu-se din bugetul Parlamentului European. Beneficiul politic al acestor fundatii este evident. Ele asigura o sursa continua de idei, analize, studii si solutii politice, o pepiniera de educatie si, aproape ca in sport, de antrenament politic pentru viitoarele generatii de lideri ai partidului si genereaza o retea de legaturi politice formale si informale la nivel national si international in beneficiul politic al curentului politic pe care il reprezinta, informeazaRomania Libera.

Cristiana Anghel nu are birou senatorial, dar deconteaza cheltuielile pentru un cabinet parlamentar. Senatorul PC Cristiana Anghel revine la practicile care au facut-o celebra. Potrivit RTV, aceasta o ameninta pe Olguta Vasilescu (PSD), primarul Craiovei, ca o sa protesteze in fata primariei. Cauza este una nobila, si anume obtinerea unui spatiu pentru un birou senatorial, unde Cristiana Anghel sa tina legatura cu electoratul sau. Lia Olguta Vasilescu nu s-a lasat induplecata, insa, trimitand-o pe aceasta sa inchirieze un spatiu de pe piata libera, cum au facut si alti colegi, mai ales ca parlamentarii au fonduri generoase de la buget pentru stabilirea unui cabinet parlamentar in colegiu si pentru angajarea de personal. Senatoarea Cristiana Anghel a amenintat-o pe Olguta Vasilescu, spunand ca isi va instala o masuta in fata primariei si va intra in greva daca nu primeste spatiu pentru biroul senatorial. Primarul Craiovei a replicat ca, indiferent daca senatoarea Anghel va face sau nu greva, ea nu are niciun spatiu liber si i-a recomandat sa inchirieze de la particulari sau sa foloseasca sediul PC din Craiova, scrieEVZ.

Parlamentarii aflati in conflict de interese, sactionati financiar. Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat astazi modificarile cerute de Curtea Constitutionala la Statutul deputatilor si senatorilor cu 343 de voturi "pentru", 51 "impotriva" si 57 de abtineri. Potrivit noilor reglementari, deputatii si senatorii aflati in conflict de interese vor fi sanctionati cu taierea a 10% din indemnizatie pe o perioada de maximum trei luni, in baza unei decizii a Biroului Permanent al Camerei din care fac parte. CCR a decis in 3 aprilie, dupa ce a admis in parte obiectia PDL, ca Parlamentul trebuie sa abroge dispozitiile care stabilesc sanctiunea disciplinara a interzicerii participarii deputatilor sau senatorilor la lucrarile Camerelor din care fac parte, anuntaAdevarul.